Nahrávání audio stop z Akai MPC One do Logic

Vše o sekvenceru Apple Logic
Odpovědět
Victor C
Příspěvky: 33
Registrován: 21 kvě 2024 22:16

Nahrávání audio stop z Akai MPC One do Logic

Příspěvek od Victor C »

Zdravím všechny na fóru,toto je můj první příspěvek zde, tak doufám,že budu postupovat správně.Řeším už nějakou dobu problém s nahráváním z Akai MPC One do Logic ma iMac.Zkusím to popsat co nejlépe, snad to bude dobře srozumitelné.Mám v MPC One nahrané audio stopy a chci je nahrát do Logic,ten mám nastavený jako midi master,MPC jako slave,propojeno klasickým midi kabelem.Když spustím Logic,spustí se play na MPC a v Logic začne nahrávání,buhužel z neznámého důvodu se začne do signálu přimíchávat další zvuk, popsal bych ho trochu jako kdyby se určité tony dablovaly.Když nahrávám bez midi synchronizace je vše v pořádku,když zkusím nahrát sekvenci ze syntezátoru přes midi sync, je taky vše v pořádku, problém přetrvává při přehrávání a nahrávání audio stop z MPC při zapnuté midi synchronizaci.Pokud by měl pro mne někdo nějakou radu,budu moc rád,bohužel jsem na zahraničních fórech nenašel řešení.Předem děkuji za jakoukoliv reakci.

jammix
Příspěvky: 817
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: Nahrávání audio stop z Akai MPC One do Logic

Příspěvek od jammix »

nikto neodpovedá .. ja som neni ten najfundovanejší v MIDI ale zdá sa mi že ti hrá logic aj Akai naraz sample v tom tvojom probleme .. audio stopa je niečo iné považované ako midi .. niesom si istý či máš poriadok v tomto vyzname.

Victor C
Příspěvky: 33
Registrován: 21 kvě 2024 22:16

Re: Nahrávání audio stop z Akai MPC One do Logic

Příspěvek od Victor C »

Zdravím,díky moc za reakci.V podstatě stejnou věc jsem dřív dělal v Cubase a vše bez problémů.Mám audio výstupy z MPC One připojené do vstupu na zvukovce (Scarlett 18i20),která je připojená k iMac.Ze zvukovky mám vyvedený přes midi out výstup klasický midi kabel do midi in na MPC,spustím tedy record v Logic,tím se mi spustí přehrávání předem nahrané audio stopy v MPC,kterou chci nahrát do audio stopy v Logic.V ten moment ale nastává problém,že se do zvukové stopy přihrává zvuk navíc,je to jako kdyby po každém zahraném tónu se přidalo krátké přebuzení hlasitosti.Pokud vypnu midi synchronizaci a zkusím nahrát to samé,je vše v pořádku.

jammix
Příspěvky: 817
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: Nahrávání audio stop z Akai MPC One do Logic

Příspěvek od jammix »

Mudrlantov kopec a stale nevedia čo 8)
vieš že cez midi kábel neprechádza audio wav ?

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 2136
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Nahrávání audio stop z Akai MPC One do Logic

Příspěvek od tony9 »

Podle toho co popisuješ to vypadá, že ti hrají dvě midi stopy přes sebe. Jedna v MPC a druhá v Logicu.
Problém je v tom, že přes midi audio nenahraješ.
Potřebuješ audio výstup MPC dostat do počítače.
Znamená to, že z MPC audio výstupu se připojíš na audio vstup, nejlépe na zvukové kartě v počítači. Vše si nastavíš v Logicu a nahraješ to.

Ujasni si co jsou midi a audio kanály.
Nevím, jak bych ti to lépe popsal.

jammix
Příspěvky: 817
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: Nahrávání audio stop z Akai MPC One do Logic

Příspěvek od jammix »

Mám audio výstupy z MPC One připojené do vstupu na zvukovce
Ja to tiež trochu flákam .. však hovorí že bez MIDI sync mu to šlape .. tak jedem na kafe. :D

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3853
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Nahrávání audio stop z Akai MPC One do Logic

Příspěvek od MDudas »

Mas cez MIDI pripojene iba jedno zariadenie ?

Neni problem nahodou v tom, ze ti MIDI (zrejme sa tu bavime o MIDI MMC, a nie synchronizacii) spusti zaroven Akai aj ten syntezator, alebo este nejake ine zariadenie ?

tony9 píše:
25 kvě 2024 20:21
Znamená to, že z MPC audio výstupu se připojíš na audio vstup, nejlépe na zvukové kartě v počítači. Vše si nastavíš v Logicu a nahraješ to.
Viktor je chytry. Uz to tak ma zapojene a dokonca nam to aj napisal... :wink:

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3853
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Nahrávání audio stop z Akai MPC One do Logic

Příspěvek od MDudas »

jammix píše:
23 kvě 2024 22:10
... audio stopa je niečo iné považované ako midi .. niesom si istý či máš poriadok v tomto vyzname.
jammix, ty si nieco ine povazovne ako literat, v tomto vyzname... :P :lol:

Victor C
Příspěvky: 33
Registrován: 21 kvě 2024 22:16

Re: Nahrávání audio stop z Akai MPC One do Logic

Příspěvek od Victor C »

Zdravím,díky všem za odpovědi,ano je to tak jak jsem napsal.V Logic mám otevřenou jednu stereo audio stopu do níž nahrávám audio,které jsem už dřív nahrál do Mpc One (doplním že se jedná o nahrané hardware synthy,basu,kytaru,ne žádný midi instrument),tedy spustím record v Logic,ten mi jako midi master spustí Mpc a nahrávám stopu a v tomto případě začíná zmíněný problém který jsem již popsal výše.Doplním,že midi mám propojené přes midi sync,MTC a MMC mám jak v Logic tak v Mpc vypnuté.

jammix
Příspěvky: 817
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: Nahrávání audio stop z Akai MPC One do Logic

Příspěvek od jammix »

nahrávám audio,které jsem už dřív nahrál do Mpc One (doplním že se jedná o nahrané hardware synthy,basu,kytaru,ne žádný midi instrument),tedy spustím record v Logic
zamýšlam sa nad tým prečo to robíš? :roll:
nedá sa preniesť wav súbor z MPC cez USB do PC logicu ako import?
alebo vybrať memory kartu z MPC a vložiť do kompu ?

takto trochu degraduješ zvuk opatovným resamplovaním a možno ti aj clipuje na vstupe zvukovky.

Victor C
Příspěvky: 33
Registrován: 21 kvě 2024 22:16

Re: Nahrávání audio stop z Akai MPC One do Logic

Příspěvek od Victor C »

Ano vím o tom,stopy z Mpc normálně exportuji aby nedocházelo zbytečně k několika AD/DA převodům,ale pro určité účely nahrávání potřebuji nahrávat třeba jednu audio stopu z Mpc do Logic,což díky tomuto problému nemohu.V každém případě bych chtěl zjistit proč se to děje,myslím že když odhlédnu od toho,že to není ideální způsob nahrávání,tak by to mělo bez problémů fungovat.

jammix
Příspěvky: 817
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: Nahrávání audio stop z Akai MPC One do Logic

Příspěvek od jammix »

Takéto prepojenie je už na hranici toho, že s tým výrobcovia a vývojari softu nerátajú.
Ale v Cubase ako hovoríš to fungovalo , tak skúšaj niečo povolovať zakazovať nastavovať..nepredpokladám že tu niekto bude instantne vedieť čo robiť.
Naposledy upravil(a) jammix dne 26 kvě 2024 13:47, celkem upraveno 1 x.

jammix
Příspěvky: 817
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: Nahrávání audio stop z Akai MPC One do Logic

Příspěvek od jammix »

Malo by sa to dať robiť (synchronizovať) aj cez USB MIDI prenos z MPC do PC nie? .. rozmýšlam či sa nejak do audia nedostáva MIDI signal cez ten stary inout MIDI.

Victor C
Příspěvky: 33
Registrován: 21 kvě 2024 22:16

Re: Nahrávání audio stop z Akai MPC One do Logic

Příspěvek od Victor C »

Vypínat a zapínat už jsem zkoušel snad všechno několikrát,přes usb se mi v Logic midi zatím rozchodit nepodařilo,každopádně bych to potřeboval mít zapojené přes klasický midi din kabel,protože usb port na Mpc potřebuju mít volný pro usb hub,přes který chci ovládat externí hardware synthy.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3591
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Nahrávání audio stop z Akai MPC One do Logic

Příspěvek od pavlii »

jammix píše:
26 kvě 2024 13:18
Takéto prepojenie je už na hranici toho, že s tým výrobcovia a vývojari softu nerátajú....
Na tomto propojení nejen, že není nic složitého, ale už vůbec ne nic "na hranici". Asi vyšťárám někde v historii to zabarvení nicku na růžovo, aby nahodou nějaký nováček nebral některé věci vážně......

P.

Odpovědět