Logic Pro X (+ Final Cut X) versus Video

Vše o sekvenceru Apple Logic
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Logic Pro X (+ Final Cut X) versus Video

Příspěvek od TOM-Thak » 07 srp 2014 15:30

Ahoj,
prechazim zanedlouho na MAC a ted dost casto delam neco pro videa, ale jsem kovany v Cubase a mam tam svuj postup, ktery mi vyhovuje. Neda mi to a chci zkusit na MACu konecne i novy Logic a mozna prave ve spojeni s Final Cut X.
Ted si musim prevadet formaty, co dostanu ve videu do MOV (uz to tu padlo) a pak to cpat do cubase.. nasledne vyjizdet audio z cubase
a importovat do jinych softu a z toho pak delat navod film makerum, jak to bylo myslene v audiu a tohle se behem vyroby nekolikrat opakuje. Premyslim, jestli na tom neni Logic X vs. Final Cut Pro X nejak lip, jak se to da treba prenaset apod. Treba kdyby to umelo nejak mezi sebou komunikovat ci prenaset neco aniz bych musel stale prepinat mezi programy a z kazdeho to exportovat ven do souboru a zase importovat zpet.. ale to sem se asi zasnil ne? :D Neni na tom aspon logic x lip s formaty importovaneho videa?
Cubase zvlada jen MOV a to obcas to i tak zlobi.

Ma smysl zkouset tuhle kombinaci?

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3167
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Logic Pro X (+ Final Cut X) versus Video

Příspěvek od Oxyygen » 07 srp 2014 15:40

logic umi vsechno co Quicktime..
Pokud budes delat jen audio a do videa nebudes zasahovat (strih atd) staci ti logic
Pokud budes potrebovat delat jen strihy a zakladni upravy, staci ti nativni iMovie
Exportu stop mezi aplikacemi se samozrejme nevyhnes
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Logic Pro X (+ Final Cut X) versus Video

Příspěvek od TOM-Thak » 07 srp 2014 17:01

Ja dost casto delam to, ze dostanu treba raw materialy a dame do kupy bodovy scenar, potom delam audio uz s ohledem na kusy videa a kdyz je tam hudba tak striham celou hudbu atd. a potom rovnou pasuju live vstupy do predem urcenych mist tzn. znamena to pro me pracovat jak s audiem tak videem a preexpotovavat to. Myslel jsem si, ze si usetrim nejak praci tim, ze by to treba umelo sync video okna s timeline Finalcutu, takze jako rewire.. v jednom by bylo audio a v druhym video a stejna timeline.. a pak by se to pres ten master program vyexportovalo cele. Napr. jako kdyz mas rewire Ableton a Cubase.. v jednom si udelas treba bici a druhy je master aplikace, kde mas vsecko ostatni a pak ti to dovede udelat i mixdown.

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3167
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Logic Pro X (+ Final Cut X) versus Video

Příspěvek od Oxyygen » 07 srp 2014 22:35

tak to neni... Jinak, kdyz ja delal muziku na film (kterej nemel finalni strih) delal jsem to spis jako na obraz
Delal ji spise do temat, ktery jsem (nekdy i po stopach) dal strihacovi, kterej si je daval do filmu jak se mu to hodilo.
Pak mi vyexportoval finalni stopu, ja udelal master a dal mu to zpet.

Takhle se mi v praxi nejvic osvedcilo, delat muziku přímo na okna byla zbytecna pakarna
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic Pro X (+ Final Cut X) versus Video

Příspěvek od Pytkin » 07 srp 2014 23:02

Tom : mas samozrejme pravdu .. Ak niekto striha video vo FCPX , tak LOGIC X je jedina moznost , ako nacitat projekt z FCPX a robit audio pre to video .. priznam sa ze naspat som to neskusal .. ale LOGIC X normane otvori FCPX projekt a vidis kompletne audio so strihmi a mozes editovat ..

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3167
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Logic Pro X (+ Final Cut X) versus Video

Příspěvek od Oxyygen » 08 srp 2014 06:52

Ale obraz v logicu editovat nemuzes ne?
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Logic Pro X (+ Final Cut X) versus Video

Příspěvek od TOM-Thak » 08 srp 2014 07:53

Heureka! Tak aspon toto mi pomuze, ze to jde alespon jednim smerem.

Jinak Oxygen: Ja to delam stejne.. udelam predstrih podle scenare, nekdy mam uz i fragmenty videa kvuli tomu, abych odhadl atmosferu a pak vyjedu hruby strih na to se udela video a az dostanu celou stopaz videa, tak doladim master audia a posilam zpet k filmarum a ti uz si doladi vse a udelaji final render. Nekdy krom audia exportuju i mp4 video preview, aby snaz vedeli, jak nasadit final stopu. Asi se nic lepsiho vymyslet ani neda. Neco jinyho je asi klasickej film, ale ja spis delam veci pri trailery, aftermovie pripadne korporatni / prezrntacni veci.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic Pro X (+ Final Cut X) versus Video

Příspěvek od Pytkin » 08 srp 2014 09:02

oxygen : to samozrejme nie .. nato sluzi predsa ten FinalCut.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Logic Pro X (+ Final Cut X) versus Video

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 08 srp 2014 12:42

pytkin: zas tak samozrejme bych to nevidel, reseni jako vegas jsou nekde napul mezi audiem a videem a umi obe obstojne. v cubse se da video strihat (mysleno doslova, strihat pomoci nuzek, a nic vic), a posouvat... bez moznosti exportu (smuxovani) je to pravda reseni napul cesty, ale alespon je mozny treba jednoduse nastrihnout z delsiho videa sceny, ke kterym pises.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic Pro X (+ Final Cut X) versus Video

Příspěvek od Pytkin » 08 srp 2014 14:11

brooklyn : Vegas je video strizna .. neni nikde na polceste .. to co dpkaze cubase , je super .. ale neni to video strizna ..

Tato tema je o tom , ci dokaze Logic natiahnut data z FCPX .. nie o tom , ci logic dokaze strihat video .. Nemyslim si , ze by ho na to dakto chcel pouzivat .. Detto si nemyslim , ze by dakto strihak video v Cubase .. I ked zapklat panboh , ze to video v Steinbergu prekopali , lebo v tych starych verziach to bol des a bes ..

Odpovědět