Logic 10 Rumors
Re: Logic 10 Rumors
kukol som si to video .. ten cubase to ma strasne neprehladne .. a ten pan co robil to video .. to je velke peklo .. v polke som to vypol , lebo to sa neda pozerat , jak to mota cele dokola ..
ako to ma logic mix , to sa mi paci viac .. mozes mat vca fadrre , zgrupovat kanaly dokopy (ako to ma vlastne cubase vo VCA) alebo mozes poslat signaly do zvlast BUSu (co je v cubase group) .. inak pan tam pekne mota BUS a GROUP dohromady ..
ako to ma logic mix , to sa mi paci viac .. mozes mat vca fadrre , zgrupovat kanaly dokopy (ako to ma vlastne cubase vo VCA) alebo mozes poslat signaly do zvlast BUSu (co je v cubase group) .. inak pan tam pekne mota BUS a GROUP dohromady ..
pytkin: pan je Stan
) to on robil to video.. teraz si mu nalozil, chudkovi..
ale fakt Stan trosku zapracuj na artikulacii a tiez dynamickejsom prejave, viac to zhustit - ked to moc roztahas tak to pochvili zacne nudit.. neviem ako to nahravas, ci si vopred rozmyslia co presne budes hovorit a ukazovat, ale skus si spisat taky mini scenar a ist potom podla neho, bod po bode .. ludia nemaju radi dlhe videa a aj pre teba bude jednoduchsie spravit to kratsie.. ta tema sa da uspokojivo vysvetlit za 2-3 minuty...
ja viem to sa mi to radi a sam necytvorim nic take ... je mi jasne ze robit taketo videa vyzaduje cas...
pytkin: inak bus a group prave v logicu ozaj je defakto to iste ... proste mas aux zbernice a zbernicu pouzijes bud ako send alebo ako groupu.. viac unifikovane to ma uz len reaper kde mas len 1 typ stopy ktora moze byt send, gropua, bezna audio stopa alebo midi stopa (pripadne vsetko sucasne
))

ale fakt Stan trosku zapracuj na artikulacii a tiez dynamickejsom prejave, viac to zhustit - ked to moc roztahas tak to pochvili zacne nudit.. neviem ako to nahravas, ci si vopred rozmyslia co presne budes hovorit a ukazovat, ale skus si spisat taky mini scenar a ist potom podla neho, bod po bode .. ludia nemaju radi dlhe videa a aj pre teba bude jednoduchsie spravit to kratsie.. ta tema sa da uspokojivo vysvetlit za 2-3 minuty...
ja viem to sa mi to radi a sam necytvorim nic take ... je mi jasne ze robit taketo videa vyzaduje cas...
pytkin: inak bus a group prave v logicu ozaj je defakto to iste ... proste mas aux zbernice a zbernicu pouzijes bud ako send alebo ako groupu.. viac unifikovane to ma uz len reaper kde mas len 1 typ stopy ktora moze byt send, gropua, bezna audio stopa alebo midi stopa (pripadne vsetko sucasne

Dendy dikes, delal jsem to pro zacatecniky se vsemi moznymi variacemi PROC, proto je to zdlouhavy, kdyby jsem to na ne vychrlil bez polopatickyho vysvetleni tak se z toho pos... ale zamakam na zrychleni
Diky alespon ty jsi to pochopil. 

Stan : ty vole , tak to sa ospravedlnujem .. ale tak nejak to citim .. dufam ze ti nevadi , ze som ti svoj pocit vykydol do tvare 
no cele to posobi tak nazivo .. bez pripravy .. co asi aj bude , nie ?

no cele to posobi tak nazivo .. bez pripravy .. co asi aj bude , nie ?
dendy ; BUS a GROUP su dve diametralne odlisne veci ... BUS znamena , ze si nejaku skupinu fadrov posles do jednej zbernice .. a na nej mame jeden spolocny fader , ktory ovlada volume tejto zbernice .. GROUP je , ze si zgroupujeme fadre do hromady .. a potiahnutim hociktoreho , tahame aj vsetky ostatne .. signal sa nikam neposiela .. ide tam kam je nastavene .. cize kludne kazda stopa do ineho busu , vystupu , alebo kde chces ..
pytkin jaj ty to myslis takto... no to ano potom, ale to je hra zo slovickami.. mozno je to tak nazvate v cubende.. v inych daw sa kludne to comu hovoris "bus" vola "groupa" ... ja som to co volas "bus" odjakziva volal groupa a to co volas "groupa" som a i nikdy nepouzival
))

dendy : ty vole .. hra zo slovickami ? ved to su diametralne odlisne veci , ked raz kanaly spojis a raz ne ..
hm.. a kurva pozeram ze aj v reaperovi a pod groupou oznacuje to co hovoris ty... a este aj na ios v beatmakerovi to co som odjakziva volal "groupa" sa vola "fx bus" .. nj tak som mal roky bordel v termitoch, diky za objasnenie
) uz viem co je groupa, bus aj vca fader (mimochodom sikovna vec tak ako to je v logicu)

Pytkin v poho kazdy nazor se ceni 
Ale vzdyt tam rikam skupina faderu. V PT taky muzes vytvorit skupiny ale jakmile ke skupine priradis VCA fader tak se skupina stane neaktivni a veleni prebira plukovnik VCA
Dava to smysl hlavne pri velkych sessions pro doladeni mixu nemusis skrolovat sem a tam jako zbesilej ale v pohode na jednom miste pridavas ci ubiras sekce podle potreby, navic pak muzes mit na vsechny VCA hozeny Master VCA. Ale to uz je vyssi divci.
tohle neni tema na 20 minut to pochopit co vse se s tim da delat aby jsi to mohl aplikovat tak aby ti to usnadnilo praci a pochopit vyhody a nevyhody. Ja jen poipsoval zakladni rozdil mezi VCA a BUS a snazil se nastinit co se tim da delat. Ale to je jedno tady jde o LPX a me to tam proste nesedi. Funguje to ale ne pro me. Jinak ted striham video o novinkach LPX a nemuzu se dostat pod 40 min
. Napriklad to co je na YT o LPX10.1 tam ti reknnou ze tam neco je ale ne ze to nefunguje tak jak ma (jako treba Plugin Manager). Asi se snazim popisovat vse az moc detailne
no nic zitra to snad hodim na net.

Ale vzdyt tam rikam skupina faderu. V PT taky muzes vytvorit skupiny ale jakmile ke skupine priradis VCA fader tak se skupina stane neaktivni a veleni prebira plukovnik VCA

no to VCA mne pride omnoho lepsie a hlavne prehladnejsie v tom LPX .. v tom tvojom videu vobec neviem , kde je co priradene , ku ktorej vca .. strasne neprehladny mi ten mix pripada ..
-
- Profesionál
v PT-speaku jo. v Cubendo speaku ne. zalezi, jaky ses konfese.Pytkin píše:dendy ; BUS a GROUP su dve diametralne odlisne veci ... BUS znamena , ze si nejaku skupinu fadrov posles do jednej zbernice .. a na nej mame jeden spolocny fader , ktory ovlada volume tejto zbernice .. GROUP je , ze si zgroupujeme fadre do hromady .. a potiahnutim hociktoreho , tahame aj vsetky ostatne .. signal sa nikam neposiela .. ide tam kam je nastavene .. cize kludne kazda stopa do ineho busu , vystupu , alebo kde chces ..
Brooklyn : A kedze toto je o logicu , tak je to uplne v pecku 

Apple pravděpodobně koupil Camel Audio... Pokud je to pravda, třeba se to "podepíše" na dalším updatu Logicu
))
http://jablickar.cz/apple-koupil-vyvoja ... softwarem/

http://jablickar.cz/apple-koupil-vyvoja ... softwarem/
- Pierre niko
Apple pravděpodobně koupil Camel Audio... Pokud je to pravda, třeba se to "podepíše" na dalším updatu Logicu))
http://jablickar.cz/apple-koupil-vyvoja ... -softwarem