Logic 10 Rumors

Vše o sekvenceru Apple Logic
Odpovědět
Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od a.tom.x » 19 pro 2013 14:12

nic z problémů, které mám s LX tam ovšem není uvedeno:

- otevírání knihovny k pluginům (tj. se mi pořád otevírá celá i když chci řešit jenom EXS24 programy a nějaký jejich presety jsou mi u p...) ... ale to je asi fíčura a´la GarageBand tj. všichni budou používat stejné zvuky a stejné nastavení ... a to bude krása :(
- resetování nastavení external plugins při restartu LX
- MIDI pitch problém (ujíždění ladění u externích MIDI nástrojů)
- MIDI stopy neumějí MIDI pluginy ... nechápu proč
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Pytkin » 14 led 2014 14:52

Dollac píše:dnes update na 10.0.5

The waveform size in an audio region now adapts to the value of the region gain parameter.

hura!
dnes som si nahodil 10.0.6 .. to adaptovanie value GAIN je super .. dokoca ten parameter gain sa da mysov hybat .. cize ho neni treba vzdy rucne natukavat .. este mi k dokonalosti chyba , aby aj FADE IN/OUT na objekte sa premietli do vykreslovania vlny ..

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od a.tom.x » 14 led 2014 16:40

Moje problémy s external instruments nevyřešeny, stále tvrdošijně při restartu projektu všechny external instruments nastaví na první MIDI okruh :( zajímavé, že audio kanály zůstanou správně. tj. musím každý otevřít a znova naloadovat presety jednotlivých zařízení z knihovny (ačkoli i po tom restartu tam svítí ten správný preset, jenom je blbě nastavený).

Pojmenování audio vstupů by se mělo konat přes I/O labels ... no na to když jenom kliknu tak to celé spadne.

Padala mi grafika (u těch animovanejch nesmyslů jako Drummer) tak jsem přeinstaloval na Maverics kvůli tomu, tak teď se zdá, že OK.

Jenom mám pořád pocit, že to převzalo nějaké staré nastavení Audio/MIDI z Logicu 9 a asi by to chtělo něco vymazat, ale nevím co a kde :(
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Tom Šen
Příspěvky: 265
Registrován: 14 dub 2004 10:13

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Tom Šen » 19 dub 2014 21:31

Ahoj, má nový Logic Pro X nové možnosti okamžité změny volume audia přímo v daném nahraném eventu? (tak jak to má třeba Cubase) myslím tím jednoduché chycení myší a zesílení...
díky ahoj Tom

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Pytkin » 19 dub 2014 23:31

Mysov ako v cubende to nejde.. V lavo v inspectore je policko gain.. To nakliknes a napises, alebo tuaim aj tahas mysov hore dole a menis hodnotu..

Uživatelský avatar
Tom Šen
Příspěvky: 265
Registrován: 14 dub 2004 10:13

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Tom Šen » 24 dub 2014 11:13

Pytkin: díky, funguje to

Uživatelský avatar
Tom Šen
Příspěvky: 265
Registrován: 14 dub 2004 10:13

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Tom Šen » 24 dub 2014 11:17

Tak jsem včera konečně zakoupil Logic pro X - udělal jsem update OSX dle výše daných rad, všem díky.
Jinak mám ještě dotaz. První co mi moc nesedí, je výzazně tmavé šedé prostředí plochy. Nevíte prosím, dá se někde změnit barva plochy?...v sekci preferences - display jsem nic nenašel...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Pytkin » 24 dub 2014 11:39

na ploche prave tlacitko CHANGE DESKTOP BACKGROUND .. tam si potom mozes vybrat tapety alebo SOLID COLOR , ak chces iba jednu farbu ..

Uživatelský avatar
Tom Šen
Příspěvky: 265
Registrován: 14 dub 2004 10:13

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Tom Šen » 24 dub 2014 11:50

Pytkin: díky moc, to je rychlá pomoc, jdu na to mrknout, ahoj

Uživatelský avatar
Tom Šen
Příspěvky: 265
Registrován: 14 dub 2004 10:13

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Tom Šen » 24 dub 2014 20:50

Pytkin: tak jsem to zkoušel, ale asi jsem se špatně vyjádřil - myslel jsem změnu šedé plochy v Logicu. Ve verzi 9 to v pohodě šlo, tam bylo možné navolit si barvu pod audioeventama jakou jsi chtěl...nevíš teda jestli to jde i v desítce, díky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Pytkin » 24 dub 2014 21:58

jaj ja som myslel ze v systeme ..

tu je navod ako zmenit logic X : http://logicxinterfaces.wordpress.com/modification/

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Solarfall » 26 dub 2014 10:58

Mam otazku ohladom Control surface v Logicu. Povedzme ze mam generic midi controller so 16 knobmi. Da sa Logic nastavit tak ze priradim knoby ku parametrom pluginov a potom vzdy ked ma plugin focus, controller ho ovlada?

Live to ma podobne ale take nedomrle. Pokial viem dokaze takto ovladnut len 8 knobov a priradi im 'best of' parametre, co nie je moc idealne. v okamihu ked knob premapujem na iny parameter tak je priradeny natvrdo a meni ten parameter aj pri focuse na iny plugin. (jo rack ro riesi ale stale je to len 8 knobov)

Uživatelský avatar
Tom Šen
Příspěvky: 265
Registrován: 14 dub 2004 10:13

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Tom Šen » 28 dub 2014 20:52

Pytkin: diky moc, bude to pro me trochu "programatorsky" narocne, ale rozhodne to zkusim. Trochu nechapu, proc to je v teto verzi tak slozite, ahoj

thovt
Příspěvky: 126
Registrován: 01 srp 2007 15:27

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od thovt » 22 led 2015 09:40


Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 22 led 2015 10:56

pekny, ze se logic nenechava odepsat. maji tam v updatu zadara mnohem vic ficur nez cubase v placeny novy verzi, ktera navic nefunguje.

Odpovědět