Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro 3 )

Vše o sekvenceru Apple Logic
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro 3 )

Příspěvek od Ondra P. » 27 dub 2010 08:15

EXCOM píše:tak to ma tesi, lebo prechadzam na OSX a dodnes nemam vybraty ziadny konkretny DAW.. a kedze budem na MacBook Pro, tak ten Logic bude najlepsia volba.. vcelku sa na to tesim
nez h koupis tak ho muzes vyzkouset.. da se stahnout vis jak :D ... jinak na midi fakt nejlepci, editace audia pokulhava za ostatnima

akusobick
Příspěvky: 70
Registrován: 06 dub 2010 10:33

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro 3 )

Příspěvek od akusobick » 27 dub 2010 09:09

Vzhledem k nazvu topicu (i kdyz debata je uz trochu jinde) - proc lezete z L do Soundtracku, jako ext. editoru - jsou tam nejake vyrazne lepsi moznosti upravy? Prijde mi se snazit zustavat v L jako jednodussi a rychlejsi zpusob prace - v pripade nespokojenosti - okamzita zmena parametru na pluginu napr.
Diky za odpovedi.

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro 3 )

Příspěvek od Prvotsky » 29 dub 2010 16:44

EXCOM píše:tak to ma tesi, lebo prechadzam na OSX a dodnes nemam vybraty ziadny konkretny DAW.. a kedze budem na MacBook Pro, tak ten Logic bude najlepsia volba.. vcelku sa na to tesim
Ja sem s logicem velice spokojen, delal sem pred tim neco v Cubase , ktera byla taky v pohode, ale s Logicem si nejak vic sednu..
Je to jednoduchy a pomerne komplexni... S externimi moduly nemam zkusenost, pac jedu akorat vira krz Virus Control
Midi no comment - easy.. automatizace super...
Ale editace audia mne prijde v pohode - Flex tool ( checkni web Logicu ) , quantizace, bounce in place, audio loop rozseka do midi a hodi do sampleru sliceovaný...
Dobrý pluginy - dynamická sekce je myslim dostačující.... kvalitní delaye, reverby...
Na kytary super... Ma to takovej vlastní Guitar Rig..
Apple loops library - masivní kolekce loopů - sou poměrně chemicky čistý , ale minimálně jako bohatý zdroj inspirace... snadný vahledávání a možnost přidání vlatních, který se pak automaticky přizbůsobují master tempu...
No a třeba mně osobně teď hodně baví Ultra beat plugin..
Drum machine s vlastním easy sequencerem - Zvuk je budto sample, nebo si ho tvoris syntezou , nebo kombinace!! filtry, ring modulator..
ulet...
Vcera sem si tam nahazel 808 samply a na celej master hodil Enhancer a lehkej delay a trochu sem se na tom seknul..
Sequenci cosi vytvoříš v easy seq pak můžeš jednoduše přetáhnout do midi tracku jako midi.. no a třeba zquantizovat, groove template z úplně jiný smyčky žejo...
Sampler je dost kool...
No proste sem z Logicu dost odvarenej.. :oops:

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro 3 )

Příspěvek od Prvotsky » 29 dub 2010 16:50

akusobick píše:Vzhledem k nazvu topicu (i kdyz debata je uz trochu jinde) - proc lezete z L do Soundtracku, jako ext. editoru - jsou tam nejake vyrazne lepsi moznosti upravy? Prijde mi se snazit zustavat v L jako jednodussi a rychlejsi zpusob prace - v pripade nespokojenosti - okamzita zmena parametru na pluginu napr.
Diky za odpovedi.
Hoj!

Ja sem to zatim moc nezkoumal.. Jenom sem to chtel vyzkouset a sekalo se mi to..
Pak uz nesekalo, ale zase sem to moc nezkoumal...

Asi to je v tom, ze kdyz si otevres smycku na ktery potrebujes udelat efekt plugine,m tak ho udelas a on se ti po prezkoceni do Logicu (otazka vterin.. )
prepise rovnou s tim processem a ty nemusis mit na ty stope zaplej plugin.. Pak je tam dobry ze muzes nechronologicky deaktivovat kroky editace a tvorit tim
varianty a v logicu si je vzdy bouncnout zase bez efektu.. a taky mi tam přišlo bohatší menu editace.. ale to možná kecám, páč sem v tom moc nedělal...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro 3 )

Příspěvek od EXCOM » 29 dub 2010 18:17

tak od dnes som "oficialnym" userom Logicu :) po rokoch som sa dokopal do z niektoreho DAW.. prichodom MacBook Pro nebolo zjavne co riesit a dilema opadla.. 8)

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro 3 )

Příspěvek od Prvotsky » 29 dub 2010 18:41

Gratuluju! :wink:
Ja v tom frcim od ledna a porad sem nadsenej...
Tesim se na tve postrehy!
Na youtube sou dobry tutorialy: http://www.youtube.com/user/SFLogicNinja#p/u

P.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro 3 )

Příspěvek od Ondra P. » 29 dub 2010 19:11

Sic to neni zadarmo ale doporucuju k logicu tento audio browser.. http://www.icedaudio.com/ mnohem lepci jak ten interni ... dokonce to umi spolupraci i s protools a logicem

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro 3 )

Příspěvek od EXCOM » 29 dub 2010 19:29

ja som hlavne do Logicu isiel koli Midi Enviromentu.. to ma presvedcilo, ze toto je ten daw ktory chcem.. ja moc audio neriesim

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro 3 )

Příspěvek od EXCOM » 01 kvě 2010 00:39

tak po par dnoch hrabania sa v Logicu, musim povedat, ze nic lepsie som pod rukami nemal, respektive, Logic je DAW pre mna :) nevadi a nechyba mi tam nic.. a z coho som uplne hotovy je MainStage 2, ... na to ani neviem co by som povedal, hadam len, ze je to dokonaly kus SW
a tak ako som pozeral na nanoKEY od Korgu ako na cinsky lacak, tak teraz si ho neviem vynachvalit :) presne pasne na MacBook Pro 17.. doslova dokonaly portable DAW..

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro 3 )

Příspěvek od Prvotsky » 02 kvě 2010 10:15

8)
Tak to sem rád.. mám z logicu stejný pocit...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro 3 )

Příspěvek od EXCOM » 05 kvě 2010 18:01

pani, ako si narvem vlastne MIDI phrases do Loop Library? v helpe som cital ze to nejde, je to len pre audio, ale v Loop Library su aj midi loopy.. cize dajakym sposobom sa to tam musi dat narvat..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro 3 )

Příspěvek od Ondra P. » 05 kvě 2010 18:08

EXCOM píše:pani, ako si narvem vlastne MIDI phrases do Loop Library? v helpe som cital ze to nejde, je to len pre audio, ale v Loop Library su aj midi loopy.. cize dajakym sposobom sa to tam musi dat narvat..

jde to .. a uplne stejne jak kdyz by jsi tam hazel audio... Arrange page Region menu - Add to Apple Loops Library... a pamatuje si to i vst/vsti pluginy co tam byly pouzity

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro 3 )

Příspěvek od EXCOM » 05 kvě 2010 18:22

ekeaze píše:
EXCOM píše:pani, ako si narvem vlastne MIDI phrases do Loop Library? v helpe som cital ze to nejde, je to len pre audio, ale v Loop Library su aj midi loopy.. cize dajakym sposobom sa to tam musi dat narvat..

jde to .. a uplne stejne jak kdyz by jsi tam hazel audio... Arrange page Region menu - Add to Apple Loops Library... a pamatuje si to i vst/vsti pluginy co tam byly pouzity
len ja ked oznacim midi blok, tak to Add to Apple Loops Library mam disabled...

UPDATE : no, takze ciste midi nejde, len instrument s midi.. to je skoda..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro 3 )

Příspěvek od Ondra P. » 05 kvě 2010 18:29

EXCOM píše:
ekeaze píše:
EXCOM píše:pani, ako si narvem vlastne MIDI phrases do Loop Library? v helpe som cital ze to nejde, je to len pre audio, ale v Loop Library su aj midi loopy.. cize dajakym sposobom sa to tam musi dat narvat..

jde to .. a uplne stejne jak kdyz by jsi tam hazel audio... Arrange page Region menu - Add to Apple Loops Library... a pamatuje si to i vst/vsti pluginy co tam byly pouzity
len ja ked oznacim midi blok, tak to Add to Apple Loops Library mam disabled...

UPDATE : no, takze ciste midi nejde, len instrument s midi.. to je skoda..
tak si vytvor prazdnou stopu midi instruments a tam ten clip pretahni pak ho saveni do appleloops

akusobick
Příspěvky: 70
Registrován: 06 dub 2010 10:33

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro 3 )

Příspěvek od akusobick » 05 kvě 2010 19:08

Prvotsky píše:
akusobick píše:Vzhledem k nazvu topicu (i kdyz debata je uz trochu jinde) - proc lezete z L do Soundtracku, jako ext. editoru - jsou tam nejake vyrazne lepsi moznosti upravy? Prijde mi se snazit zustavat v L jako jednodussi a rychlejsi zpusob prace - v pripade nespokojenosti - okamzita zmena parametru na pluginu napr.
Diky za odpovedi.
Hoj!

Ja sem to zatim moc nezkoumal.. Jenom sem to chtel vyzkouset a sekalo se mi to..
Pak uz nesekalo, ale zase sem to moc nezkoumal...

Asi to je v tom, ze kdyz si otevres smycku na ktery potrebujes udelat efekt plugine,m tak ho udelas a on se ti po prezkoceni do Logicu (otazka vterin.. )
prepise rovnou s tim processem a ty nemusis mit na ty stope zaplej plugin.. Pak je tam dobry ze muzes nechronologicky deaktivovat kroky editace a tvorit tim
varianty a v logicu si je vzdy bouncnout zase bez efektu.. a taky mi tam přišlo bohatší menu editace.. ale to možná kecám, páč sem v tom moc nedělal...
Vypisovat natvrdo efekt do audia muzu prece pres Bounce in Place - elegantne a bleskurychle a dat si je jako variantu k neprocesovanemu audiu, ktere nasledne dam MUTE a HIDE. Zrejme je to uz podle nazvu spis na postprodukci, nebo finalni upravu.

Odpovědět