Logic Studio (Logic Pro 8) je v prodeji!!!

Vše o sekvenceru Apple Logic
Odpovědět
Cheesetor
Příspěvky: 84
Registrován: 24 úno 2003 19:05

Příspěvek od Cheesetor » 20 zář 2007 13:44

Jak je to s takovym tim docasnym ctrl zoomem? Mam pocit ze jeste vcera mi to fungovalo, jen nefungovalo vraceni se zpet Ctrl klikem. Dneska uz mi nejak nejede ani Ctrl selekce a v keycommandech to teda nemuzu najit.
Obrázek

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 22 zář 2007 12:32

Pavel Vantuch píše: Ale co mě teda opravdu rozčiluje, je první nota. Prostě musím posunout project start.
.
They DID fix it! It works perfectly for me...
make sure you have 'Playback Pre-roll' ticked in Project Settings > Audio. That and the 'Notes' option in Project Settings > Midi > Chase are complete saints!

(z LogicProHelp fora)
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 22 zář 2007 12:42

Cheesetor píše:Jak je to s takovym tim docasnym ctrl zoomem? Mam pocit ze jeste vcera mi to fungovalo, jen nefungovalo vraceni se zpet Ctrl klikem. Dneska uz mi nejak nejede ani Ctrl selekce a v keycommandech to teda nemuzu najit.
nejsem si jist co máš na mysli.
dřív jsem zoomoval Ctr+click a objevila se mi místo kurzoru lupa.

Teď nestačí Ctrl+click, musí se Alt+Ctrl+Click pokud se nepletu
Dost možná jsi myslel něco jiného :?:

Ostatně tyhle změny nemám moc v lásce.
Mám jednu myš a klávesnici rezervovanou pro Logic. S pomocí SteerMouse a ControllerMate utilitek jsem si je naprogramoval ke svojí potřebě (je to založený na keycommands a keystrokes atd.) Tak že klávesový zkratky ani neznám, jelikož je mám přiřazený k nějaký klávese atd atd
Teď jsou klávesový zkratky dost jiný-což pro mne buse práce navíc, to celý "vrátit" tak na co jsem zvyklej :evil:

Kromě toho to jiný "filtrování" kanálů(objektů) na mixáku, jakož celkový "chování" mixáku - UFFF :x
Ne, že by mi vadil Dual Channel Strip, nebo Single View! Single View je fakt paráda (ve stylu Smart AV ovladačů :wink: )
Ale dřív jsem kliknul na Aux button v mixáku, a zůstaly jen Auxy. Teď je naopak vyfiltruju, že nejsou vidět.
Jelikož používám Logic control, tak ftom mám zatím dost zmatek :shock: :shock: :shock:
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Cheesetor
Příspěvky: 84
Registrován: 24 úno 2003 19:05

Příspěvek od Cheesetor » 23 zář 2007 12:30

velvet píše: nejsem si jist co máš na mysli.
dřív jsem zoomoval Ctr+click a objevila se mi místo kurzoru lupa.

Teď nestačí Ctrl+click, musí se Alt+Ctrl+Click pokud se nepletu
Dost možná jsi myslel něco jiného :?:
Myslel jsem presne tohle, mezitim jsem na to stihnul taky prijit, bohuzel jsem nestihnul zjistit, jeslti se to da zmenit - vypada to, ze ne.
Obrázek

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 23 zář 2007 23:00

v Logicu to nezměníš (teda nevím jak...)

Já to obešel utilitkou Steer Mouse
Jelikož používám Logitech MX 900 myš, naprogramoval jsem si , že když stisknu kolečko, znamená to pro Logic ctrl+Alt+click ....= Zoom ;)
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 25 zář 2007 23:00

celkom potesitelna funkcia je bouncing individualnej stopy koplet s insert FX do audia. da s tym celkom uspokojivo nahradit offline FX processing

Cheesetor
Příspěvky: 84
Registrován: 24 úno 2003 19:05

Příspěvek od Cheesetor » 25 zář 2007 23:27

Poshook píše:celkom potesitelna funkcia je bouncing individualnej stopy koplet s insert FX do audia. da s tym celkom uspokojivo nahradit offline FX processing
... coz je ale funkce, ktera tu s nami uz nekolik let je.
Obrázek

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 25 zář 2007 23:32

na to prisiel teraz? ved to ma aj 5.5.1 :) bouncujem co sa da,
pripadne nahravam v soundforgi v pozadi ked este aj krutim pocas toho potenciometrami :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Cheesetor
Příspěvky: 84
Registrován: 24 úno 2003 19:05

Příspěvek od Cheesetor » 25 zář 2007 23:38

demsky píše:na to prisiel teraz? ved to ma aj 5.5.1 :) bouncujem co sa da,
pripadne nahravam v soundforgi v pozadi ked este aj krutim pocas toho potenciometrami :)
Hm, to taky nemas pravdu - aspon pokud me nesali pamet. V petce je jen bounce (online), kterej ale i pri vysolovani jedny stopy aplikuje vsechny pluginy v retezci. Cili pripadny grupy a master. Export tracku tam neni.

Pokud myslis Digital mixdown, tak to zase ignoruje insert efekty. Pokud si dobre vzpominam, tak to neignoruje jen volume a pan, ale nikdy jsem to prilis nepouzival, takze bych za to ruku do ohne nedal.
Obrázek

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 25 zář 2007 23:41

evidentne nevies o com hovoris

mam napriklad virtual instrument, na nom inserty, nadizajnoval som si environment tak ze vedla kazdeho VST instrumentu je bounce stopa, ktora je napojena na vystup. mozem nahravat co chcem a mozem si bypassnut hocijaky efekt. mimo to nerobi online, vacsinou si oznacim regiony ktore chcem mat vonku a dam bounce. potom uz iba napisem meno wav suboru, dam rozlisenie a ide to...
Naposledy upravil(a) demsky dne 25 zář 2007 23:47, celkem upraveno 2 x.

Cheesetor
Příspěvky: 84
Registrován: 24 úno 2003 19:05

Příspěvek od Cheesetor » 25 zář 2007 23:43

Wow, dej screenshot, rad se ti omluvim :)
Obrázek

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 25 zář 2007 23:52

Poshook píše:celkom potesitelna funkcia je bouncing individualnej stopy koplet s insert FX do audia. da s tym celkom uspokojivo nahradit offline FX processing
no právě to jsemměl na mysli. když jsem tvrdil, že mi offline fx process nechybí ;)

bouncnu takhle track dle potřeby, starej "suchej" region schovám do folderu "obsolete" apod. (ten schovám aby nepřekážel ve výhledu) a novej region přetáhnu na místo starýho (s poznámkou jaký efekty jsou v něm aplikovaný, resp. stačí název channel stripu, kterýhožto nastavení je teď i součástí Library) a mám i přehled o historii a snadný recall.

OT:
Kromě toho se dá file upravovat v soundtrackPro, místo v Sample Editoru
stačí v preferencích nastavit cestu k audio editoru a ten se otevře automaticky místo sample editoru, když chceš.
V Soundtrack Pro pak můžeš jakej kliv plugin aplikovat přímo na audiofile - tzv. "flatten" funkce myslim...
Jen nevím , zda to po uzavření SoundtrackPro uchová změny, aby to bylo "nedestruktivní", jak požaduješ...

používám takhle StrckPro abych "vyčistil" audio od klikanců a nečistot a pod. - víceméně pro věci co vracet zpět nechci, jakmile jsem s nima jednou spokojen...

V tomhle spatřuju velkou výhodu Logicu- nevyhovuje Ti Sample Editor? Tak si zvol jinej - soundtrack Pro, BIAS Peak, prostě cokoliv... nebo SoundBlade, tak! :lol:

mimochodem - ten novej compessor - hrál jsem si s ním jen pár minut - ale DOOOOOOST dobrý!

pro srovnání - cena Logic Studio vs. URS Channel Strip Pro
:D :D :D :D :D :D :D :D
dík, nechci, nepotřebuju (to druhý)
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Cheesetor
Příspěvky: 84
Registrován: 24 úno 2003 19:05

Příspěvek od Cheesetor » 26 zář 2007 00:07

demsky píše:evidentne nevies o com hovoris

mam napriklad virtual instrument, na nom inserty, nadizajnoval som si environment tak ze vedla kazdeho VST instrumentu je bounce stopa, ktora je napojena na vystup. mozem nahravat co chcem a mozem si bypassnut hocijaky efekt. mimo to nerobi online, vacsinou si oznacim regiony ktore chcem mat vonku a dam bounce. potom uz iba napisem meno wav suboru, dam rozlisenie a ide to...
Muzes nejak upresnit, co je to "bounce stopa napojena na vystup"? Opravdu me to zajima.
Obrázek

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 26 zář 2007 00:19

hosi, jasne, beriem, nevidel som Logic 3.5 roku... ale aj tak skoda, ze aspon trosicku nepichli do nedestructive audio. ta funkcia natiahnutia audia v case je super az na tu otazku, bez nej by to bolo lepsie. holt som zmlsany Ableton Live, kde je "destruktivny" vacsinou az finalny mixdown a to si clovek moze s audiom robit cely projekt co len chce a nemusi sa pritom zaoberat dialogovymi oknami save as a open a komplikovat si zivot tym, co kde ulozit a spravne si to pomenovat - to nehovorim o tom, ze okrem savnuteho projektu nie je na disku navyse nic, ziadny predbouncnuty material, ziadne prepisane povodne audio, only pure music.
Naposledy upravil(a) Poshook dne 26 zář 2007 00:27, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 26 zář 2007 00:21

no asi tak

www.demsky.sk/bounce.jpg

poshook: to mas kolko stop v tom ... na automatizaciu efektov? masina stiha?
netravis vacsinu casu s myskou tahanim liniek? :)

Odpovědět