Logic 10 Rumors

Vše o sekvenceru Apple Logic
Odpovědět
dog

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od dog »

Mě to neukazovalo ani již stažený dodatečný obsah ani obsah ke staženi (v sekci Download Additional Content)... nic tam nebylo..naštěstí jsem většinu toho už stáhl...bylo mi doporučeno přepnout systém na US English a je to ok...

dog

Příspěvek od dog »

Pytkin píše:Takze v preferenciach sa da nastavit , ze pointer tool v hornej casti robi fade tool .. cize netreba prepinat kurzory a funguje to ako v ostatnych DAW ..
@Pytkin díky! ...tohle mi chybělo...

JohnyDeza

Příspěvek od JohnyDeza »

Logic PRO X 10.1 update:
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2475399,00.asp

http://www.macworld.com/article/2872667 ... akers.html

Update vypadá parádně, proč jen sa*ra stále nejde naroutovat MIDI do jednotlivých pluginů a práce s AU MIDI-controlled effects je pure pain in a*s? :evil: Aneb jestli někdo víte, tak tohle omezení obejít, tak sem s tím, budu vám vděčný, protože to je můj hlavní důvod, proč nepoužívat Logic...

Stan

Příspěvek od Stan »

Locic X 10.1 je pro me velky zklamani. Po skoro roce Apple LP 10.1 neprinesl zadny podstatny novinky.

Drum Maschine Designer
ci jak to nazyvaji by mel spis patrit do Main Stage. Vzali co maji k dispozici a nahazeli na to makra. No budiz pro ty kteri chteji delat rychlokvasky na podmaz k napadum je to v poho ale na seriozni praci je to k nicemu. Miliony pluginu nejen na hlavnim kanalu ale minimalne tri na kazdym zvuku. Tech 10 novych bubeniku je splacanina starych a novych samplu. Nic proti novym zvukum pokud nejsou normalizovany aby se s nima dalo pracovat. no to je k bicim asi vse.

VCA-style fadery
Tak to je podle me ulet a nejak mi nedochazi proc takovy fadery vubec uvedly kdyz nedelaji to k cemu jsou urceny. (Chyba)
EDIT: VCA maji vliv na Send ale pouze chybi vizualni kontrola faderu v VCA skupine.

Plugin Manager
Krok spravnym smerem ale zase nedokonaly. Daji se vytvorit sice vlastni adresare ci nahazet pluginy ci VSTi do adresaru ale nejde je prehazet podle priority. Jsou proste natvrdo serazeny podle abecedy, takze taky k nicemu.

Kompresor
Jedna z mala veci kterou jsem uvital. Prijemne GUI a jeden novy styl kompresoru DBX160 a like.

Automatizace
Tady je taky co dodelavat ale v celku spokojenost. Moznost psani automatizace primo do eventu je mila ale dala se i pred tim jen je to ted o hodne jednodussi.

Trim a Relativ
Trim se hodi a je aplikovatelny jak na automatizace Eventu tak i Tracku. Relativ je v poho zatim ho porovnavam s Relativ automatizaci na desku. Tam mam jeste co vychytavat ale v celku dobra funkce.

MIDI Piano Roll

Funkce Brush se hodi pro HH jinak nevim ale v celku nic proti. Brush reaguje i na kvantizaci, dalsi funkce Note Repeat je taky vhodnym doplnkem stejne jako Spot Erase pro interaktivni editovani. Funkce Time Handles je OK ale pro me asi nevyuzitelna.

Zobrazeni nazvu bicich elementu funguje jen s Ultrabeat a to je vse. Zkousel jsem to s Battery a nic. Takze zase pro me nepouzitelny. Jedina dobra vec ktera se muze obcas hodit je Collapse Mode. Nove Smart quantize jsem zatim nemel naladu se venovat, takze nevim jak bude fungovat. Melotron? Hmm vec do diskuze o kvalite. Retro synth ma moznost pridani vlastni wavetable coz je fajn.

Zkousel jsem to dva dny a dat LPX sanci, ale celkovy dojem je tak 20%. Opravdu zklamani. Sice se Apple trochu snazi ale celkove nic moc je to posun od niceho k minimu. Delaji z toho hracku pro deti stylem tady to zmackni a bude to hrat tak jak ma a kdyby neco tak tady je jeden knoflik a tim kdyztak pohni podle nalady, a seriozni vychytavky jdou stranou. Takze nic pro me a i kdyz mam nainstalovanou LPX stale zustavam na LP9 jelikoz dela to co potrebuju a navic vypada lip nez LPX s obrima modrejma vypinacema aby se daly dobre mackat na iPadu.

Tak takhle vidim LP 10.1 ja. Logic byl pro me dlouho hlavnim DAW ale pomalu ztracim zajem o jakykoliv update jelikoz LP9 je drzak. No uvidime s priste s cim se Apple poprsi ale tak nejak uz neverim ze to s LP mysli vazne.
Naposledy upravil(a) Stan dne 26 led 2015 10:16, celkem upraveno 1 x.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Jeden z mala DAW, kterej ma citelny font na Apple 27" s rozlisenim 2560. V ostatnich jsou ta pismenka tak malinkata, ze clovek musi mit display u hlavy. To vidim jako jedinou vyhodu LPX.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Stan píše: VCA-style fadery
Tak to je podle me ulet a nejak mi nedochazi proc takovy fadery vubec uvedly kdyz nedelaji to k cemu jsou urceny.
co nefunguje na VCA fadroch ? skusam to teraz a funguje to paradne ..

dendy

Příspěvek od dendy »

a co su to tie VCA fadre ?? :-))) sorry ale kukam do mixeru a nejak nevidim rozdiel :-)))

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dendy : v mixe mas nad fadrom VCA .. kliknes na to , pridas VCA FADER a potom kazdy kanal ktory chces smerujes do VCA fadra .. tym fadrom potom pridavas/uberas volume vsetkym naraz .. paradna vec ..

Stan

Příspěvek od Stan »

VCA fadery v LPX jsou jen obycejny ztlumovace a nic jineho proto je tam mozna napsany VCA style. VCA dava smysl hlavne kvuli Send efektum.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Stan : No ved prave VCA ma zmysel kvoli sendom a presne tak to v logicu funguje .. stiahnes VCA fader a posiela sa aj menej do sendu zo stopy .. FUnguje to paradne .. ked sa premenuje VCA fader (trebars na DRUMS) , tak uz ten nazov ukazuje v ponuke VCA fadrov .. popici to je .. strasne sa mi to lubi ..

Stan

Příspěvek od Stan »

Jo tak mas pravdu, omlouvam se. Ted jsem to zkousel jeste jednou. Me zmatlo to ze neni vizualni kontrola faderu ve VCA skupine, tak jako v C8.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Stan : V C8 to ako funguje ? das fadre do VCA skupiny a hybanim VCA fadra sa hybu aj fadre na stopach ? to je predsa uplne na hovno ..

Stan

Příspěvek od Stan »

Presne tak, proto se jmenuji VCA a jsou to v podstate dalkovy ovladace pro sadu faderu. Delal jsem pred nedavnem video na rozdily mezi VCA a Bus.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

vca predsa neni dalkovy ovladac .. na to je grupa .. vca je vca .. to nema hybat faderom ..

Stan

Příspěvek od Stan »

Hmm. ok.

Odpovědět