Mainstage

Vše o sekvenceru Apple Logic

<t>Používám Mainstage</t>

Ano
9
29%
Ne
7
23%
Uvažuji o tom
2
6%
Nevím, co to je
13
42%
 
Celkem hlasů: 31

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1277
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Mainstage

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Docela bych byl rád, kdyby se našel někdo, kdo Mainstage aktivně používá.
Zajímají mě zkušenosti, především spolehlivost na pódiu.
Osobně zatím experimentuji, tvořím vlastní setup a občas narazím na problémek.

Co mě momentálně trápí a zajímá, jestli někdo řešil playback. Vím, že to tak asi není koncipováno, ale občas to potřebuji. Zatím to řeším tak, že vytvořím channel strip, kam vložím audio file player, ale není to popravdě úplně ono.

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1277
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Tak jsem docela doufal, že se někdo ozve. Tak budu bádat dál.

Hupox
Příspěvky: 115
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Re: Mainstage

Příspěvek od Hupox »

Ahoj. Ja to pouzivam. :) Spolahlive to je na 100%
MacBookPro, MainStage 3, Soundcraft UI24R, Adam Audio T5V, Yamaha Modx8

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Mainstage

Příspěvek od EXCOM »

Pavel : NiN to poiziva a tiez sa nestazoval :) na youtube ma o tom aj video

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1277
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: Mainstage

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Dík. To video jsem samo viděl. Ten můj dotaz je víc jak 3 roky starej, tak si troufám tvrdit, že jsem docela pokročil :wink:

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Mainstage

Příspěvek od EXCOM »

jaj takto :) ani som si nevsimol datum :)
Mainstage2 je super aj na normal pracu v studiu, daju sa tam vytvarat super controlery v podstate na cokolvek..
clovek si moze spravit vlastny mix, rozne eq podla pluginov atd. velmi uzitocny SW

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1277
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: Mainstage

Příspěvek od Pavel Vantuch »

No, já vidím jako velké plus, že vlastně nástroje, co mám použité v Logic projektu, mám takto k dispozici na klaviatuře. Všechno včetně EQ, dynamiky a mixu přehodím do Mainstage a mám vlastně zvuk jako v sequenceru. Úplně ideální řešení.

Hupox
Příspěvky: 115
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Re: Mainstage

Příspěvek od Hupox »

Pavel. Akym sposobom to prehadzujes do Mainstage?
MacBookPro, MainStage 3, Soundcraft UI24R, Adam Audio T5V, Yamaha Modx8

Hupox
Příspěvky: 115
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Re: Mainstage

Příspěvek od Hupox »

Jediny problem co mam s Playback je ze obcas, resp. prvy krat, ked ho chcem pouzit, vypne mi zvuk aktualne znejucich nastrojov. Ked ho uz potom pouzijem druhy krat uz je vsetko ok. Stava sa Vam to? Alebo je na to nejake specialne nastavenie aby som tomu predisiel?
MacBookPro, MainStage 3, Soundcraft UI24R, Adam Audio T5V, Yamaha Modx8

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1277
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: Mainstage

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Nástroje ukládám po stopách. V Logicu to uložím jako Channel Strip a v Mainstage to načtu. Jednodušší cestu jsem zatím nenašel.
Playback nepoužívám, na to máme extra mašinu.

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 775
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Mainstage

Příspěvek od nixx »

Zdravím! Řešíme v kapele setup pro našeho klávesistu a měl bych pár otázek:

1.) Je Mainstage závislý na Logicu? Musíme mít napřed koupený Logic a Mainstage pořídit až jako nadstavbu?
2.) Jdou načíst jakékoliv AU pluginy?
3.) Stačí pro plnohodnotné live použítí Mac Mini, Core i5 2.3 GHz?
4.) Jsme dost omezeni financemi, takže Firewire zvukovka by se pořizovala až později. Potřebujeme pouze MIDI IN a Stereo Line-out. Dá se Mainstage na Mac Mini spolehlivě provozovat s integrovanou zvukovkou, MIDI-USB interfacem (např. tímto), a 2x DI-BOX na audio výstupu?

Díky moc! :-)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13752
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Mainstage

Příspěvek od dendy »

1) nieje. preto ho aj apple oddelili ako samostatnu nezavislu appku ktoru mozes kupit cez appstore
2) ano
3) to zavisi od toho ake pluginy do toho naladujes
4) vid bod 3

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 775
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Mainstage

Příspěvek od nixx »

Díky za odpovědi, Dendy!
Ad. 3.) náš klávesák má koupené a do teď používal věci z NI Komplete 6 a k tomu občas IK SonikSynth nebo Miroslav Philharmonik
Bohužel teď nevím, kolik toho měl načteného/navrstveného najednou.
Jakékoliv další postřehy uvítám :)

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1277
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: Mainstage

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Já teda používám Macbook C2D 2,1GHz se 4GB RAM a asi nejsložitější set chodí okolo 90% vytížení CPU, ostatní se pohybují někde mezi 10-20%
ms.png

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 775
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Mainstage

Příspěvek od nixx »

Super, díky za info :)
V MacOS, AU a CoreAudio se zatím moc nevyznám - je zásadní rozdíl v latenci/spolehlivosti při použití integrované a externí FireWire zvukovky? Je mi jasné, že integrovaná zvukovka je základní consumer product, a že výstup v podobě 3,5mm stereo jacku není na akce úplně košer. Ale zajímalo by mě, jak je na tom integrovaná zvukovka po stránce ovladačů a spolupráce se systémem... Je nějaký důvod, aby chodila hůř než externí FW interface?

Odpovědět