LOGIC 9.1.8 Tipy a Triky

Vše o sekvenceru Apple Logic
Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

LOGIC 9.1.8 Tipy a Triky

Příspěvek od maux » 13 kvě 2013 20:08

Čau, prosím o radu.

Chci si efektovat externě jednu buňku v Battery 4. Konkrétně phaser. Jak na to ?

Děkuju.

Dollac
Příspěvky: 67
Registrován: 05 čer 2002 16:05

Re: LOGIC 9.1.8 Tipy a Triky

Příspěvek od Dollac » 13 kvě 2013 21:19

pro danou bunku nastav individualni vystup (bus) a na ten pak v mixeru zaves FX podle potreby

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: LOGIC 9.1.8 Tipy a Triky

Příspěvek od maux » 13 kvě 2013 22:10

Bezva,

buňku jsem dal na Bus1. Na co mám v mixu kliknout, abych ho vybral. Zatím se mi podařilo jen na šavli přidat phaser, ale efektuje se mi všechno. :(

Dollac
Příspěvky: 67
Registrován: 05 čer 2002 16:05

Re: LOGIC 9.1.8 Tipy a Triky

Příspěvek od Dollac » 13 kvě 2013 22:22

Nenapsal jsem to uplne presne.
Tys tu bunku poslal do bus1, ale to je bus primo v battery, na ten myslim FX nepovesis.
Takze:
- prvni dulezita vec je, ze musis mit Battery aktivovanou jako Multi output
- pak se ti dole na savli v mixeru u Battery objevi takove male + a tim pridavas do mixeru dalsi vystupy z Battery (Aux)
- takze staci jeden pridat (asi to bude Battery 3-4) a pak do neho poslat tu bunku (Direct out - st3/4)
- a pak v mixeru na tu savli povesis phaser

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: LOGIC 9.1.8 Tipy a Triky

Příspěvek od maux » 13 kvě 2013 23:23

Jako Multi output se musí už vybrat na začátku, to mám. Buňku jsem poslal Direct out 3/4. Kliknul jsem na plusko a nabídka aux se objevila, v nabídce jsem zvolil output 3/4. V nové šavli mám efekt, ale I/O mi nenabízí nic z požadovaného.

Co jsem přehlédl? Dal jsem Direct out na buňky 1/2, 3/4, 5/6.......atd. v domnění, že si je pověsím na víc šavlí, ale nemůžu je najít.

Díky. :(

Dollac
Příspěvky: 67
Registrován: 05 čer 2002 16:05

Re: LOGIC 9.1.8 Tipy a Triky

Příspěvek od Dollac » 13 kvě 2013 23:51

nejlepsi by bylo sem dat screenshot mixeru

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1901
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: LOGIC 9.1.8 Tipy a Triky

Příspěvek od Stan » 14 kvě 2013 00:46

Technická poznámka:
Šavle je hrozný název ze kterého mám husí kůži. Co třeba používat v tomto případě česky ¨kanál¨. Samozřejmě nemyslím ten u silnice ale AUDIO kanál (Audio channel). V DAW žádná šavle neexistuje. Navíc je ¨šavle¨ šílený název pro ¨FADER¨ (fejdr) na mixpultech a ten nemá co dělat s routingem. Jak by asi vypadal popis pre-fader a post-fader. Před šavlí a po šavli? :) Pověsit na šavli se dá třeba slupka od banánů. :) Místo buňky (cell) by jsi mohl použít jen ¨signál¨ či ¨zdrojový signál¨.
To jen tak naokraj :)
Já nemam Battery 4 ale 3
Routing provádím následovně.
1-vytvoř si software instrument a u počtu stop zvol ¨multitimbral¨ (Pro začátek zkus jen 3) kterých můžeš mít kolik chceš myslím max 64 ale nejsem si jistý
2- na první stopu (kanál) dej Battery a zvol počet výstupů (např. 16 mono)
3- otevři mixer a dole na kanálu multitimbral insrumentu uvidíš malý ¨+¨ každým kliknutím na toto ¨+¨ se vytvoří nový ¨aux¨
Pro zkoušku si vytvoř 3.
4- Jdi zpět do Battery klikni na signál který chceš poslat do jiného ¨aux¨ ( v základu je poslán na ¨master¨) najdeš to vpravo dole a pošli signál kopáku do 3/4, snare 5/6, hihat7/8
5- jdi zpět do ¨mixer¨ na aux2 zvol vstup Battery 3/4, aux3 4/5, aux 4 6/7 .Tyto výstupy objevíš dole v menu po kliku na vstup daného aux (něco jako inst 2) Vše ostaní půjde přes aux 1 čili původní (master) výstup instrumentu.
Na tyto auxy si pak hodíš efekty co pořebuješ.
HOTOVO :)
Další výhodou tohoto zapojení je, že můžeš výstupní signál z Battery aux nahrát do audio stopy jako AUDIO pro další případné zpracovánía Baterry vypnout
To provedeš tak že výstup z Battery AUX 2-4 (či 1-3 jak chceš) pošleš na BUS 1-3 a na AUDIO stopách 1-3 si nastavíš jako vstupy BUS 1-3.
Tím se nabízí možnost nahrát nejprve Battery jako audio (např 16 stop) a pak tyto audio signály dále zpracovávat

Doufám že ti to trochu pomohlo. Zní to komplikovaně ale není. :)

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: LOGIC 9.1.8 Tipy a Triky

Příspěvek od maux » 14 kvě 2013 19:10

Dollac a Stan: Klucí díky moc, super support. :!:


Stan: Extra slohovka, paráda.......hlavně "před šavlí a po šavli" to mě rozsekalo. :D :D :D Udělám si pořádek v termínech. Takové rady jsou třeba, asi nejen pro mě. Bezva. Trošku mi neseděly ty čísla, třeba u AUXů, ale maká to.

Přidávám snap, pro další kutily a ptám se dál.........

Jak pro tyto tři kanály vytvořím stopy, ve kterých jim budu vytvářet automatizaci?
Snímek obrazovky 2013-05-14 v 18.56.49.png
Snímek obrazovky 2013-05-14 v 18.56.49.png (248.39 KiB) Zobrazeno 520 x

Dollac
Příspěvky: 67
Registrován: 05 čer 2002 16:05

Re: LOGIC 9.1.8 Tipy a Triky

Příspěvek od Dollac » 14 kvě 2013 20:24

Stiskni A a hned uvidis.

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: LOGIC 9.1.8 Tipy a Triky

Příspěvek od maux » 14 kvě 2013 20:46

Tak jasně že A, jenže bez šance tam ty stopy najít a připojit. Copak jsem zase přehlédl?

:shock:

Dollac
Příspěvky: 67
Registrován: 05 čer 2002 16:05

Re: LOGIC 9.1.8 Tipy a Triky

Příspěvek od Dollac » 14 kvě 2013 21:49

Jasne uz to chapu. Muzes pridat k instrumentu dalsi stopy prikazem "New with next midi channel" ale na nich mi nefunguje automatizace i kdyz ji nakreslim. Verim, ze Stan s necim prijde, ja zatim nevim.

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: LOGIC 9.1.8 Tipy a Triky

Příspěvek od maux » 14 kvě 2013 22:04

Jasan, díky, počkáme...... :P

Stane depa tě máme? :shock:

Dollac
Příspěvky: 67
Registrován: 05 čer 2002 16:05

Re: LOGIC 9.1.8 Tipy a Triky

Příspěvek od Dollac » 14 kvě 2013 22:35

Nevim, jestli existuje jednodussi reseni ale me se to dari pres nastaveni automatizace primo v Battery.
V zalozce Automation / HOST v Battery si muzes definovat ruzne sestavy pro automatizaci. Staci vytvorit novou polozku a pretahnout ji nad knob nebo fader, ktery chces automatizovat. Tohle muzes udelat pro kazdou bunku nezavisle nebo pro nekolik bunek najednou. No a v Logicu na stope se ti pak objevi v nabidce. Funguje to a nic lepsiho me nenapada.

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: LOGIC 9.1.8 Tipy a Triky

Příspěvek od maux » 14 kvě 2013 22:49

Přetahuju na Verb konkrétně Room size, ale u mě opět mrtvo, nechytá se....

Dollac
Příspěvky: 67
Registrován: 05 čer 2002 16:05

Re: LOGIC 9.1.8 Tipy a Triky

Příspěvek od Dollac » 14 kvě 2013 23:00

Zrejme ne vsechny paramatry jsou automatizovat. "Size" u toho reverbu s impulsama mi taky nejde nadefinovat. U druheho typu reverbu to naopak funguje. Nevim, jestli to neni nejaka chyba v Battery.

Odpovědět