Logic 9 - přechod na 64 bit

Vše o sekvenceru Apple Logic
Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od Prvotsky » 11 led 2012 00:35

Jackies: no právě.. pak je tedy moje doměnka, že třeba projekt kde si v 64 bitovem režimu otevřu plugin v nativním 64 bitu ( kontakt player 5 )
a v něm detailně samplovaný nástroj jako soniccouture Novachord by měl při zvýšení ram na 8 GB zaznamenat větší výkon - v mym případě pokles CPU , ne?

v mym případě se tak neděje, což mi přijde zvláštní.

Nejsem technicky zdatnej, ale mam podezreni že to bude souviset s audio interface , kterej pouzivam z Virus TI2, kterej je připojenej přez USB kabel.

jako specifikace USB je uvedeno toto: USB2 compatible device, 12Mbit data transfer rate ..

Nevim no..

jackies

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od jackies » 11 led 2012 00:47

Jde o to, abys ty banky měl vůbec kam natáhnout, o výpočetní výkon si myslím jim moc nejde.

Uživatelský avatar
RuSh
Příspěvky: 54
Registrován: 15 led 2012 15:14

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od RuSh » 15 led 2012 15:37

jackies píše:
Prvotsky píše:Co je tedy výhodou 64 bitů? Proč se většina developerů aktualních pluginů snaží být 64 bit native?
O adresaci RAM víc jak 4GB a hlavně tedy podle mého názoru o ty dnešní obrovské banky zvuků načítaných v DAW do VSTi.
Asi tak, ide v prvom rade o kapacitu RAM, čo znamená že práca so samplami, zvuk. bankami a pluginmy ako je napr. Omnisphere by mala byť oveľa viac svižnejšia...

Uživatelský avatar
RuSh
Příspěvky: 54
Registrován: 15 led 2012 15:14

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od RuSh » 15 led 2012 15:39

Prvotsky píše:Jackies: no právě.. pak je tedy moje doměnka, že třeba projekt kde si v 64 bitovem režimu otevřu plugin v nativním 64 bitu ( kontakt player 5 )
a v něm detailně samplovaný nástroj jako soniccouture Novachord by měl při zvýšení ram na 8 GB zaznamenat větší výkon - v mym případě pokles CPU , ne?

v mym případě se tak neděje, což mi přijde zvláštní.

Nejsem technicky zdatnej, ale mam podezreni že to bude souviset s audio interface , kterej pouzivam z Virus TI2, kterej je připojenej přez USB kabel.

jako specifikace USB je uvedeno toto: USB2 compatible device, 12Mbit data transfer rate ..

Nevim no..
Vyšší výkon neznamená hneď zníženie zaťaženia CPU. Jednoducho povedané, keď sa ti to načíta do RAM, tak ak s tým budeš pracovať rýchlejšie v tom, že už pri väčších objemoch sa to nehodí do swapu na HD...

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od Prvotsky » 15 led 2012 17:50

rush: díky , už sem taky zjistil více k tématu. Uz od toho nečekám žádnou zásadní vitalizaci...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 16 led 2012 02:35

nejde jen o multisamply, ale i o pluginy -- jsem docela maximalista a v 32bitovy prostredi, kdyz zaneradim projekt desitkama pluginu (plati to v cubase, ale bude to platit obecne), tak dochazi RAM pridelena programu a celej DAW je nestabilni a driv nebo pozdeji spadne. prechod do x64 bych povazoval za vyznamnej, ale cely to jde nejak ztuha. netusim, co to obnasi pro DSP developery, ale rozhodne s tim nespechaji a wavesy myslim doted nemaji x64 verze, coz bude pro studia asi dost zasadni. co sem zaslechl nekde na KVR, tak zvlast pro Mac je prej hodne neprijemny kodovat x64 verze pluginu.

Uživatelský avatar
RuSh
Příspěvky: 54
Registrován: 15 led 2012 15:14

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od RuSh » 16 led 2012 11:06

Samozrejme, ide o celkové zlepšenie hlavne práce s RAM, takže či sú to sample alebo pluginy, práca sa zlepší. Oveľa skôr to ale pocítia práve tí ktorý majú veľké projekty a používajú práve veľké objemy samplov. Ale samozrejme pocítia to všetci s veľkými projektami...

haralambos
Příspěvky: 95
Registrován: 05 bře 2012 20:36

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od haralambos » 16 dub 2012 13:52

mohu mit dotaz, jakym zpusobem v Logicu 64bit zakazat 32bit pluginy? vzdy, kdyz spoustim Logic, tak pri jejich nacitani vyskoci bridge a program se kousne... start se podari az po force quit a opetovnem spusteni - chtel bych to tak, aby to bylo koser - dekuji moc

haralambos
Příspěvky: 95
Registrován: 05 bře 2012 20:36

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od haralambos » 17 dub 2012 07:53

tak uz fakt nevim, prestoze jsem v AU managerovi zadal pluginy, ktere se nemaji pouzivat, tak mi pri kazdem spousteni Logicu naskoci bridge a kousne se - zrejme budu muset ty 32bitovy uplne vymazat, protoze asi vzdy scanuje co vse je k dispozici a zamrzne - nevite kam presne sahnout, abych neco nepokazil? zrejme promazat cache nebo tak neco, nemam s tim vsak zkusenosti, tak se radsi ptam, dekuji

akusobick
Příspěvky: 70
Registrován: 06 dub 2010 10:33

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od akusobick » 17 dub 2012 10:41

Že by problém konkrétní 32bit pluginy? - zkoušet postupně vypínat

haralambos
Příspěvky: 95
Registrován: 05 bře 2012 20:36

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od haralambos » 17 dub 2012 12:24

no ja uz jsem ozelil jejich pouzivani a vsechny jsem je tudiz vypnul, problem vsak je, za logic se pri otevirani prohrabuje vsim, co je v compu a ve chvili, kdy je zmerci, tak naskoci bridge a zamrznu komplet - momentalne je vubec nemam v seznamu a stale se to kouse - jsou to pluginy od tc electronic, ktery se nainstalovaly pri instalaci zvukovky...

haralambos
Příspěvky: 95
Registrován: 05 bře 2012 20:36

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od haralambos » 19 dub 2012 09:19

tak tech pluginu od TC electronic se mi uz podarilo zbavit, ale vyvstal jeste jeden problem s bridgem, ktery je de facto identicky - kdyz spustim Logic v 64 bitech, tak pri nacitani AUnetreceive zamrznu a musim rovnez dat force quit - zakazal jsem ho jak v 32 tak 64 bitech, vymazal AU cache, ale stejne pri tom scanu naskoci bridge a vse zamrzne... jelikoz je to interni applovskej plugin, tak ho nechci nekompromisne mazat jako ty ostatni, co zlobily - nevite nahodou nekdo, co by se s tim dalo delat? dekuji

Uživatelský avatar
RuSh
Příspěvky: 54
Registrován: 15 led 2012 15:14

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od RuSh » 19 dub 2012 11:45

Ahoj, tak čo sa týka 32 a 64 bit pluginov, záleží od toho či je aj vôbec 64 edícia, pretože v tom prípade sa spustí bridge. A pokiaľ by si aj vymazal nejaké pluginy, pravdepodobne prídeš aj o tie 64 bitové...

haralambos
Příspěvky: 95
Registrován: 05 bře 2012 20:36

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od haralambos » 19 dub 2012 12:29

to ja vim, proto jsem maznul ty TC electronic, ktery byly jen 32 bitovy... nyni mam vse pouze v 64, ale ten interni logicovskej aunetreceiver mi nabiha zrejme v 32 bitech, i kdyz mam logic spustenej v 64 - proto sem si nejdriv myslel, ze ten bridge maji na svedomi jenom ty TC, ale ne - navic ten aunetreceiver je disable, takze by to vliv mit nemelo, ale bohuzel ma - uprimne receno ani nevim co ten aunetreceiver presne dela a jestli ho vlastne muzu vlastne zakazat - v AU managerovi je napsany, ze generator...

Odpovědět