onehalph píše: kttere dva channel stripy se tam zobrazuji? muzes si to vybrat? jako bylo by super mit treba stopu a vedlle ni bus, do kteryho smeruje - a nemuset se furt preklikavat a tak -
Přesně tak to je. Jak jsem to pochopil, vždy se Ti zobrazí Channelstrip stopy na kterou klikneš v Arrange a vedle něj se zobrazí Channelstrip do kterého stopa (track) vede (Aux, Bus, Output...)
A Mixer má nový mód, kdy Ti zobrazí automaticky (pokud zaškrtneš View Full Audio Path nebo podob. název) Stopu na kterou klikneš plus všechny "příbuzné" kanály. Tedy kanál, kam směřuje Output z tracku a i Sendy.
Ve spojení s Link módy, Screensety a dalšími módy Mixeru to je asi téměř dokonalé - jak jsi psal - žádné překlikávání.
Osobně tohle asi ocením - mám aktivováno 64 BUSů (volných cca 15) a AUXy mám vyšerpány

(v Autoload či templejtech co používám mám přednastaveno několik multichannel AU Instrumentů, spoustu AUXů mi funguje jako sendy pro BUSy (jež fungují jako mix groupy) atd...)
Co jsem zatím objevil / vyčetl:
1/ Screensety zůstávají, lze je i pojmenovat
2/ Zůstává i možnost dosavadního zobrazování oken
3/ Enviroment zůstává. Došlo k přejmenování Layeru kde jsou Audio objekty - ty se ostatně jmenují Channel Strips myslím. AU Instrumenty jsou Software Instrumenty atd. atp.
4/ (dost zásadní). BUSy jako OBJEKTY už se nepoužívají.
BUS je již jen virtuální cesta - Send slouží (jako doposud) k tomu , aby se BUSem poslal signál do AUXu. Pokud není již příslušný AUX vytvořen, vytvoří se automaticky pokaždé, když pošleš signál Sendem po BUSu, který zatím nemá vytvořen příslušný Aux ( Bus je zvolen jako Input příslušného Auxu.)
Zjednodušeně: místo Audio objektů BUSů se budou používat AUXy - to je značná výhoda. Bus objekt totiž neměl možnosti Send. Tudíž fungoval-li někomu Bus jako sub-group, mix-group, stem-submix či kolik to má kanál kam vedou signály z vícero příbuzných tracků (jako kytary, bicí, zpěv...) různých názvů) a chtěl-li někdo aplikovat efekt sendem na tento Bus, bylo zprvu nutné vytvořit Aux (s No Output), jako Input na něm zvolit příslušný Bus a na Auxu volit Send.
To odpadá a použije-li se Aux jako submix-group, je okamžitě možno sendovat. jupí!
V podstatě to nyní funguje stejně jako u Pro Tools.
VELMI ZÁSADNÍ:
Pre-Fader, Post-Fader, Post-Pan fungování Sendu
5/ (ještě zásadnější) BUS objekty je možno používat. V zájmu zachování kompatibility, je-li otevřen projekt vytvořený v předchozích verzích logicu, obsahuje všechny objekty co měl vytvořeny...
Bus objekt je možno vytvořit i ve verzi 8. Jen je třeba v preferencích vypnout automatické vytváření Channel stripů.
6/ je možno nahrávat Busy (nebo Auxy?

) přímo do Arrange (tracku), žádného workaroundu netřeba.
7/ Track(Aux) může vést do Auxu, Outputu, nebo do
Binaural