Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro 3 )

Vše o sekvenceru Apple Logic
akusobick
Příspěvky: 70
Registrován: 06 dub 2010 10:33

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro

Příspěvek od akusobick »

2. http://documentation.apple.com/en/logic ... 6section=6
4. otázka namapování zkratek - pokud to chceš mít stejně jako v práci
Naposledy upravil(a) akusobick dne 27 led 2011 10:21, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2030
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro

Příspěvek od Ondra P. »

1) je v okně transportu máš 4/4 a hned pod ním můžeš nastavovat mřížku division , jde to i na klávesové zkratky
2) viz : track - track automation - delete visible automation on selected track
3) nejde
4) zoomovat jde alt + control + šipky , posouvat určitě taky , ale teď nevim... kařdopádně to řeši nejlépe myš s kolečekm do všech stran, opravdu nic jednoduššího neni.

akusobick
Příspěvky: 70
Registrován: 06 dub 2010 10:33

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro

Příspěvek od akusobick »

ekeaze : 4) zoomovat jde alt + control + šipky , posouvat určitě taky , ale teď nevim... kařdopádně to řeši nejlépe myš s kolečekm do všech stran, opravdu nic jednoduššího neni.[/quote]
Je :) - magic trackpad

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1281
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro

Příspěvek od Prvotsky »

ekeaze píše:1) je v okně transportu máš 4/4 a hned pod ním můžeš nastavovat mřížku division , jde to i na klávesové zkratky
2
ekeaze: muse prosím blíže specifikovat? co znamena okno transportu?

Díky moc!

P.

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3262
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro

Příspěvek od Oxyygen »

to kde je play
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1281
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro

Příspěvek od Prvotsky »

jéé to je super!!

Po roce co mám logic...

Díky
P.

Uživatelský avatar
Vrzalík
Příspěvky: 488
Registrován: 27 říj 2009 10:29

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro

Příspěvek od Vrzalík »

Asi se zase špatně dívám. Nevím jak měnit click při nahrávání. Jedná se mi o tempo a nastavení taktu či dob. Narazil jsem na menu metronom a recording. Ale i když tam měním nastavení 4/4, 3/4, 2/4.( jsou tam i 1bar, 2bars ... 5/4,6/4..apod) Tak mi to pořád klepe 4/4. I nahoře nad nahrávanou stopou jsou vždy 4doby ( 4 ťuknutí :wink: ) do taktu (označuje se to zřejmě 1bar). Tak poraďte, možná to nejde, možná jsem zase něco přehlédl. Dík!

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro

Příspěvek od Johnny_Tiss »

Nevím jestli sem vůbec někdo chodí, ale zkusím to. Jak je možné, že když nastavím pan řekněme u bicích a pošlu to pak všechno do bus 1, veškerý pan se ztratí? Vždyť je to stereo sběrnice, ne?
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
Vrzalík
Příspěvky: 488
Registrován: 27 říj 2009 10:29

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro

Příspěvek od Vrzalík »

Majitelé Logicu 9, který reverb nejčastěji užíváte? Doporučte :wink:. Díky!

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1281
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro

Příspěvek od Prvotsky »

Myslíš čistě logicovský reverby?
Z tech pouzivam Space designer - ale víc se mi líbí třeba Vallhalaroom , kterej sem koupil za 50 USD a pouziva ho ted zkoro na vse...

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro

Příspěvek od velvet »

Johnny_Tiss píše:Nevím jestli sem vůbec někdo chodí, ale zkusím to. Jak je možné, že když nastavím pan řekněme u bicích a pošlu to pak všechno do bus 1, veškerý pan se ztratí? Vždyť je to stereo sběrnice, ne?
já sem chodím tak jednou do roka, odpověď je, že musíš signál z tracku nebo kanálu, šavle či Auxu snad) poslat do BUS "post-pan" aby Ti to zachovalo nastavení... možností jak posílat signál z nějaký šavle busem jinam je víc (pre. post pan a snad ještě post-všechno :? , už z hlavy ani nevim... v manuálu to bude :)
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro

Příspěvek od TOM-Thak »

Nechtel sem zakladat dalsi vlakno.. nevite nekdo o nejakem ceskem manualu na Apple Logic? Nebo nejaky web, kde by byly nejake jednoduche zakladni postupy? Znamej, co dela leta v Protools a castecne ve starym cubase jeste nejaka verze, co vypada jak z Dosu :D, tak si poridil Logic kvuli editaci midi a pridavani ruznejch zvuku do midi.. aby nemusel slozite ladit na nejake jednoduche skladby / reklamy.. ale moc se v tom nevyzna a tak by potreboval s Logicem poradit.. jen predesilam, ze je to typek, kterymu je 65let.. na to kolik je mu let, tak je docela chapavej, ale stara skola.. anglictinu neovlada a internet taky buhvijak ne. Shanim proto nejaky CZ materialy o ovladani Logicu. Diky!

Uživatelský avatar
Tom Šen
Příspěvky: 309
Registrován: 14 dub 2004 10:13

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro

Příspěvek od Tom Šen »

Tom Thak: Ahoj na youtube je tolik dobrých tutorialu, a jsou tak názorné, že tam není potřeba podle mě ani znát anglicky. Ty základy jdou pochytit rychle...logic je v tomto dost logický.

Pokud bys nenašel, dej vědět, pošlu links,

ahoj,
Tom

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro

Příspěvek od TOM-Thak »

Zkusím no, ale prostě je to postarší pán, tak snad to pro něj bude názorné.
Pár věcí jsem mu už ukázal osobně ono je to docela logické.. všechny ty DAW jsou na jedno brdo.. liší se v detailech a v umístění jednotlivých parametrů v GUI a právě to GUI je pak to, co dělá člověku problém.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Logic Studio ( Logic Pro 9, MainStage 2, Soundtrack Pro

Příspěvek od TOM-Thak »

Tak jsme par navodu nasli.. parada.. Logic je fakt docela easy a friendly.
Trosku jsem tam bojoval s kvantizaci a ted se divam, jak co nejlip pracovat s audiem a s vkladanim bicich.
Je to asi hodne o zvyku :c) Jinak me prekvapilo jaky sou dobry ty VSTi v zakladu a i efekty nejsou uplne k zahozeni.

Odpovědět