Logic 10 Rumors

Vše o sekvenceru Apple Logic
Odpovědět
JohnyDeza

Logic 10 Rumors

Příspěvek od JohnyDeza »

Ahoj,
tohle téma chci věnovat fámám a všem možným zprávám o pokračování Logic Studia.
Budu rád za každý link či upozornění na jakékoliv rumors či zprávy :wink:

A co mě vede k založení tohoto tématu? Jsou to vpodstatě dvě věci: Do konce roku si budu k Abletonu pořizovat ještě jedno "pořádné" DAW, a Logic je jeden z kandidátů - a druhým implulzem je dění okolo Final Cutu, kdy to vypadá, že Apple začíná zanedbávat profesionální trh...

hombrefeo

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od hombrefeo »

jak jsi prisel na to, ze apple neco zanedbava?

James L.

Příspěvek od James L. »

Za mě:

Od doby co vyšel první iPhone. :D

JohnyDeza

Příspěvek od JohnyDeza »

hombrefeo: Prakticky jakékoliv fórum, kde se propírá Final Cut X... A ve spoustě článků, profíci si stěžují, nadávají a dokonce to zašlo tak daleko, že Apple vrací nespokojeným uživatelům za Final Cut X peníze...

Edit: Např. tady je vcelku krátký článek v češtině mírně nastiňující tuto problematiku... http://www.mujmac.cz/art/sw/fcp-x-odpovedi-1-7-11.html
Naposledy upravil(a) JohnyDeza dne 04 črc 2011 14:14, celkem upraveno 1 x.

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

treba microsoft nekdy nekomu neco vratil?

JohnyDeza

Příspěvek od JohnyDeza »

Co se týká toho vrácení peněz, tak to jako prlbém nevidím, tam je spíš háček v tom, že uživatelé museli být asi hodně rozhořčení, protože v podmínkách AppStore je, že SW, který se začne stahovat, tak jeho koupě je konečná nebo tak nějak...

Každopádně mi jde hlavně o to, že když si koupím LS9, tak abych při přechodu na vyšší budoucí verzi nedostal GarageBand PRO (právě FCX je někdy označován jako iMovie PRO)... Proto mě zajímají každé zprávy o dění okolo Logic série :wink:

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

nic te nenuti pouzivat nejnovejsi verze a to prave v situaci, kdy ta stavajici se blizi dokonalosti.

JohnyDeza

Příspěvek od JohnyDeza »

Mno, jednoduše, pokud by se následovník měl ubírat stejným směrem, jako se to momentálně děje u FCX, tak by to u mě znamenalo jasný přechod k DAW jiné firmy... Nicméně protože mám koupi softu před sebou, tak se nažím získat co nejvíc informací :wink: V tomto případě kvůli výhledu do budoucnosti...

A samozřejmě že mě nic nenutí, nicméně se snažím dívat i trochu dopředu, pro mě to není zase tak malá investice...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

johnydeza : no .. na adresu FCPx musim povedat , ze mne sa ten software paci .. je uzasny .. Ano chyba tam vela veci , ktore profesionali potrebuju .. Zase na druhej strane je to cele kompletne prepisane .. chodi to paradne rychlo .. vsetko je to uplne ine a velmi premyslene .. je to novy standard .. tazko to hodnotit .. inak sa to na to bude pozerat nejaka velka produkcia .. inak sa na to bude divat televizia (napriklad BBC vraj o tom uvazuje , ze by na to presli , vsade sa dnes setri) .. a inak sa na to diva nezavysli filmar .. pre toho je to idealne ..

Uz som pocul aj reakciu , ze chcu vytlacit Protools a ako DAW pre FCPx bude zrejme LOGIC .. no uvidime ..

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

I strihaci od Conana si ho chvalej, takze to urcite bude v pohode ;)

jakubt

Příspěvek od jakubt »

Ty chybějící věci v FCPX mají doplnit v budoucích updatech, ale i tak je docela odvaha prodávat profesionální software bez možnosti otevření starých projektů... Koukal jsem na to jen zběžně - líbí se mi vychytávky u časové osy, třeba přilinkování klipů v různých stopách, takže při jejich posunu v čase zůstanou synchronizované - zrovna tohle by mohli udělat i v Logicu.
Myslíte, že nový Logic bude ještě letos?

JohnyDeza

Příspěvek od JohnyDeza »

Díky vám všem, tak tohle jsou zase relativně pozitvní zprávy... Pak mi ale nezbývá, než se zamyslet nad tím, zda nepočkat, až Apple vydá nějaké prohlášení ohledně pokračování Logicu - protože pokud by to byla opravdu taková velká revoluce, jako u FCX, tak nemá cenu kupovat L9 a potom se přeučovat na jeho nástupce...

Pytkin: To je pravda, asi záleží na úhlu pohledu, ale čím delší zkušenost s Logicem mám, tím více by mě trápilo vypuštění jeho vychytávek... To spojení FCX a Logicu by dávalo smysl, a vůbec to nezní špatně.

Kermitak: No teď jen doufat, že to není zaplacené...

jakubt: Doufám, že ano :wink:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

JOhny : no .. o FinalCute pisali ze ho idu komplet prepracovat .. nieco take pisu aj o logicku ?

ja s logickom moc nepracujem .. ale viac ludi tu pisalo , ze na editaciu audia neni uplne vhodny .. cize ak by sa mal stat audio editorom pre FCPx , tak by sa dalo ocakavat , ze tam prepracuju tu audio editaciu .. co by bolo len dobre ..

JohnyDeza

Příspěvek od JohnyDeza »

Pytkin: Zatím právěže ne, objevují se jenom různé rumors... O Logicu se zatím nezmínili, ale vzhledem k tomu, že FCX už vyšel, tak doufám, že se nějaké zmínka o tom, co se s Logicem bude dít, objeví po uvedení Liona na trh... Protože v případě, že by to nabíralo pro mě nevyhovující směr, tak skončím u Cubase a hotovo :wink:

Liquid Sound
Profesionál

Příspěvek od Liquid Sound »

Pytkin píše:Uz som pocul aj reakciu , ze chcu vytlacit Protools a ako DAW pre FCPx bude zrejme LOGIC .. no uvidime ..
To že má bejt nějakej novej update jakýhokoliv daw Pro Tools killer jsou pokaždé plný všechny diskuze k danýmu produktu. Je to takový zaklínadlo. :wink:
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC

Odpovědět