LOGIC a VST Plugins

Vše o sekvenceru Apple Logic
Nino1MOTIF
Příspěvky: 136
Registrován: 24 říj 2010 10:09

LOGIC a VST Plugins

Příspěvek od Nino1MOTIF » 08 bře 2013 23:27

Caute,

dlhsiu dobu rozmyslam nad prechodom na MAC OS X a pracovanie na muzike v LOGICu , lenze som cital par for z UK,USA a pisu vsade ine a pre mna nepochopitelne veci. Ak mam LOGIC , da sa v nom ako v Cubase klasicky pouzivat VST ako Sylenth,Kontakt a pod.? alebo LOGIC nepodporuje VST ?

Dakujem

Uživatelský avatar
STi
Příspěvky: 386
Registrován: 01 úno 2011 03:07

Re: LOGIC a VST Plugins

Příspěvek od STi » 09 bře 2013 00:30

Logic VST nepodporuje ale podporuje AU, ktory obsahuje uz takmer kazdy plugin co aj VST
FB | SC | T

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: LOGIC a VST Plugins

Příspěvek od dendy » 09 bře 2013 00:39

ak chces pouzivat logic pravdepodobne uz ziadne ine vst potrebovat nebudes - logic sa odlisuje okd akehokolvek ineho daw v tom, ze instrumenty dodavane k nemu maju tak vysoku kvalitu ze v podstate tromfnu cokolvek co vo VST existuje... :-))

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: LOGIC a VST Plugins

Příspěvek od Pytkin » 09 bře 2013 01:16

nino : mam pocit , ze ty viaz riesis techniku , nez muziku .. mozno by bolo lepsie sa zacat ucit hrat na gitaru , alebo na klavir ..

Nino1MOTIF
Příspěvky: 136
Registrován: 24 říj 2010 10:09

Re: LOGIC a VST Plugins

Příspěvek od Nino1MOTIF » 09 bře 2013 10:04

dendy: urcite verim ze LOGIC je kvalitny ale som zvyknuty pouzivat Sylenth a banky ktore mam kupene pre Sylenth preto sa pytam :)

juan
Příspěvky: 111
Registrován: 10 úno 2004 11:44

Re: LOGIC a VST Plugins

Příspěvek od juan » 09 bře 2013 10:19

Sylenth je i v AU verzi, pouzivam ho v Logicu.

Uživatelský avatar
soimmo_two
Příspěvky: 294
Registrován: 27 dub 2012 17:00

Re: LOGIC a VST Plugins

Příspěvek od soimmo_two » 09 bře 2013 11:54

dendy píše:ak chces pouzivat logic pravdepodobne uz ziadne ine vst potrebovat nebudes - logic sa odlisuje okd akehokolvek ineho daw v tom, ze instrumenty dodavane k nemu maju tak vysoku kvalitu ze v podstate tromfnu cokolvek co vo VST existuje... :-))
tak s tím bych si dovolil nesouhlasit. A Sylenth je zrovna jeden z těch, které z Logikáckých syťáků nedostaneš. ES2 je oproti Sylenthu vcelku hodně digitálně a tence znějící. Neříkám, že horší, ale to spektrum zvuků je hodně někde jinde. Každopádně jako vtip/nadsázku to beru. :)

A k tématu bych poznamenal, že opravdu většina pluginů je v AU formátu. Ne ale všechny. Třeba synthy od Cakewalku (Rapture, Z3TA) a spousta Image Line synthů není v AU. Výběr je ale myslím i tak hooodně veliký.
Jirka Štolfa

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: LOGIC a VST Plugins

Příspěvek od TOM-Thak » 09 bře 2013 13:13

Chapu to spravne, ze VST / AU / RTAS jsou jen zjednodusene receno
interface pro beh externich efektu / instrumentu a kazdy od jine firmy?
Tzn. nejde ani tak o platformu jako o daw. Takze kdyz budu mit
ableton / cubase i na Mac Osx, tak to stale bude VST / VSTi.
AU jen v pripade Logicu, takze ciste teoreticky, kdyby byl logic
na Win, tak by stale pouzival AU (nadsazka, jde mi jen o tu teorii).
RTAS damo obdoba pro ProTools.

J.Barefoot
Příspěvky: 10
Registrován: 09 pro 2012 21:58

Re: LOGIC a VST Plugins

Příspěvek od J.Barefoot » 09 bře 2013 13:27

musim skutečně potvrdit co se tu píše logic syntaky maj silu uplne me dostalo jak jsem si jiz par veci odinstaloval protoze logic syntaky to krasne pokryjou. Jinak Z3TA 2 je nyní i jako AU.

Uživatelský avatar
STi
Příspěvky: 386
Registrován: 01 úno 2011 03:07

Re: LOGIC a VST Plugins

Příspěvek od STi » 09 bře 2013 13:43

pravdupovediac naozaj neviem ci by ste teraz nasli jeden plateny synth ktory nieje aj pre AU. Ja robim sice v Live ale pouzivam len AU kvoli tomu ze je to prehladnejsie zoradene podla firiem
FB | SC | T

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: LOGIC a VST Plugins

Příspěvek od a.tom.x » 09 bře 2013 14:17

TOM-Thak píše:Chapu to spravne, ze VST / AU / RTAS jsou jen zjednodusene receno
interface pro beh externich efektu / instrumentu a kazdy od jine firmy?
Tzn. nejde ani tak o platformu jako o daw. Takze kdyz budu mit
ableton / cubase i na Mac Osx, tak to stale bude VST / VSTi.
AU jen v pripade Logicu, takze ciste teoreticky, kdyby byl logic
na Win, tak by stale pouzival AU (nadsazka, jde mi jen o tu teorii).
RTAS damo obdoba pro ProTools.
Jo chápeš správně/částečně správně. Je totiž ještě potřeba, aby to VSTi bylo napsané i pro Mac (Windowsové dll tam nenakopíruješ ;) ... teda nakopíruješ tam cokoli, ale fungovat to nebude). Obecně je málo free věcí v AU pro Logic (což už chápu, protože ten základ je opravdu hodně jinde než to co je v Cubase a není nutné vyrábět milión náhražek za všechno co dodává Steinberg) ... a některé mají dost neoptimalizovanou grafiku a pak nastane ten problém ML a zamrzající GUI.

Existuje i bridge na VSTi (Macovské), které běží pod Logicem, tj. plugin ve kterém běží VSTi. Nicméně slyšel jsem různé připomínky k jeho stabilitě.

V placených pluginech obvykle všechno je AU i VSTi, problém bude jak jsem už psal u toho free (tam je jich na počet tak 5% AU vůči 100% VSTi ... ale ty provařenější free věci jako Voxengo, Bluecat, TAL apod. jsou i AU)

Mě obecně nejvíc chybí MIDI editory jako pluginy mám třeba AU300 pro Alpha Juno a to je super, nemusím na Juno vůbec sáhnout všechno nakroutím přes Mackie control nebo myší a uložím přímo do Logicu jako preset. Po zapnutí projektu v logicu se mi tam rovnou nasype sysex do Juna a z Logicové knihovny. Skvělé. Momentálně hledám něco co by umělo vytvářet takové pluginy, nějakej "synthedit" pro Mac co by mi vyhodil plugin, který posílá sysexy. Profily bych si už naprgal. Environmenty sice fungují, ale není tam to propojení s knihovnou presetů atd.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: LOGIC a VST Plugins

Příspěvek od TOM-Thak » 09 bře 2013 16:42

2a.tom.x: Jasne, to povazuju za samozrejmost, ze to musi mit nejaky *.dmg installer a musi to pro to byt uzpusobene. Dost se tu mluvi o kvalite plug inu logic vs. steinberg, jak je na tom ableton s max for life? Max for life vypada jako nekonecny mnozstvi moznosti pro praci, ale aby to nebylo jako app store vs. google play, kdy na androidy je pak vic kvantita nez kvalita a je tam mega moc odpadu.. na appstore se taky najdou, ale je to tam vic filtrovany uz tim, ze musis mit placeny account jakozto developer.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: LOGIC a VST Plugins

Příspěvek od dendy » 09 bře 2013 17:07

tomhak: no podla mna v google play nieje ani kvalita ani kvantita v a appstore je kvantita AJ kvalita :-))

inak MAX je super, modularny system je parada jedine to nieje az tak jednoduche sa do toho dostat a vediet si v tom postavat zmysluplne veci, cloveku potrebuje byt uz aj trochu programator - z modularnych systemov mi tak ci tak doter pride neprekonany pomerom kvalita a moznost/intuitivnost a jednoduchost pre muzikanta co nieje programator nord modular :-) robil sim uz s vela SW modularnymi prostrediami ale Nord G2 je proste moj favorit...

ale to uz sme asi hodne moc offtopic :-)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: LOGIC a VST Plugins

Příspěvek od TOM-Thak » 10 bře 2013 12:11

Tak to je na zalozeni samostatneho vlakna o Abletonu :))

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: LOGIC a VST Plugins

Příspěvek od Fractal » 10 bře 2013 13:16

kdysi jsem používal Logic Audio na PC a běhaly tám wiňácké vstéčka

Odpovědět