Logic 9 - přechod na 64 bit

Vše o sekvenceru Apple Logic
Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od Prvotsky » 14 pro 2011 20:27

AHoj,

Mám v plánu rozšířit svůj MBP ram na 8 giga - pročež má smysl začít využívat i logic v 64 bitech.

Máte někdo s takovým přechodem zkušenosti - na co si dat pozor - co rozdelane projekty v 32 bitech - pujdou otevrit? atd...

Díky

P.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od Poshook » 14 pro 2011 21:03

logic 9 v 64bitoch bude bezat lepsie ako v 32bit a vsetko by ti malo chodit normalne. jedina otrava budu 32bitove pluginy, ktorych GUI sa nebude otvarat automaticky ale kliknutim na 32-64bit bridge okno

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od Prvotsky » 14 pro 2011 21:15

díky poshook!

zadny komplikace by tedy nastat nemeli?

pro jistotu si udelam aktualni clon systemoveho disku..

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od Prvotsky » 06 led 2012 22:25

Zdar!

chci se zeptat:

8 GB RAM
mam Logic 9.1.6
snow leopard 10.6.8
zvukovou kartu pouzivam interface ve Virus TI2 přerz usb - 128 Buffer.
logic sem odskrtl aby se oteviral v 64 bitech - bez problemu se vse otevre.
Zaktivoval sem 64 bit kernel utilitou , kterou doporucil v jinem threadu Poshook.

Mám ale pocit že rozdíl ve výkonu cpu žádný nenastal. dokonce snad mám pocit že je to snad i horší.. :(

otevřu si třeba 2 x Kontakt Player 5 ( 64 bitu podporuje ) a natahnu 2x Novachord - coz je sice velkej zrout, a uz se dostavam do cervenejch...

to bylo stejny predtim na 4 GB ram a 32 bitech...

Dělám něco špatně, nebo sem si zvětšil ram zbytečně?

Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro5,4
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2.53 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache: 3 MB
Memory: 8 GB
Bus Speed: 1.07 GHz
Boot ROM Version: MBP53.00AC.B03
SMC Version (system): 1.49f2
Serial Number (system):
Hardware UUID: Sudden Motion Sensor:
State: Enabled

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od Prvotsky » 06 led 2012 23:04

udelal sem test - stejnej projekt v 32 vs 64 = graficky znázorněný zatížení CPU bylo uplně totožný - levá do půlky a pravá do rudý..
je to zvukovkou?

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od Prvotsky » 07 led 2012 15:52

Bump.
prosím jaké kdo máte zkušenosti s přechodem na 64 bit?

Soimmo
Příspěvky: 114
Registrován: 06 črc 2011 22:56

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od Soimmo » 07 led 2012 23:37

Čau,

zkoušel jsem to: MacBook Pro C2D 2.4, 4GB RAM, HD 1TB 5400rpm, Apogee Duet, Logic 9

ve většině případů mi přišlo, že je to u 64bitu horší. Když pak přičtu mnohem větší zátěž na wraper (nebo plugin adapter či jak se to menuje), který to přepočítává do 64bitu pro 32bitové pluginy, tak zůstávám na 32bitu. Toť můj velmi subjektivní dojem neověřen jakýmkoli delším testováním. Až budu využívat 8GB RAM tak to začnu řešit.

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od Prvotsky » 08 led 2012 17:06

No jasně efekt na snížení zatíženosti CPU to má právě jen když máš 8 GB RAm a více.. viděl sem videa na youtube kde jim klesala CPU vytíženost dost znatelně..
já si myslim že háček bude budto ve zvukovce a nebo ve snow leopardovi ( ale dost lidí píše že v něm jede 64 bit logic.. ) tak nevim..

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od Prvotsky » 09 led 2012 10:10

bump...

nikdo nemá žádnou připomínku?

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od tomy45 » 09 led 2012 10:28

Tiez som skusal logic v 64bit rezime, ale vratil som sa k 32bit. Ziadny rozdiel akurat pri 32bit pluginoch sa to trocha pre mna zneprehladni, nakolko sa spusti aky "bridge" 32 na 64b. Zmena ziadna :-) nieze by som cakal od toho vela, ale 32bit je uplne OK :-)

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od Prvotsky » 09 led 2012 10:31

a kolik mas ram?

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od Prvotsky » 10 led 2012 21:11

resim tady uplnou kokotinu?

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od tomy45 » 10 led 2012 21:41

8GB RAM Ja si myslim, ze to nestoji za to aby sa to riesilo. Ja poriadne ani neviem, co by mi mala 64-ka oproti 32-ke viac dat. No na to co to pouzivam, sposob akym to pouzivam, myslim Logic. Bez rozdielu. Nic, akurat to co som spomenul pri 64ke... ze ti vyleti dalsie okno, ak mas 32bit plugin.

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od Prvotsky » 10 led 2012 21:57

http://www.youtube.com/watch?v=GgCOHcu1Lyg

no já sem prostě čekal to co sem viděl na podobných videích i nam mém C2D 2,53..

Prostě že když máš víc než 4GB RAM a jedeš v 64 bitech - tak je možno tu výpočetní kapacitu využít jako větší výkonost.
Jednoduše sem myslel že mi můj logic utáhne víc pluginů v projektu.

Chápu že když mám projekt kterej je půl na půl z pluginů 32 vs 64 tak kvuli tomu bridgy ze to nebude poznat na výkonu, ale i když sem si otevřel projekt
jen s 64 native pluginama a nezaznamenal sem žádný zlepšení, tak to je divný.

Co je tedy výhodou 64 bitů? Proč se většina developerů aktualních pluginů snaží být 64 bit native?

jackies

Re: Logic 9 - přechod na 64 bit

Příspěvek od jackies » 11 led 2012 00:23

Prvotsky píše:Co je tedy výhodou 64 bitů? Proč se většina developerů aktualních pluginů snaží být 64 bit native?
O adresaci RAM víc jak 4GB a hlavně tedy podle mého názoru o ty dnešní obrovské banky zvuků načítaných v DAW do VSTi.

Odpovědět