Logic 10 Rumors

Vše o sekvenceru Apple Logic
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Pytkin » 21 črc 2013 13:58

ekeaze : hovoris o kode ? alebo o internej sirke slova pre audio ?

kurva ale ten workflow v Logicu ma strasne bavi .. Pekne si do screen setov nabuchas vsade nieco ine .. do jedneho arange .. do druheho mix midi , do tretieho mix audio , do stvrteho sampler .. do piateho bicie .. a potom sa len prepinas stlacenim cisla .. dost ma to bavi ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od dendy » 21 črc 2013 14:00

Pytkin píše:dendy : ale ako to chces testovat ? akoze zoberes nejaky stereo WAV .. das ho do Cubase a das ho do Logicu a budes porovnavat ako to hraje ?
zoberes trebars 10-15 stop ... hodis do cubase a do logicu, expordnes do stereo wav a vypocujes jedno a druhe ... asi tak... ono to pytkin nieje taka blbost ako hovoris... ten rozdiel moze byt nepodsatny.. z najvacsou pravdepodobnostou aj je.. je to skorej akademicka debata.. mna vzdy bavilo skumat veci do hlbky... takze by ma takyto test zaujal... samozrejme ziadne verdikty o "kvalite" / "nekvalite" DAW by som z toho nevyvodzoval - na vyslednom zvuku skladby sa tieto subtilne rozdiely podielaju mozno menej ako 1%... ale proste cisto zvedavost...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Ondra P. » 21 črc 2013 14:03

64 bit audio summing engine... je prada ze u toho Cubase si nejsem jist jestli neni 32, pak bych to taky nechapal.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Pytkin » 21 črc 2013 14:12

dendy : 10-15 stop , vsetkym das volume na nula hej ? ziadne pluginy nic .. len sumacia .. toto riesime ?
sak taky test spravme ..

ekeaze : aha cize interny audio procesing .. v akej bitovej hlbke ide .. otazne je ale 64bit fixed alebo floating .. lebo v tom je dost velky rozdiel .. je fakt ze ked mas 32bit floas ,a mas 256 stop , co je 8bitov , tak z 24bitoveho zaznamu , uz stracas detail ..

vlastne kokotinu hovorim .. 32bit float je 24bit mantisa + 8bit exponent .. cize detail sa straca uz pri 2och stopach .. cize cim viac stop , tym mensi detail .. pri 256 stopach mame uz len 16bitovy zaznam na stope ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Pytkin » 21 črc 2013 14:20

pozeram na stranku steinbergu a cela rodina Cubase 7 ma Award-winning 32-bit floating-point audio engine

http://www.steinberg.net/fileadmin/file ... _Chart.pdf

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Symphonic » 21 črc 2013 17:20

32 vs 64 bit summing:
http://www.gearslutz.com/board/music-co ... utput.html

Člověk co to testoval tvrdí, že slyšitelný rozdíl nezaznamenal.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od dendy » 21 črc 2013 18:04

ta ipad appka pre ovladanie logicu je super, bavi ma

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Mitch » 21 črc 2013 21:22

Chtěl bych se zeptat, zdali někdo nepozorujete zlepšení co do vytížení CPU v Logicu X?

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od SoundsFine » 21 črc 2013 22:10

Nepozoruji žádné zlepšení oproti 9.
Ale i tak si myslím, že celá koncepce Logic je velice úsporná ve vztahu k CPU. Myslím, že je na tom lépe než kterýkoliv DAW.
Nyní testuji ProTools11 a oproti PT9 je to úplně jiná koncepce. Myslím, že s dnešními CPU i7 - 3,9GHz je HD skoro přežitek.
PT11 výrazně šetří se zatížením. To je velký posun dopředu.

Co se týká sumace: zkusil jsem sumaci (suchý export 15 stop) i v PT11 a Samplitude.
Výsledek je v podstatě identický jako u sumace v Cubase7.

Když udělám export v Logic X, výsledek je lehce "pod dekou".
Oproti výše jmenovaným Logic nemá tolik čitelné basy (sice jich je pocitově jako by více, ale ztrácí na detailu), výšky také nejsou tak hladké jako u výše jmenovaných.
Prolítnul jsem jsem fóra a Ti co sumaci testovali, dostali podobný výsledek jako já.
Škoda, jsem z toho rozladěný, protože Logic mám rád. :(

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Pytkin » 21 črc 2013 22:56

zajtra skusim sumaciu v LPX a NUENDO .. som zvedavy ..

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Fractal » 22 črc 2013 00:59

takže je to otázka jenom při sčítání kanálů? nebo mi chcete říct, že jedna stopa udělaná a vyrenderovaná v cubase, pak následně nahozená a vyrenderovaná přes logic bude poté znít více "pod dekou"? a basy v logicu mají mít méně detailů, než v cubase? :shock:

no nakonec si říkám jestli tam logic hází do výšek nějakou zástěru, nebo alespoň tenké prostěradlo, tak je to jenom dobře :mrgreen:
Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Pytkin » 22 črc 2013 08:09

Vidis .. To hy sme ties mohli skusit .. Prehnat len jednu stopu sumaciou.. Ci v tom dakto byde pocut rozdiel..

lavender
Příspěvky: 853
Registrován: 26 pro 2011 18:57

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od lavender » 22 črc 2013 08:28

vyzera to na zaujimavy test ;)
ked sa niekomu bude chciet, hodte to aj cez ableton, pri vypnutom warpe ;)

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od tomy45 » 22 črc 2013 13:49

uz sa spominalo, ze ableton je pod dekou, ze je plechac. logic x je pod dekou :-]
zaujimalo by ma ako je na tom logic x co sa tyka progamovania bicich... furt ten reaktor style? alebo to uz ma sofistikovanejsi bici seqvenc ? :-]

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3167
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Oxyygen » 22 črc 2013 13:50

Bud v Ultrabeatu x0x style nebo klasicky v midi stope. Co je to reaktor style?

Obrázek

PS: Patern u Ultrabeatu jde pretahnout mysi do klasicke midi stopy
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Odpovědět