Logic 10 Rumors

Vše o sekvenceru Apple Logic
Odpovědět
Pytkin
Moderátor

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Pytkin »

kukol som si to video .. ten cubase to ma strasne neprehladne .. a ten pan co robil to video .. to je velke peklo .. v polke som to vypol , lebo to sa neda pozerat , jak to mota cele dokola ..

ako to ma logic mix , to sa mi paci viac .. mozes mat vca fadrre , zgrupovat kanaly dokopy (ako to ma vlastne cubase vo VCA) alebo mozes poslat signaly do zvlast BUSu (co je v cubase group) .. inak pan tam pekne mota BUS a GROUP dohromady ..

Stan

Příspěvek od Stan »

Diky za nazor.

dendy

Příspěvek od dendy »

pytkin: pan je Stan :-)) to on robil to video.. teraz si mu nalozil, chudkovi..

ale fakt Stan trosku zapracuj na artikulacii a tiez dynamickejsom prejave, viac to zhustit - ked to moc roztahas tak to pochvili zacne nudit.. neviem ako to nahravas, ci si vopred rozmyslia co presne budes hovorit a ukazovat, ale skus si spisat taky mini scenar a ist potom podla neho, bod po bode .. ludia nemaju radi dlhe videa a aj pre teba bude jednoduchsie spravit to kratsie.. ta tema sa da uspokojivo vysvetlit za 2-3 minuty...

ja viem to sa mi to radi a sam necytvorim nic take ... je mi jasne ze robit taketo videa vyzaduje cas...

pytkin: inak bus a group prave v logicu ozaj je defakto to iste ... proste mas aux zbernice a zbernicu pouzijes bud ako send alebo ako groupu.. viac unifikovane to ma uz len reaper kde mas len 1 typ stopy ktora moze byt send, gropua, bezna audio stopa alebo midi stopa (pripadne vsetko sucasne :-)))

Stan

Příspěvek od Stan »

Dendy dikes, delal jsem to pro zacatecniky se vsemi moznymi variacemi PROC, proto je to zdlouhavy, kdyby jsem to na ne vychrlil bez polopatickyho vysvetleni tak se z toho pos... ale zamakam na zrychleni :) Diky alespon ty jsi to pochopil. :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Stan : ty vole , tak to sa ospravedlnujem .. ale tak nejak to citim .. dufam ze ti nevadi , ze som ti svoj pocit vykydol do tvare :)

no cele to posobi tak nazivo .. bez pripravy .. co asi aj bude , nie ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dendy ; BUS a GROUP su dve diametralne odlisne veci ... BUS znamena , ze si nejaku skupinu fadrov posles do jednej zbernice .. a na nej mame jeden spolocny fader , ktory ovlada volume tejto zbernice .. GROUP je , ze si zgroupujeme fadre do hromady .. a potiahnutim hociktoreho , tahame aj vsetky ostatne .. signal sa nikam neposiela .. ide tam kam je nastavene .. cize kludne kazda stopa do ineho busu , vystupu , alebo kde chces ..

dendy

Příspěvek od dendy »

pytkin jaj ty to myslis takto... no to ano potom, ale to je hra zo slovickami.. mozno je to tak nazvate v cubende.. v inych daw sa kludne to comu hovoris "bus" vola "groupa" ... ja som to co volas "bus" odjakziva volal groupa a to co volas "groupa" som a i nikdy nepouzival :-)))

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dendy : ty vole .. hra zo slovickami ? ved to su diametralne odlisne veci , ked raz kanaly spojis a raz ne ..

dendy

Příspěvek od dendy »

hm.. a kurva pozeram ze aj v reaperovi a pod groupou oznacuje to co hovoris ty... a este aj na ios v beatmakerovi to co som odjakziva volal "groupa" sa vola "fx bus" .. nj tak som mal roky bordel v termitoch, diky za objasnenie :-)) uz viem co je groupa, bus aj vca fader (mimochodom sikovna vec tak ako to je v logicu)

Stan

Příspěvek od Stan »

Pytkin v poho kazdy nazor se ceni :)
Ale vzdyt tam rikam skupina faderu. V PT taky muzes vytvorit skupiny ale jakmile ke skupine priradis VCA fader tak se skupina stane neaktivni a veleni prebira plukovnik VCA :) Dava to smysl hlavne pri velkych sessions pro doladeni mixu nemusis skrolovat sem a tam jako zbesilej ale v pohode na jednom miste pridavas ci ubiras sekce podle potreby, navic pak muzes mit na vsechny VCA hozeny Master VCA. Ale to uz je vyssi divci. :) tohle neni tema na 20 minut to pochopit co vse se s tim da delat aby jsi to mohl aplikovat tak aby ti to usnadnilo praci a pochopit vyhody a nevyhody. Ja jen poipsoval zakladni rozdil mezi VCA a BUS a snazil se nastinit co se tim da delat. Ale to je jedno tady jde o LPX a me to tam proste nesedi. Funguje to ale ne pro me. Jinak ted striham video o novinkach LPX a nemuzu se dostat pod 40 min :(. Napriklad to co je na YT o LPX10.1 tam ti reknnou ze tam neco je ale ne ze to nefunguje tak jak ma (jako treba Plugin Manager). Asi se snazim popisovat vse az moc detailne :) no nic zitra to snad hodim na net.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no to VCA mne pride omnoho lepsie a hlavne prehladnejsie v tom LPX .. v tom tvojom videu vobec neviem , kde je co priradene , ku ktorej vca .. strasne neprehladny mi ten mix pripada ..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Pytkin píše:dendy ; BUS a GROUP su dve diametralne odlisne veci ... BUS znamena , ze si nejaku skupinu fadrov posles do jednej zbernice .. a na nej mame jeden spolocny fader , ktory ovlada volume tejto zbernice .. GROUP je , ze si zgroupujeme fadre do hromady .. a potiahnutim hociktoreho , tahame aj vsetky ostatne .. signal sa nikam neposiela .. ide tam kam je nastavene .. cize kludne kazda stopa do ineho busu , vystupu , alebo kde chces ..
v PT-speaku jo. v Cubendo speaku ne. zalezi, jaky ses konfese.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Brooklyn : A kedze toto je o logicu , tak je to uplne v pecku :)

JohnyDeza

Příspěvek od JohnyDeza »

Apple pravděpodobně koupil Camel Audio... Pokud je to pravda, třeba se to "podepíše" na dalším updatu Logicu :)))
http://jablickar.cz/apple-koupil-vyvoja ... softwarem/

Pierre niko

Příspěvek od Pierre niko »

Apple pravděpodobně koupil Camel Audio... Pokud je to pravda, třeba se to "podepíše" na dalším updatu Logicu :)))
http://jablickar.cz/apple-koupil-vyvoja ... -softwarem
:palec+: ...fajn zprava, doufam jen, ze nebudou delat drahoty a cekat na novou verzi LP a stihnou to nacpat do Xka.

Odpovědět