Logic Studio (Logic Pro 8) je v prodeji!!!

Vše o sekvenceru Apple Logic
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 13 zář 2007 08:59

Ale jo, to uznávám. Apple nás do toho tlačí, to je jasný - zrovna "můj denní chléb" FCP má pár funkcí, které fungují jen a pouze na Intelu. Reagoval jsem pouze na to, že si nemyslím, že by G5 dnes už byly vyloženě out :wink:

Cheesetor
Příspěvky: 84
Registrován: 24 úno 2003 19:05

Příspěvek od Cheesetor » 13 zář 2007 09:02

Az jim vytece chlazeni, tak out budou :)
Obrázek

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 13 zář 2007 09:05

Juchajdá! Vidím zlepšenou audio editaci, snap to transient, atd. Jaksi ale nejsem schopen vyčíst z overview, jestli je tam nějaký Beat Detective? A taky jsem zvědav na stabilitu. Každopádně mě dostali tou cenou, já za pětku kdysi zaplatil dvakrát tolik 8-)

Saša

Cheesetor
Příspěvky: 84
Registrován: 24 úno 2003 19:05

Příspěvek od Cheesetor » 13 zář 2007 09:16

Z te smutnejsi jamky - porad tam nevidim snadnou destruktivni aplikaci efektu, coz me mrzi. Na druhou stranu "insider" lidi, kterym verim, mluvi o ruzovy budoucnosti solidniho zakladu aplikace, se kterou ted lze udelat skoro cokoliv. Narozdil od zaplatovani toho staryho systemu, ne kterej rad zapomenu (dyjadyjada bufery, automatizace, zacatky regionu, zdvojeny/neexistujici prvni noty v songu atd.).

Vyzaduje Mainstage samostatnou grafickou kartu nebo je jen doporucena?
Obrázek

Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Příspěvek od Merlin » 13 zář 2007 10:14

onehalph píše:ze to jede bez XS Key je velka novinka - kterou si ale imho pomerne nakaleli do vlastniho hnizda - pocitejme dny, kdy se to objevi na p2p strankach :-)...
Prave naopak! Kdyz se to objevi na p2p, tak se s tim softem seznami mraky lidi a je tudiz vetsi sance, ze si pri slusne cene koupi original! :idea:
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Cheesetor
Příspěvky: 84
Registrován: 24 úno 2003 19:05

Příspěvek od Cheesetor » 13 zář 2007 10:26

Merlin píše:
onehalph píše:ze to jede bez XS Key je velka novinka - kterou si ale imho pomerne nakaleli do vlastniho hnizda - pocitejme dny, kdy se to objevi na p2p strankach :-)...
Prave naopak! Kdyz se to objevi na p2p, tak se s tim softem seznami mraky lidi a je tudiz vetsi sance, ze si pri slusne cene koupi original! :idea:
O originalni soft moc nejde. Jde o prodany pocitace, na kterych to pobezi.
Obrázek

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 13 zář 2007 10:43

Pavel Vantuch píše:
velvet píše:Nemáte někdo kámoše v US, co by byl ochoten to koupit(upgrade z LogicPro7) a poslal to UPS do ČR?

Mám ukrutný zkušenosti s dodacími lhůtami na upgrady Logicu od jakéhokoliv Apple dealera v ČR :x
A koupit to přes brněnský MacServis ve Vídni?
Díky za tip! Už jsem jim volal, tak jsem zvědav.
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 13 zář 2007 10:50

syncro píše:Juchajdá! Vidím zlepšenou audio editaci, snap to transient, atd. Jaksi ale nejsem schopen vyčíst z overview, jestli je tam nějaký Beat Detective? A taky jsem zvědav na stabilitu. Každopádně mě dostali tou cenou, já za pětku kdysi zaplatil dvakrát tolik 8-)

Saša
Beat detective je v Logicu Beat Mapping a ve ver.8 má být vylepšený.

Já BEAT MAPPING u jedný věci co jsem míchal v LP7 ( píseň nebyla nahrávaná do clicku ovšem potřeboval jsem tempo/grid kvůli synchronizaci delayů apod...) zkusil. Ta "věc" dosti plavala a tempo se měnilo od 134 do 142 bpm
BEAT MAPING super! Za několik málo minut jsem zmapoval celou píseň úplně snadno.
Byl jsem spokojen.
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 13 zář 2007 11:09

Cheesetor píše:Z te smutnejsi jamky - porad tam nevidim snadnou destruktivni aplikaci efektu, coz me mrzi.
Asi máš na mysli systém aplikace fx na audio (region) jako např. u cubase/nuendo?

Mně tohle zcela přestalo vadit. Když potřebuju, "bouncnu" audio s aplikovanými efekty a naimporuju do projektu. Track s původním audio regionem zamutuju na "regionální úrovni" a přesunu do Folderu "zdrojových stop" - ten je "hidden" , aby nezavazel. Mám takhle jistotu návratu - v CubaseSX (1,2,3) se mi stávalo, že historie destruktivních aplikací fx u audio regionu byla najednou fuč :shock:

Imort bouncnutého fajlu do Arrange w. byl dílem okamihu-při bounce dialogu zaškrtnout "Add to Audio window", recall Screenset s otevřeným Arrange (linknutým) a Audio w. a přetáhnout do Arrange w.. . Celé to je na pár sekund a myslím, že teď s Browserem a Library nebo čím to bude ještě rychlejší a přehlednější...
Jediné větší zdržení může být při bounce, kdy některé pluginy trvají dýl (UAD aj.) Já to beru tak, že tahle pauza má svůj účel. Doporučuju protažení krční páteře/kliky/sedy-lehy apod.- "k nezaplacení" ;)
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Cheesetor
Příspěvky: 84
Registrován: 24 úno 2003 19:05

Příspěvek od Cheesetor » 13 zář 2007 11:25

Tak vsechno se da obejit, kdyz se exportuje region, tak tam ty efekty jsou. Ale je to par zbytecnych administrativnich kroku, ktere nepotrebuju delat, kdyz potrebuju proste aplikovat destruktivni efekty na jeden konkretni region :)

Takovych prikladu by si jiste kazdej vymyslel deset, tohle me ale pali nejvic kvuli nepekny situaci v OSX s audoeditorama a zoufalymu stavu audioeditoru v Logicu 7. Udelat se da asi vsechno, kombinaci par programu, ale kdyz to muze jit vsechno ve Wavelabu pohodlneji a na jednom miste, proc by to nemelo jit v OSX nebo primo v Logicu.
Obrázek

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 13 zář 2007 11:38

vždyť říkám-dej si pauzu, dej si kit-kat :lol:

ad audio editor-jsem zvědav na SoundtrackPro 2
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 13 zář 2007 12:31

velvet píše:
Pavel Vantuch píše:
velvet píše:Nemáte někdo kámoše v US, co by byl ochoten to koupit(upgrade z LogicPro7) a poslal to UPS do ČR?

Mám ukrutný zkušenosti s dodacími lhůtami na upgrady Logicu od jakéhokoliv Apple dealera v ČR :x
A koupit to přes brněnský MacServis ve Vídni?
Díky za tip! Už jsem jim volal, tak jsem zvědav.
Koukal jsem tam a ještě ho nemají. Patrně ještě nebude v Evropě dostupný.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 13 zář 2007 12:36

je velka skoda, ze to nedelaj pro windows :( mam sice rad svou cbs4, ale moc rad bych ji srovnal f2f prave s logicem a mozna i zmenil dres... :?

Cheesetor
Příspěvky: 84
Registrován: 24 úno 2003 19:05

Příspěvek od Cheesetor » 13 zář 2007 12:43

Pokud je pravdiva ta Ultralow latency ficura (ze se na chvili vypnou pluginy pridavajici latenci, jako linear EQ a zrejme i 3rd party veci, aby slo rychle a presneji neco dohrat pres midi a pak se to jednim tlacitkem na transportu zase zapne), tak to by bylo moc prijemny.
Obrázek

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 13 zář 2007 12:54

velvet: co presne dela ten beat mapping? ja mam pocit, ze to dela presnej opak toho co pro tools beat detective ne? ten jakoby rozreze a srovna nepresne audio do stavajiciho tempa skladby a to v logicu vytvori tempo mapu (tedy zmeny tempa) na ten spatne nahranej region, nebo? ja bych ocenil teda spis neco ala to PT reseni - ale je mozny ze se pletu - ani jedno jsem jeste nezkousel

Odpovědět