Logic a jeho poddekovy mixdown

Vše o sekvenceru Apple Logic
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Logic a jeho poddekovy mixdown

Příspěvek od Pytkin » 22 črc 2013 20:22

Takze vyexportoval som 15 stop .. A zmixoval som ich v logicu a v nuende .. Vsetky tracky su nastavene na -2dB aby nedoslo ku klipu ..

http://www.pytkin.sk/bounce//multitrack_bounce_1.aif
http://www.pytkin.sk/bounce//multitrack_bounce_2.aif

Skuste to porovnat ..

Tu som spravil aj mixdown jednej stereo stopy ..
Tu je jej zdroj : http://www.pytkin.sk/Jazz_Sampler/05_Au ... k%2005.wav
Skuste porovnat :

http://www.pytkin.sk/bounce//stereo_bounce_1.aif
http://www.pytkin.sk/bounce//stereo_bounce_2.aif

subory su 24bitove/44.1kHz

Obrázek

Obrázek

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Logic a jeho poddekovy mixdown

Příspěvek od Ondra P. » 22 črc 2013 21:15

Bonuce 1 = Logic - deka :)
Bonuce 2 = Cubase


bohužel jen na sluchátka :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic a jeho poddekovy mixdown

Příspěvek od Pytkin » 22 črc 2013 23:29

co znamena "bohuzel jen na sluchatka" ?

no podme dalsi .. dake typy ?

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: Logic a jeho poddekovy mixdown

Příspěvek od Mitch » 22 črc 2013 23:40

To prvni mi prijde trochu "pod dekou", ale kdybych to v tech nahravkach primo nehledal, asi bych to nijak neresil. Nicmene jsem zvedavej, co bude co...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Logic a jeho poddekovy mixdown

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 22 črc 2013 23:50

hodne zvlastni.

pri obraceny polarite tam slysitelnyho nic neni, ale po zvyseni modulace o cca 50 dB uz je slyset nejaky rozdil.

to, co je pro me naprostej ulet ale je, ze bez zesileni modulace je pri obraceny polarite ticho, ale potom v jednom momente (resp. v momente kolem 50. vteriny, kam jsem nahodne najel), vyskoci z 'ticha' najednou jeden nastroj, nebo nejaky echo na nastroji v mixu. zkousel jsem, jestli to, co prochazi ven pres tu obracenou polaritu, neni v originale treba neco jen v S-casti sterea, ale to se nepotvrdilo...

tady ukazka (~50. vterina tracku):

https://www.dropbox.com/s/jx0cm3ty6hbpi2b/null.wav

edit: tak koukam, ze je to na vice mistech, what the fudge...?

(~28. vterina)
https://www.dropbox.com/s/3naxwsw8p9hxvh7/null2.wav

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic a jeho poddekovy mixdown

Příspěvek od Pytkin » 22 črc 2013 23:55

ja sa priznam , ja v tych ukazkach nepocujem vobec ziaden rozdiel .. ani na repraky , ani na sluchatka ..

brooklyn : to co ti tam vyliezlo , to je zaujimave :) ta druha ukazka , to su tympany , co tam normalne v tom songu su ..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Logic a jeho poddekovy mixdown

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 23 črc 2013 00:01

pytkin: mozna by stalo za to zkontrolovat, jestli ti v tom projektu nekde nezustala na stope otocena faze...

edit: koukam na ten screenshot, u stopy 'sfx' mas v jednom DAW -4dB, v druhym savli na -2dB. dobrej pokus! ;]

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic a jeho poddekovy mixdown

Příspěvek od Pytkin » 23 črc 2013 00:15

brooklyn : jo je to tam .. vidis .. chybicka se vloudila .. no ale podla toho su tie dva mixdowny uplne rovnake ..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Logic a jeho poddekovy mixdown

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 23 črc 2013 00:25

pytkin: no muzes zkusit nejakym gainerem zvysit modulaci (v miste, kde neni ten efekt, aby ti to neurvalo usi). je treba pridat cca 60-70dB, aby se zacalo neco dit. takze nejaky rozdil tam je. otazka je, jestli je fyziologicky mozne takovy rozdil postrehnout. a dalsi vec je, ze v tom tracku 'sfx', co mas jinak nahlas, muze byt nejaky noisefloor, a to je prave ten rozdil, ktery zacne vystupovat, kdyz po prevraceni polarity zvysim modulaci o tech 60 - 70dB. proto bude treba udelat novej render. nebo vlastne vyzkousim tu jedinou stopu, ha! :]

edit: jedna stopa - ticho -- veskery rozdily jsou pabitelstvi.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic a jeho poddekovy mixdown

Příspěvek od Pytkin » 23 črc 2013 00:36

brooklyn : jo zajtra to vyrenderujem znova , aby bolo vsetko na -2dB .. a vymenim to ..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Logic a jeho poddekovy mixdown

Příspěvek od Ondra P. » 23 črc 2013 07:18

Jen bych mel takovy technicky dotaz.

Kdyz by se neco zaroven nahralo (identicke nahravky) na 16 bit a na 32 bit a ta 16 by se pak prevedla na 32.... Vysel by pak null test ?
Logicky by ta 16 i po prevedeni na 32 mela mit horsi kvalitu.

Snad mi porozumite nekdo.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Logic a jeho poddekovy mixdown

Příspěvek od dendy » 23 črc 2013 07:48

som spokojny.. uz som sa bal.. ale ak tam je nejaky rozdiel je hlboko pod prahom toho co som schopny pocut .. ani omylom by som si netrufol povedat co je logic a co nuendo :-) na sluchatkach aj na bedniach... s plnou vaznostou mozem vyhlasit ze obe ukazky su pre moje usi naprosto identicke :-) ani v basoch, ani v stredoch ani vyskach nepocujem nic cim by sa odlisovali ..

mimochodom paradny track, co to je ?

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Logic a jeho poddekovy mixdown

Příspěvek od Ivo » 23 črc 2013 08:08

Tyhle úsměvné "urban legends" a zvukové pohádky se táhnou už léta - že nová verze nějakého programu "zní lépe" , nebo jiný program apod. Je to samozřejmě totální nesmysl - pokud nepoužijeme nějaké specifické pluginy (které jsou dostupné jen v jednom případě) apod., pak render jedné nebo více stop v jakékoliv DAW je nutně vždy absolutně identický ...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Logic a jeho poddekovy mixdown

Příspěvek od Ondra P. » 23 črc 2013 08:30

Kdyz se zamerim na useky, kde hrajou vsechny nastroje, zejmena snare, hajtky, vocal, tak v druhe verzi je to jakoby vic jasnejsi, hlubsi, " lesklejsi" . Rozdil naprosto minimalisticky. Asi jsem fakt blazen.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Logic a jeho poddekovy mixdown

Příspěvek od dendy » 23 črc 2013 09:47

ekeaze : ved popros niekoho nech ti prepina tie ukazky bez toho aby si vedel ktora hra - ak z 10 pokusov aspon nadpolovicne uhadnes ktora je ktora blazon nie si .. ak neuhadnes, tak si :-D

ja sa hadat nejdem pretoze si myslim ze moje usi nie su bohvieco.. zase ked taky "netopier" ako ivo zvyknuty na ultra hi-end monitory a prevodniky povie ze tam rozdiel nieje, tak mu verim :-)

Odpovědět