Poradi mi nekdo fungujici zvukovku pro Logic

Vše o sekvenceru Apple Logic
Odpovědět
michal3
Příspěvky: 10
Registrován: 07 zář 2006 11:15

Poradi mi nekdo fungujici zvukovku pro Logic

Příspěvek od michal3 » 23 zář 2006 11:01

Zvazuji koupi nove zvukove karty. Pouzivam laptop http://support.packardbell.fr/fr/item/i ... 002&t=2007 windows xp home edition, Logic 5.5. Posledni tri mesice jsem se pokousel rozchodit Hercules 16/12 FW, ale bez vysledku. Po precteni nekolika recenzi, jsem nenasel zadne kladne hodnoceni!!! Nekupujte to!!!

Premyslim o Motu 828/traveler a Applu, muzete mi poradit nejakou fungujici kombinaci. Chci nadale pouzivat Logic. Mam trochu obavy o fireware, nemel bych radsi poridit zvukovku s USB?

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 23 zář 2006 11:14

MOTU je samozřejmě dobrá volba, možná ještě stojí v "nižší lize" za zvážení M-Audio.
Pokud bych se osobně rozhodoval mezi 828 a Travelerem, tak bych asi sáhl po Traveleru, protože umí bus-powered, což se s bookem může hodit.

Ve věci FW vs. USB osobně tedy raději preferuji FW.

A k Apple už vůbec nemám co dodat :mrgreen:

michal3
Příspěvky: 10
Registrován: 07 zář 2006 11:15

Příspěvek od michal3 » 23 zář 2006 12:01

Pravdepodobne koupim Traveler. Dal me zajima, jakym zpusobem muzu sinchronizovat vice pocitacu s Logicem. Moje predstava je: Mac s protools/logic dalsi laptop s Logicem. Pouzivam externi masiky a ty bych chtel nahravat do jednotlivych stop. Zaroven pouzivam VSTi.

Muzes mi poradit nejaky Mac?

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 23 zář 2006 12:48

To si ale myslím, že by v pohodě šlo odbavit v jedné mašince.
Teď je otázka, co by to mělo/mohlo být.
Asi by bylo lepší, kdybys trochu rozvedl svou představu, protože by určitě bylo gut jít co možná nejvýše v rámci možností:
- musí to být vyloženě book?
- může to být desktop ala iMac?
- případný cenový strop?
- je šance, že třeba budeš chtít časem dělat např. i video, popř. to využívat i jinak, kdy jsou třeba větší nároky na grafiku?

michal3
Příspěvky: 10
Registrován: 07 zář 2006 11:15

Příspěvek od michal3 » 23 zář 2006 13:32

To by urcite slo, stavim studio pro dva.
Predstava iMac 17" 2.0GHz. Ted jsem nasej RME Cardbus. http://www.turnkey.co.uk/web/productAct ... ontext=WEB

myslis, ze kdyz kopim tuhle kartu, tak je nejaka sance rozchodit Hercules na mem Laptopu?

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 23 zář 2006 13:44

Rozhodně ne. RME má pro FW svůj vlastní protokol. Takže to nic neřeší.

michal3
Příspěvky: 10
Registrován: 07 zář 2006 11:15

Příspěvek od michal3 » 23 zář 2006 14:39

Ok, kdyz poridim iMac 17-inch widescreen LCD, 1440x900 resolution, 2.0GHz Intel Core 2 Duo processor1, 4MB shared L2 cache, 1GB memory (2x512MB SO-DIMM), 160GB Serial ATA hard drive2, 8x double-layer, SuperDrive (DVD+R DL, DVD±RW, CD-RW), ATI Radeon X1600 graphics with 128MB GDDR3 memory, Built-in AirPort Extreme and Bluetooth 2.0

s Motu Traveler, melo by to fungovat. S video moc nepocitam.
Kterou verzi Logicu bych si mel poridit?

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 23 zář 2006 16:41

17" iMac je dobrá volba, možná v současné době nejlepší v poměru toho, co dostaneš vs. cena. Má 2 FW porty a Traveler by tomu neměl dělat problém.
Otázkou zůstává Logic. Určitě verzi 7.1, která je universal binary (jede na PPC i Intelu) a už jenom zbývá rozhodnutí zda Express nebo Pro. Zde je porovnání vlastností obou verzí.

michal3
Příspěvky: 10
Registrován: 07 zář 2006 11:15

Příspěvek od michal3 » 24 zář 2006 15:46

Ok, diky za info a jeste jedna vec me zajima. Jak se daji zaloopovat dva logicy. Mam propojeny dva logicy, reaguji na start i na stop oba, drzi tempo, ale kdyz primarni zaloopuju sekundrni pokracuje dal. Je to vubec mozny. Diky

Odpovědět