Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro 3 )

Vše o sekvenceru Apple Logic
Prvotsky

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro 3 )

Příspěvek od Prvotsky »

akusobic: ja to taky bouncuju... Nejakou super vyhodu sem zatim nenasel

Fractal

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro

Příspěvek od Fractal »

Prvotsky píše:
EXCOM píše:tak to ma tesi, lebo prechadzam na OSX a dodnes nemam vybraty ziadny konkretny DAW.. a kedze budem na MacBook Pro, tak ten Logic bude najlepsia volba.. vcelku sa na to tesim
Ja sem s logicem velice spokojen, delal sem pred tim neco v Cubase , ktera byla taky v pohode, ale s Logicem si nejak vic sednu..
Je to jednoduchy a pomerne komplexni... S externimi moduly nemam zkusenost, pac jedu akorat vira krz Virus Control
Midi no comment - easy.. automatizace super...
Ale editace audia mne prijde v pohode - Flex tool ( checkni web Logicu ) , quantizace, bounce in place, audio loop rozseka do midi a hodi do sampleru sliceovaný...
Dobrý pluginy - dynamická sekce je myslim dostačující.... kvalitní delaye, reverby...
Na kytary super... Ma to takovej vlastní Guitar Rig..
Apple loops library - masivní kolekce loopů - sou poměrně chemicky čistý , ale minimálně jako bohatý zdroj inspirace... snadný vahledávání a možnost přidání vlatních, který se pak automaticky přizbůsobují master tempu...
No a třeba mně osobně teď hodně baví Ultra beat plugin..
Drum machine s vlastním easy sequencerem - Zvuk je budto sample, nebo si ho tvoris syntezou , nebo kombinace!! filtry, ring modulator..
ulet...
Vcera sem si tam nahazel 808 samply a na celej master hodil Enhancer a lehkej delay a trochu sem se na tom seknul..
Sequenci cosi vytvoříš v easy seq pak můžeš jednoduše přetáhnout do midi tracku jako midi.. no a třeba zquantizovat, groove template z úplně jiný smyčky žejo...
Sampler je dost kool...
No proste sem z Logicu dost odvarenej.. :oops:
absolut souhlas!

dve pozn.:
- audio upravy jsem vsecky v cubase zdaleka nevyuzil, v logicu citim jakousi neukotvenost, nejasnost, rozviklanost v editovani audia
- midi editing a writing mi zatim prijde taky lepsi/prehlednejsi v cubase

JohnyDeza

Příspěvek od JohnyDeza »

ekeaze píše:Sic to neni zadarmo ale doporucuju k logicu tento audio browser.. http://www.icedaudio.com/ mnohem lepci jak ten interni ... dokonce to umi spolupraci i s protools a logicem
Ty sám jej používáš? Jaké vidíš hlavní výhody oproti vestavěným audio browserům?

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Učím se teď s tímto DAWem pracovat. Nemůžu najít takové věci jako kompresor, reverb, delay, gate. Jak se aplikují konktrétně v Logicu 9? Kde je najdu ( ve kterém menu, či jaký je postup pro aplikaci na audio stopu)? Nebo si je musím teprve odněkud stáhnout? V Garagebandu jsem je našel hned a jsou jeho součástí. Díky za odpovědi!

JohnyDeza

Příspěvek od JohnyDeza »

Vrzalík: V channelstripu, na levé straně máš efekty (inserts a I/O (což jsou nástroje))... Najdi si na netu nějaké tutoriály do začátku (youtube, strejda google), je toho přehršel :) Jinak pokud máš koupený Logic Pro, tak jsou součástí zákadní instalace :wink:

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Díky! Mrknu na to :wink:. Nedopatřením jsem si smazal nějaký plugin na vokály. Myslím, že nějaky creamy leading rock vocal, jde to nějak doinstalovat ,aniž bych musel přeinstalovat celý logic?

JohnyDeza

Příspěvek od JohnyDeza »

Fractal: Co se toho audia týče, tak jsem měl také ten pocit, nicméně dost za to mohlo nastavení snap na "smart", teď to zkouším s manuálním nastavením a přijde mi to o mnoho lepší... Stále to "testuji" (tuhle informaci mám druhý den) :wink:

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Vrzalík : co si takhle otevřít manuál a podívat se alespoň na ty uplně základní věci jako používání pluginu. Z logicu nejdou smazat interní pluginy.

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

ekeaze: Tak to jsem rád! Teď ho ještě najít :wink:. ( v nabídce, kde jsou vokály mi tam prostě jeden chybí, ale i tak bez něj můžu žít :wink: )

Jinak ty ostatní pluginy jsem už objevil, blbě jsem se podíval.

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

JohnyDeza píše:Fractal: Co se toho audia týče, tak jsem měl také ten pocit, nicméně dost za to mohlo nastavení snap na "smart", teď to zkouším s manuálním nastavením a přijde mi to o mnoho lepší... Stále to "testuji" (tuhle informaci mám druhý den) :wink:
co přesně znamená manuálním nastavením?

JohnyDeza

Příspěvek od JohnyDeza »

To, že si to rozlišení vyberu sám, například při smart nastavení mi na nejjemnější detaily (samply) bugoval a teď to vypadá, že to šlape vpohodě...
Edit: Respektive stále jej používám, ale jakmile mi to začne blbnout a nedělá to to, co potřebuju, tak si ho nastavím na takové rozlišení, na jaké potřebuji manuálně a zatím se mi to osvědčilo... Uvidím, jestli je ten feeling nepřesnosti a rozházenosti tímto, či ještě něčím jiným... :wink:

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

jj ale vse to delas vberem typu snap modu - jako division, beat, samples atd..
A nebo je tam jeste moznost nejakeho jineho nastaveni v preferences , nic sem tam nenasel..

JohnyDeza

Příspěvek od JohnyDeza »

Ano... A v mém případě to vypadá, že byl problém v tom, že jsem tam měl trvale smart mode, který až tak smart asi není...

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

kdyz uz se to tady resi:
1)Je v logicu nejaky uplne klasicky snap, kde si nastavim mrizku 1/32. Protoze mam pocit, ze vsude je to max 16 nebo nic (a pak tedy jen nasledna kvantizace) coz mi prijde trosku slozity.
2) jak vymažu celou křivku automatizace aniz bych musel vyklikavat jednotlive body?
3) jde udelat aby cast samplu byla pozpatku aniz by to bylo destruktivni?
4) v praci mam nastaveny v samplitude zvetsovani/zmensovani, posunovani pomoci klaves QW a AS. V Logicu jsou ty ukony s cmd a alt ale + pohyb mysi, kterej mi tolik nevyhovuje. Jde to tam nejak nastavit?
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Odpovědět