MainStage - tři dotazy

Vše o sekvenceru Apple Logic
Uživatelský avatar
Tom Šen
Příspěvky: 309
Registrován: 14 dub 2004 10:13

MainStage - tři dotazy

Příspěvek od Tom Šen »

Ahoj, chtěl jsem se zeptat zdali máte někdo větší zkušenost s MainStage. Pokud ano, mám tyto dotazy.

1. Je to plnohodnotný software na live hraní, nebo je to taková spíš lepší hračka?
2. Existuje někde na webu možnost free stáhnutí již uložených projektů - sestav pro live hraní? To co je v základní nabídce mi nepřijde moc zajímavé...
3. Používáte jej někdo na live, nebo spíš doma na tvorbu tracků?

Díky moc za odpovědi, ahoj z Brna,
Tom

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: MainStage - tři dotazy

Příspěvek od EXCOM »

mam pocit ze NiN to pouziva na svojich koncertoch

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: MainStage - tři dotazy

Příspěvek od EXCOM »


Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: MainStage - tři dotazy

Příspěvek od Tranzistor »

Ultravox napriklad na poslednim turne jeli vsichni ctyri z mainstage, ukazujou to hlavne v dokumentu o pripravach toho turne, ale na youtube sem ho nenasel
http://www.youtube.com/watch?v=SZR3oTwX ... re=related

Hupox
Příspěvky: 115
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Re: MainStage - tři dotazy

Příspěvek od Hupox »

Ano je to plnohodnotne na zive hranie. Ma to ale par chyb, ktore zneprijemnuju zivot na ktore kazdy pride sam. :)
MacBookPro, MainStage 3, Soundcraft UI24R, Adam Audio T5V, Yamaha Modx8

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1277
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: MainStage - tři dotazy

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Ty chyby by mě docela zajímaly. Já s tím teda problémy nemám :wink:

Jinak z toho hraje třeba i klávesák Placebo nebo to na aktuálním turné používá Steven Wilson.

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1277
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: MainStage - tři dotazy

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Vlastně bych kecal. Jedna věc mě štve, ale to se dá obejít - při startu to neotevře "Most Recent Concert". Ale to je fakt asi jediná věc, na kterou jsem narazil.

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3525
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: MainStage - tři dotazy

Příspěvek od hombrefeo »

obcas si to neumi priradit spravne midi zarizeni, ale to muze byt take konfliktni chyba.

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1277
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: MainStage - tři dotazy

Příspěvek od Pavel Vantuch »

To se mi ještě nestalo a to Mainstage používám vlastně od začátku, co to vypustili do světa.
Ale napadá mě, jestli to nebude mít nějakou souvislost s USB a vším okolo.
Mně teda MIDI a audio data lítají přes firewire, takže to nezkusím, neposoudím.

Hupox
Příspěvky: 115
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Re: MainStage - tři dotazy

Příspěvek od Hupox »

Ja osobne mam stale problem so sustain pedalom. Niekedy proste ostane vysiet a nevypina. Co je dost pruser obcas. Netusim cim to je. Myslel som si ze hardwarovym pedalom, tak som kupoval iny, ale robi mi to aj tak. Musim to este otestovat uplne inou klaviaturou, k comu som sa este nedostal :)
MacBookPro, MainStage 3, Soundcraft UI24R, Adam Audio T5V, Yamaha Modx8

Hupox
Příspěvky: 115
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Re: MainStage - tři dotazy

Příspěvek od Hupox »

Aha vidis, teraz ma napada, ze mam midi zapojene cez USB. Skusim ist klasicky cez zvukovu kartu.
MacBookPro, MainStage 3, Soundcraft UI24R, Adam Audio T5V, Yamaha Modx8

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22116
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MainStage - tři dotazy

Příspěvek od Pytkin »

daju sa cez mainstage editovat syntaky ? ako cez SoundDiver ? proste plnohodnotne midi Editory ?

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1277
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: MainStage - tři dotazy

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Nene, je to SW určený spíš jako náhrada modulu, případně to jde nakonfigurovat jako multiefekt na kytaru nebo zpěv.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: MainStage - tři dotazy

Příspěvek od EXCOM »

no ja som to prave pouzival na svoj HW, ale sysex tam vazne nejdu.. to som si s niecim splietol...
ja som si na tom namapoval FS1R a potom pouzival.. a da sa do jedneho modulu cez CC pekne nastavit viac syntakov a tie potom pouzivat...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22116
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MainStage - tři dotazy

Příspěvek od Pytkin »

Jo.. Ale editor na tom neurobim.. V kazdom pripade za 24 eur asi idem do toho..

Odpovědět