Logic Pro X 10.2 (incl. ALCHEMY !)

Vše o sekvenceru Apple Logic
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Logic Pro X 10.2 (incl. ALCHEMY !)

Příspěvek od Amorph » 27 srp 2015 10:42

dendy: dik za tip na SERUM, tenhle synth se mi fakt libi!

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Logic Pro X 10.2 (incl. ALCHEMY !)

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 27 srp 2015 10:57

dendy píše:ja som doteraz pouzival len Alchemy player na ipade.. takze som netusil aky komplexny engine ma desktopove Alchemy.. odpadavam s tych moznosti.. tolko typov filtrov .. oscilatorov .. modulacne moznosti.. nekonecne komplexny a kvalitny synth .. myslim ze toto bude odteraz moj workhorse no.1 a na ostatne synthy bude sadat prach :)
moje reakcie boli totožné ked som kupil alchemy, len po čase asi zistíš že všetko z neho znie podobne.. aspon mne sa zdá že tak chirurgicky sterilný zvuk nemá žiadny iný synth, aj tie efekty v nom majú vyslovene leštiaci efekt imho preto je alchemy vždy ospevovaný na pady, chory a pod.
dendy píše:ako majitel logicu vnimam Alchemy ako zasluzene odskodne za to ze seru na spustu inych veci kde Logic zaostava za inymi DAW ako su Ableton, Cubase, Studio One a dalsie...

maju este riadne co vylepsovat este :-)
to može byt pravda, Logic nepoznám, ale taký synták ako Alchemy v Abletone nenajdeš.. a druhá vec je cena Abletonu resp. cena jeho syntákov :(

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Re: Logic Pro X 10.2 (incl. ALCHEMY !)

Příspěvek od Pierre niko » 27 srp 2015 12:21

Prvni pocity po update jsou fajn. Alchemy je zvire, presety jsou super zacatek pro tvorbu svejch patchu a dobrou ukazkou moznosti. Jsou tam i pekny chlupaty veci, docela tlusty misty. Pady jsou bez debat. Nektere zajimave arpegia. Prima. Je nekde slusnej tutorial o tom, jak v Alchemy prasit samply?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Logic Pro X 10.2 (incl. ALCHEMY !)

Příspěvek od dendy » 27 srp 2015 15:25

Alchemy je prvy syntak kde si asi seriozne otvorim manual a nastudujem si ho :-) lebo ke som vosiel do detailnych nastaveni tych additive / spectral synth modulov skoro mi vypadli oci z too co vsetko tam je .. to vazne clove musi nastudovat .. raj sounddizajnu :)


Uživatelský avatar
Fencer
Příspěvky: 43
Registrován: 13 kvě 2014 13:55

Re: Logic Pro X 10.2 (incl. ALCHEMY !)

Příspěvek od Fencer » 27 srp 2015 17:48

Stan: Diky, to jsem zkousel. Pri pokusu o rescan vyskoci warning, ze scan uz probiha, a pokud jej stejne provedu, tak cely Logic spadne.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Logic Pro X 10.2 (incl. ALCHEMY !)

Příspěvek od dendy » 27 srp 2015 21:32

fencer: zavri logic, restartni OSX a bude to ok.. ja som mal podobny problem, plus vsetky interne pluginyprestali fungovat (po vlozeni do stopy bol v mixeri na plugine cerveny vykricnik)

restart to vyriesil, vsetko slape zase ako ma...

Uživatelský avatar
Fencer
Příspěvky: 43
Registrován: 13 kvě 2014 13:55

Re: Logic Pro X 10.2 (incl. ALCHEMY !)

Příspěvek od Fencer » 28 srp 2015 16:41

Dendy: Diky, zkusil jsem, pak jsem jeste promazal cache a stejne nic nepomaha. Jedine, co zbyva (krome cekani na nejaky hotfix od Apple), je preinstalovat Logic, ale do toho se mi moc nechce, az doposud jsem s nim nemel jediny problem.
Zase tolik mi to nevadi, protoze si stejne skoro pokazde vystacim s Kontaktem a Reaktorem. No uvidime, budu patrat dal.

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3086
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Logic Pro X 10.2 (incl. ALCHEMY !)

Příspěvek od hombrefeo » 28 srp 2015 17:18

smazal jsi i sdilenou cache?

Uživatelský avatar
Fencer
Příspěvky: 43
Registrován: 13 kvě 2014 13:55

Re: Logic Pro X 10.2 (incl. ALCHEMY !)

Příspěvek od Fencer » 29 srp 2015 10:08

A to se dela jak, prosim?

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Logic Pro X 10.2 (incl. ALCHEMY !)

Příspěvek od Prvotsky » 05 zář 2015 19:00

Nezaznamenal jste nekdo po update problem s cpu? A to i vpripade ze alchemy neni spustena? Mam 4 jadro - 8 virtualnich a to uplne v pravo jde hned do maxima , kdezto zbylych 7 nejede bud vubec nebo 10-20%.. Mam tu nejvyssi konfiguraci mac book pro - do ted sem zadny limit nezaznamenal i pri buffer 64

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1901
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Logic Pro X 10.2 (incl. ALCHEMY !)

Příspěvek od Stan » 05 zář 2015 20:41

Jestli mas v Logic X zapnutou podporu multicore tak na to nedavej takovy duraz a koukej spise na celkove vytizeni CPU v Control Panel (vpravo). To co se ti ukazuje na metrech pro jednotlivy jadra jen zobrazuje jaky jadro se stara o zvoleny kanal. Myslim tim ze kdyz zvolis bici tak vytizeni bude vypadat jinak nez kdyz zvolis kanal piana nebo basy. Jinymi slovy to znamena ze mas prehled ktery jadro se stara o dany kanal nic vic nic min. Nejdulezitejsi je celkove vytizeni CPU.

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Logic Pro X 10.2 (incl. ALCHEMY !)

Příspěvek od Prvotsky » 05 zář 2015 22:01

Jasny - rozumim. At uz mam zapnuto - automatic nebo 8 , tak vysledek je stejny. Prava lajna jde do maxima a s ni i celkovy ukazatel CPU - a v maximu zacne lupat. Jeste vyskousim ruzne typy projektu, nicmene projekt v podobnem rozsahu takhle pred updatem nereagoval.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1901
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Logic Pro X 10.2 (incl. ALCHEMY !)

Příspěvek od Stan » 05 zář 2015 23:24

Jedina moznost je si zvysit buffer. nevim jakou mas zvukovku a co nahravas. Ale tak maly buffer je dost zahul kdyz jedes jen VI. Ja snizuju buffer pouze pri externim nahravani tak na 256 jak u Ensemble nebo u IF-FW DM4800 je celkova latence okolo 5ms, pri praci pouze v ITB s VI jedu 1024 jelikoz tam me latence netrapi. Ja jen ze nevim proc tlacis buffer tak dolu, podle myho nazoru je to zbytecny nechat CPU makat jak fretku kdyz si muze hodit pohodicku pri bufferu kterej mu bude soupat pomalu velky kusy. Zvys Buffer a podle me to zatizeni zmizi. jen nazor. ;)

Edit: Jak jsem psal ty jednotlivy metry pro jadra jsou tzv. "Live Input Mode". Je ale pravdou ze ja jsem vytizeni procesoru po update nestudoval bo nemam zadny slysitelny problemy. Tak nevim jaky je trend a jestli je tam nejaky bug ci ne, za me dobry. ;)

https://support.apple.com/en-ie/HT201838

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Logic Pro X 10.2 (incl. ALCHEMY !)

Příspěvek od Prvotsky » 06 zář 2015 01:10

Jo dekuji - jasny ze tak nizky buffer netreba - jen mam jasnej pocit ze updatem se vykon cpu snizil- to je pointa.

Odpovědět