Logic Pro 7.1 SoundCard

Vše o sekvenceru Apple Logic
Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Logic Pro 7.1 SoundCard

Příspěvek od 120BPM » 04 zář 2005 16:01

Mohl by mi někdo doporučit nějakou zvukovku pro Logic Pro 7? Má někdo skušenosti s DIGI 002R? Jak je to s latencí? Používal jsem MBox ale CoreAudio manager mi nedovolí nastavit menší buffer než 512 což je hodně velká latence. Jak je to u DIGI 002? Je to to samé? Díky!!! :wink:

Uživatelský avatar
pm
Příspěvky: 267
Registrován: 04 čer 2002 15:19

Příspěvek od pm » 04 zář 2005 18:10

Mam to vycteny, ale sem si skoro jistej ze realnej uzivatel 002 a Logicu se tu nenajde, vim v CR o jedinym cloveku.

002 neni nejak primarne vhodna zvukovka pro Logic, vsichni rikaji ze jim zacala poradne chodit az s LP7.1. Navic pred spustenim Logicu se musi rucne naloadovat Audiocore ovladace. Kdyz procitas fora a hledas prispevky kde se mluvi o tom ze je problem s Logicem a nejakou zvukovkou, je to prakticky vzdycky 002.

Podle tehle vyctenych mouder bych 002 nedoporucil - podle typu tvyho jabka se da doporucit neco jinyho s podobnou vybavou.

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Příspěvek od 120BPM » 04 zář 2005 23:14

No ja mám G5 DP 1.8Ghz 1.5GB RAM a pak ještě když musím někam vycestovat Macmini G4 1.42Ghz 512MB RAM. Co třeba Saffire od Focusrite. Slyšel jsem že je to hodně dobrá zvukovka s nízkou latencí. :roll:

Uživatelský avatar
pm
Příspěvky: 267
Registrován: 04 čer 2002 15:19

Příspěvek od pm » 05 zář 2005 09:49

No, dve veci - nekupoval bych si zvukovku od firmy co vyrabi skatule, co vyrabi joysticky nebo co vyrabi mixaky, ale od firmy co vyrabi zvukovky. Kdo si koupil tu Core sestavu od Lexicona nebo ISIS tak velmi brzo zaplakal, protoze podpora skoncila, vykaslali se na to, slovy Frenka Drebbina "se vratili zpatky k motokrosu", tj. ukazalo ze ze ta zvukovka, velmi draha zvukovka, byl jen takovej odskok.

Pokud mas ten zakladni model powermaca s PCI slotama, ne PCI-X a jde ti o nizkou latenci, tak si taky nekupuj PCI zvukovky, ale to bys asi stejne neudelal pokud to chces pouzivat i s mini. Na jabku osvedceny veci jsou od MOTU (828, traveller) nebo Fireface od RME. Podle ohlasu se zda ze lidem fungujou i Tascam veci, ale nevim nakolik se tomu da verit. Externi M-audio veci by taky mely byt v poradku, ale konkretne u nich ma uz i ta zminena 002 udajne slysitelne lepsi prevodniky.

Ja mam Multiface s tim stejnym powermackem co ty a s latenci 256 samplu nemam problem.

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Příspěvek od 120BPM » 05 zář 2005 17:50

Hmmm. Tak to s tím M-Audio bych asi vynechal to ve mně rozhodně nebudí důvěru. O MOTU jsem už taky přemýšlel ale je to předse jenom jiná cenová kategorie. Mimochodem si nemyslím že by DIGI 002R byla na tom zvukově nějak špatně. Tady jde spíš o ty problémy s latencí. Aspoň pro mně. Mám i Mbox(ne dvojku) a ten je předse vyrobenej v nějaké licenci s Focusritem nebo jsou tam použity jejich převodníky či preampy. Tak mi ten Saffire nepřišel až taková blbost. Ale dík za rady a tipy!!! :wink:

Na nějaké atmošky a plochy 256 určitě stačí ale při hraní rychlejších rytmických pasáží je to prostě cítit to spoždění. Krom toho u Mboxu mně CoreAudio nepustí níž než na 512. :cry:

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 05 zář 2005 18:49

120BPM: ty slysis zpozdeni na 256 samplech ? Uff...

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Příspěvek od 120BPM » 05 zář 2005 20:01

Ty to necejtíš?! Uff... :lol: To už ani není o slechu spíš je to takovej divnej pocit. Ale to není jenom moje skušenost. O ten pocit "vyjímečnosti" mně připravilo pár dalších muzikantů který cítí určitou latenci i při 256. Prostě to není jako když vedle tebe hučí kombo ale to cejtíš určitě taky. :wink:

Uživatelský avatar
pm
Příspěvky: 267
Registrován: 04 čer 2002 15:19

Příspěvek od pm » 05 zář 2005 20:55

No, provedl sem si asi dve matematicke operace pro 3. tridu a snad sem se moc nesplet, ale pri 256 samplech a vzorkovaci frekvenci 44100Hz je latence stejna, jakou mas kdyz ti hraje kombo od ucha ve vzdalenosti cca 1.8 metru (plus minus autobus ikarus). Pokud pouzivas vyssi samplerate tak je latence v neprimy umere mensi.

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Příspěvek od 120BPM » 05 zář 2005 21:12

Asi máš pravdu. Nenapadlo mně nikdy to takhle počítat. Pravdou je že CoreAudio mně nepustí níž než 512 a to je prostě hodně velká latence. Rozhodně bych potřeboval nějakou zvukovku která by zvládla aspoň těch 256 když ne 128. to mně vlastne zajímalo na začátku téhle diskuse. Saffire mi připadal jak odobré řešení pro domácí studio. Existuje jěště něco podobného vyjma výrobků M-Audio?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 05 zář 2005 23:15

Asi nehraju dost rychle ;) Moznosti je spousta, zkus se podivat treba na RME, Presonus nebo Edirol.

Uživatelský avatar
pm
Příspěvky: 267
Registrován: 04 čer 2002 15:19

Příspěvek od pm » 06 zář 2005 00:33

512 samplu je citit, ale pri mensich hodnotach je uz nejsem schopnej rozlisit, co je min a vic. Min nez 256 ma podle me smysl jen na SW monitoring pres efekty.

Zopakuju ze pro tvuj velkej stribrnej pocitac neni PCI reseni vhodny na ultra nizky latence a pridam ze u Firewire reseni se zase musi pocitat s par samplama navic k latenci ovladace, u RME Fireface je to 64 samplu navic.

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Příspěvek od 120BPM » 06 zář 2005 06:47

Díky!!! :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 zář 2005 08:47

120bpm: no ja sa tiez pridavam k nazoru ze 256 samplov nemoze byt pocut... neni to skor latenciou ktoru pridavaju inzerty? bavime sa o suchom zvuku?

lebo zla sprava: kazdy sw efekt sposobuje oneskorenie, a kedze moderne hosty kompenzuju latenciu tak to vedie k oneskoreniu CELEHO audia...!

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Příspěvek od 120BPM » 06 zář 2005 18:25

Je to možné. Samozrejme. Ale toto je problém ktorý mám niekedy v Pro tools. Ale ten už od kedy mám DIGI 002 (čo sú dva dni :lol: ) neriešim pretože tam je možné nastavi? buffer až na 64. Naviac je tam možnos? zaškrtnú? voľbu Low latency monitoring a tá ti ani nedovolí zavesi? akýkoľvek plug-in. Automaticky ho bypass-ne. Išlo mi skôr o riešenie v Logicu kde mi CoreAudio manager pri používaní Mboxu nedovolil nižší buffer ako 512. S DIGI 002 dovolí 64 ale strašne mi to praská v monitoroch , je to celé prebudené a píše mi to hlášku po chvíli že nedokáže zosynchronizova? audio bla bla bla... :evil: Proste je to na prd. Tak ma zaujímala nejaká alernatíva.

krokyn
Příspěvky: 108
Registrován: 03 úno 2004 13:57

Příspěvek od krokyn » 07 říj 2005 20:03

Chtěl bych poznat muzikanta, kterej hraje podle kliku s přesností 256 samplů :wink: (při 44,1kHz = doba 5 ms)

Odpovědět