Prechod na logic

Vše o sekvenceru Apple Logic
thomas
Příspěvky: 7
Registrován: 16 říj 2013 21:21

Re: Prechod na logic

Příspěvek od thomas » 16 pro 2013 23:28

Zdravím,chtěl bych poprosit o pár rad,po 6 letech přecházím z Fl studia na Logic x,ale momentálně jsem teprve ve fázi výběru macbooku,takže se vás prosícně ptám: 1.jaký by jste doporučily ,nejlíp použitý v cenové relaci okolo 13 000?lépe řečeno,bude mi stačit macbook z aukra 2 roky starý do 15000,nebo je potřeba zainvestovat do něčeho lepšího např.35000 a výš? 2.je nezbytně potřeba kupovat originál Logic(cena cca 180eur)nebo stačí stažený z netu a pokud ano,bude mi všechno fungovat na 100 procent?a to same i co se týče pluginu Nexus a Silent,ty jsou oba neskutčně drazí:silent cca 3500kc a nexus okolo 7000kc.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Prechod na logic

Příspěvek od Pytkin » 17 pro 2013 00:48

2 roky stary MBP urcite bude stacit .. logic by som odporucil kupit .. nestoji to tak vela , aby si mal potom problemy ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Prechod na logic

Příspěvek od TOM-Thak » 17 pro 2013 07:45

Urcite bych se zamyslel, co na tom chces delat. Na nahravani a strih ti starsi Macbook staci, ale na full tvorbu elektroniky (soude podle vsti) budes mit mozna vykonove problemy.. Jinak na Nexus se vykasli.. jsou lepsi syntaky a tohle je jen Rom player se zvukama, ktere uz byly milionkrat pouity pred tebou.. ostatne jako vetsina veci od vengeance az na ty nove plug iny. Sylenth neni neskutecne drahy vykde asi na 3000,- CZK coz je 10x min nez treba notebook nebo Virus synth. Takze mi to prijde primereny. Doporucuju koupit treba na inzerat. Ja takhle koupil za cca 800CZK Cakewalk: Z3ta+ 2, ktera taky stoji bezne asi 3000CZK.

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3167
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Prechod na logic

Příspěvek od Oxyygen » 17 pro 2013 08:42

dle meho nazoru udela vse co potrebuje v nativnich pluginech logicu, ktery zerou minimalne...
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Prechod na logic

Příspěvek od dendy » 17 pro 2013 08:46

ja mma 3 roky stary Macbook (dvojadrovy i7 2.66, 8 GB RAM) a naprosto to staci.. Logicovse efekty su velmi usporne co sa tyka CPU .. Ak mozes (ak rozpocet dovoli) chod do 17" modelu nie do 15" .. vacsie rozlisenie (1900x1200) je v DAW na nezaplatenie :)

Kazdopadne kupovat starsi macbook sa neboj, 2 roky stary macbook je defakto ako novy pocitac...

Dalsie syntaky na zaciatok ani nekupuj - uvidis casom - zasoba pluginov (fx aj synth) v logicku je velka a ich kvalita je vysoka (na urovni TOP VST pluginov) - kopa ludi si vystaci aj s tymi zakladnymi pluginmi pribalenymi k logicu, presne ako pise Oxyygen ...

"je nezbytně potřeba kupovat originál Logic(cena cca 180eur)nebo stačí stažený z netu"
No tuto otazku dufam nemyslis uplne vazne :-) Sprav ako myslis, kradnutie SW tu moc neriesime...

thomas
Příspěvky: 7
Registrován: 16 říj 2013 21:21

Re: Prechod na logic

Příspěvek od thomas » 17 pro 2013 10:34

děkuji za odpovědi,dám na vaše rady....Logic si teda radeji koupím :) jinak ten MAC si taky myslím,že postačí něco staršího alespon na začátek a pak se uvídí.

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: Prechod na logic

Příspěvek od dusanmsk » 02 led 2014 23:01

Rad by som tuto mrtvolku obzivol.

Nejak mi to furt neda. Robim nejaku dobu v Reaperovi (trance), v niektorych veciach je skvely, ale v niektorych je to v neskutocnych plienkach. Chcel by som vyskusat Logic Pro X, ale nemam tu silu kupovat na blink nejaky macbook a logic a potom zistit, ze mi to nevyhovuje a so stratou sa toho zbavovat.

Napada niekoho, ako si to osahat a nesplachovat do zachoda 20-30kczk? Musim povedat, ze apple toto nema moc zmaknute, ziadne demo, trial, nic. Pokial by bol trial, bol by som ochotny skusit nejaku dobu prevadzkovat hackintosh na sucasnom hw, ale takto ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Prechod na logic

Příspěvek od Pytkin » 02 led 2014 23:10

na blind ! nie blink :)

co sa tyka otestovania , samozrejme na internete sa povaluju TRY BEFORE BUY verzie ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Prechod na logic

Příspěvek od TOM-Thak » 02 led 2014 23:36

Nechci propagovat nic spatne a sam mam vse koupene.. ale treba ze by nekde neco na urcitejch mistech pres nejvetsi vyhledavac? Nebo ze by sis to u nekoho vyzkousel?

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3167
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Prechod na logic

Příspěvek od Oxyygen » 02 led 2014 23:56

Do google staci zadat bla bla torrent. Na tyhle velky kraxny je to nejlepsi reseni :D
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Prechod na logic

Příspěvek od Kermitak » 03 led 2014 12:01

Ja teda nevim jak to je ted, ale na logic devitku mel Apple normalne trial verzi, na desitku fakt neni?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Prechod na logic

Příspěvek od dendy » 03 led 2014 12:20

dusanmsk:

prebrowsoval si si detailne cele http://www.apple.com/logic-pro/ ?? pozrel vsetky obrazky, videa, ukazky ? podla mna to tam maju dost detailne popisane, z toho sa da celkom realne podla mna posudit ci je Logic pre tema alebo nieje..

Kazdopadne, si myslim ze prechod na OSX neolutujes v ziadnom pripade, ak by si aj pri logicu nakoniec neosta:)) Pre mna bol tiez jeden z hlavnych dovodov preco som presiel na OSX Logic, a nakoniec som dopadol tak ze Logic prakticky nepouzivam ale som mrte rad ze som na OSX presiel :))) A Reaper funguje aj na OSX takze prinajhorsom sa vratis k nemu hehe :)

l (mozno by bolo dobre zvazit kupit krabicovu verziu - ovsem ak existuej - aby si ju vedel v pripade ze ta to nakonec nechyti zase predat - online verzia cez Appstore je na 'dozivotie' predata nejde - jedine ked na niekoho prevedies cely svoj apple ucet cez ktory ju kupis)


Inak moj nazor - nejaku dobu som robil aj v Reaperovi.. a podla mojho nazoru ako DAW je Reaper lepsi nez Logic .. v istych veciach ani nenajdes konkurenicu v ZIADNOM inom DAW (sposob routovania stop, moznost fakt hlbokej a detailnej customizacie prostredia, moznost pisat si vlastne pluginy priamo v DAW) ..

Osobne si myslim ze do Logicu ma vyznam z Reaper-a prechadzat JEDINE koli pluginom.. inak koli nicomu inemu .. Respektive napis sem konkretne dovody co ti na Reaperovi vadi - mozno ze Logic tie veci vobec neriesi.. kazdopadne kopa veci je podla mna v Logic-u vyriesena kostrbatiejsie nez v Reaper-ovi

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Prechod na logic

Příspěvek od Pytkin » 03 led 2014 12:55

dendy : nie som si isty , ci sa da este krabicova verzia kupit .. hlavne LOGIC X ani asi nikdy krabicova verzia nebola .. ta uz je len v APPSTORE zrejme ..

no a Reaper .. Ac je to asi dobry soft , mne nejak nejde do ruky .. uz 3x som skusal ze to s nim skusim .. a stale ho neviem dako uchopit .. dosiel Logic X a hned som s nim bol kamarad ..

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: Prechod na logic

Příspěvek od dusanmsk » 04 led 2014 00:30

Dendy - preklikal som to, nahrubo, nemozem povedat, ze by som to skumal nejak uplne detailne. Co sa tyka otazky, co mi na Reaperovi nevyhovuje, je tazke odpovedat. Nedokazem to popisat. Bud je to priliz velka volnost dana moznostou si nastavit uplne vsetko, alebo je to jeho DoDo efekt vdaka reascript-u a jesus-u. Kazdopadne som s nim extremne nemuzikalny, furt len hladam cesticky, ako nieco vylepsit, nascriptovat, ojebat a za posledny rok prakticky len programujem a netvorim. Alebo len proste potrebujem zmenu (co Ty asi pochopis najlepsie).

Ale - keby som mal vypichnut len tie uplne najhlavnejsie veci, co ma na nom seru:

- chybaju mi automatizacne klipy, pouzitelna modulacia efektov, a to tak, ze echt. Cockos na FR seru roky. A celkovo automatizacia, strasne ruky zvazujuca, primitivna, nemoznost routovat, nemoznost urcit (ako v FLS) min a max daneho parametru.
- bicie, neuveritelne zle sa programuju do toho pianoroll-u. Chce to proste patterny. Takze koncim u hotovych loopov a potom je to ako kolovratok.
- kupil som BCR2000, nepouzitelne. Reaper nema midi feedback a nic nenasvedcuje tomu, ze ho niekedy bude mat. Takze vo volnej chvili kodujem midi->osc bridge, ktory uz tak nejak skoro funguje, len to neni proste ako ked to ten reaper vie nativne.
- pluginy a zvuky - nema ziadne. Takze bud za mraky $ dokupit, alebo nakradnut. Argument cena beriem, takze to sem az tak nepatri, ale ma to svoju vahu.
- a z toho vsetkeho plynuca "neucelenost". Proste ja som DAW a pluginy su uplne separe. Nic s nicim nekomunikuje, nic nie je nativne a intuitivne.


Takze je to asi skor silne subjektivny pocit, ze potrebujem zmenu. Reaper spravil za posledny rok velky skok v midi dopredu, layerove editovanie a tak, ale proste neda mi to. Skusal som aj S1 a navrat k FLS, dokonca som 2 dni datloval do Renoise, ale proste nefunguje to a vraciam sa vzdy k Reaperovi, ktory momentalne najlepsie (aj s jeho nedostatkami) poznam a ovladam.

Inak prechodu na Masox sa nebranim, som Unixak trpiaci na redmondackej parodii, len keby to nebolo viazane na ten "uzavrety" hardware ...

Tot asi dovody/motivacia skusit logic.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Prechod na logic

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2014 00:42

urcite by som siel cestou hackintosh a LogicX TryBeforeBuy.. OSX ti bude vyhovovat , ked si linuxak .. v tom problem nevidim .. Ale ci ti sadne logic , to musis fakt vyskusat .. tam je kopa super veci .. pluginy priamo dodane su super . jak efekty , tak instrumenty .. ale zase urcite narazis na dake ine veci co ta budu srat .. takze fakt si to treba odkusat ..

Odpovědět