Prechod na logic
Re: Prechod na logic
OK, uberem sa touto cestou. Diky.
okrem pluginov a zvukov ti Logic nic z toho zoznamu co si pytal neponukne... automatizaciu ma podla mna Logic poriesenu uplne dementne oproti Reaperovi
Tiez sa rozluc s tym ze mas len 1 univerzalny typ stopy v ktorej mozes mat aj midi aj audio naraz, podla chuti, aj s tym ze mozes hociak stopy routovat medzi sebou, ze ked si zmyslis tak zo stopy na ktorej ti hra plugin zaroven mzoes spravit groupu pre ine stopy, atd atd - v routovani stop je Reaper namile pre logicom a vlastne pred akymkolvek DAW podla mna - Logic tak ako vacsina inych DAW stale drzi tej sprostej filozofie ze audio stopa, midi stopa, fx stopa - kazde odlisny typ stopy, ked uz ju raz vlozis doprojektu uz ju nezmenis a routovanie medzi nimi limitovane...
) ALe takuto formu obmezeni ktore zaroven podporia kreativitu sa obavam sa ze ti Logic neda.. Tusim ze budes sklamany...

toto NAPROSTO chapem... presne z toho dovodu ma na iPade bavi muzika tak ako uz ROKY v ziadnom vymakanom DAW s tonou pluginov a funkcionalitdusanmsk píše: Bud je to priliz velka volnost dana moznostou si nastavit uplne vsetko, alebo je to jeho DoDo efekt vdaka reascript-u a jesus-u. Kazdopadne som s nim extremne nemuzikalny, furt len hladam cesticky, ako nieco vylepsit, nascriptovat, ojebat a za posledny rok prakticky len programujem a netvorim. Alebo len proste potrebujem zmenu (co Ty asi pochopis najlepsie).

prave naopak .. mne pripada na logicu genialne ze nic neriesis .. vyberies nastroj .. a hras .. proste chces klavir , tak si kliknes na klavire ..a je jedno aky plugin dany klavir zahra .. mas tam X klavirov .. a ty len na neho klines a prida sa ti stopa s intrumentom a s efektami .. proste hotova vec .. toto je podla mna uplne popici .. nic neriesis , len hras .. toto podla mna nema ziaden DAW a Logic je uplne najdalej v tomto .. kto chce klikat mysov a editovat parametre , tak to asi neni uplne idealne .. Kto chce hrat a komponovat , tak snad ani neni nic lepsie ako logic ..
inak to co popisujes ako vyhodu u reaperu s tym rutovanim a vsetko na jednej stope .. to je pre mna zasadna nevyhoda , ktora reaper pre mna robi nepouzitelnym ..
inak to co popisujes ako vyhodu u reaperu s tym rutovanim a vsetko na jednej stope .. to je pre mna zasadna nevyhoda , ktora reaper pre mna robi nepouzitelnym ..
sak nikto ti nebrati dat si na zvast stopu midi a zvlast stopu instrument s audiom... v tom je ta vyhoda prave, ze mozes aj tak aj tak..Pytkin píše:inak to co popisujes ako vyhodu u reaperu s tym rutovanim a vsetko na jednej stope .. to je pre mna zasadna nevyhoda , ktora reaper pre mna robi nepouzitelnym ..
ale s tou jednoduchostou mas asi pravsu, nieco na tom je... no ved ... dusan vyskusa.. uvidi... budem len rad ak sa mylim a Logic ho bude inapirovat k tvorbe... to je dolezite najst si prostredie a sposob prace co cloveka nebrzdi ale naopak nakopava
dendy : jo sak ja viem .. len mne to rutovanie pripada take neintuitivne .. cely reaper mi pripada taky neintuitivny .. proste kopa vselijakych klikatiek a roletiet a nic neni tak ako som zvyknuty
.. proste ma to nebavi 

jenom malá odbočka, ač je logic perfektní, má pár drobných ne-logičností... ještě pořád mi skřípou zuby z víkendu, kdy jsem nemohl přijít na to, proč mi nejde vyexportovat group bus:
odpověď č. 7. http://support.apple.com/kb/HT3650 no nerozbili byste něco?
nevím jak je to v posledním logicu
odpověď č. 7. http://support.apple.com/kb/HT3650 no nerozbili byste něco?
nevím jak je to v posledním logicu
Měl by někdo z uživatelů chuť mi odpovědět na pár dotazů ohledně Logic Pro X?
Hledám vhodný DAW pro přechodu na MAC a zkouším teď Logic Pro X, ale pár věcí jsem zatím nevyřešil..
Jde hlavně spíš o takové praktičtější věci s ovládáním.
Hledám vhodný DAW pro přechodu na MAC a zkouším teď Logic Pro X, ale pár věcí jsem zatím nevyřešil..
Jde hlavně spíš o takové praktičtější věci s ovládáním.
Klidně polož dotazy veřejně, rád se také něco dozvím - zrovna včera jsem migroval z Reaperu
... a po prvních hodinách jsem nadšen, v Reaperu jsem se ztrácel a pořád něco řešil a vymýšlel, u Logicu mě baví ta jednoduchost, přímočarost a celkem intuitivní ovládání.
Mám také dotaz na uživatele Logicu - jak se řeší posílání SysEx patchu pro externí synth? Je nutné dát tento povel do timeline a přehrát, nebo lze uložit "jinam"? V Reaperu používám plugin ReaControlMIDI, kam si pošlu patch ze synthu a při další otevření projektu ho znovu pošlu zpět do synthu.

Mám také dotaz na uživatele Logicu - jak se řeší posílání SysEx patchu pro externí synth? Je nutné dát tento povel do timeline a přehrát, nebo lze uložit "jinam"? V Reaperu používám plugin ReaControlMIDI, kam si pošlu patch ze synthu a při další otevření projektu ho znovu pošlu zpět do synthu.
Tak jo pár dotazů:
1) Je nějaká možnost rozumně používat nějaké favourite složky? Představa je taková, že si někam do toho jejich browseru naházím všechny svoje složky se samplama a potom v nich budu hledat atd. Zkoušel jsem do Media vytvořit aliasy, jak to radí na webu tzn. z finderu drag n drop přesunout jenže to je nehorázně pomalé a pořád se logic s tím zasekává a loaduje. Mam Mac Pro 2010 s 24GB ram, SATA3 SSD Intel 520 disk a k tomu Western Digital rychle disky 7200 ot. ne greeny. Appy jedou z SSD a samply jedou z WD disku, ale je to prostě pomalé přes ty aliasy.. když na to jdu přes procházení složek na disku, tak to švihá rychle. Tohle asi nemaj vyladěný..
2) Je nějaká možnost auto-play při procházení samplů? Např. šipkou dolů v browseru logicu procházím samply a pokaždé musím stisknout PLAY tlačítko, takže tímto způsobem bych to procházel rok.. v Cubase stačilo projet a zapnout autoplay a sample se hned přehrál a takto jsem šipkama mohl projít snadno a rychle stovky samplů.
3) Nějaká rychlá klávesová zkratka na zaloopování regionu tzn. markery zaloopujou část barů, které mám v sequenceru označené? V cubase na to byla klávesa P a ta označila markerama část barů, kterou jsem měl označenou myší.
4) Když vložím Software instrument, tak mi to tam automaticky vloží nějaký svůj instrument a pak musím jít a přehodit ho na moje AU.
Nejde nějak v defaultu nastavit, aby se to rovnou zeptalo, jaký SW instrument tam chci dát? Rovnou si ho vybrat z listu je lepší, než abych ho pak musel vyměňovat za jiný.. to je dost nepraktický a o krok navíc.
Co mě ještě překvapilo je to, že občas je to liný.. né, že by se vyloženě cukal zvuk, ale spíš grafika např. level metry v mixu.
Latency mám nanejmenší, zvukovka MOTU ultralite MK3 FW, Procesor Six-Core Xeon, Ramek dost.. SSD dost.. vytížení ukazuje třeba na 2% a magic mouse je opožděná a level metry líné.. nevím no.. magic mouse to může být tím BlueTooth, takže drátová myš to jistí.. a zbytek může být upgradem na Yosemit.
+ teda trable s načtením některých VST resp. AU, ale to budu řešit až si Logic osahám, jestli v něm budu chtít dál pracovat.
Jinak ale GUI super no.. sice jiné klávesové zkratky, ale z přechodu z cubase je to daleko plynulejší než na Ableton a grafika je vidět, že je dělaná na velké Apple displaye, takže ani není poblém se čtením hodnot na Cinema 27".
1) Je nějaká možnost rozumně používat nějaké favourite složky? Představa je taková, že si někam do toho jejich browseru naházím všechny svoje složky se samplama a potom v nich budu hledat atd. Zkoušel jsem do Media vytvořit aliasy, jak to radí na webu tzn. z finderu drag n drop přesunout jenže to je nehorázně pomalé a pořád se logic s tím zasekává a loaduje. Mam Mac Pro 2010 s 24GB ram, SATA3 SSD Intel 520 disk a k tomu Western Digital rychle disky 7200 ot. ne greeny. Appy jedou z SSD a samply jedou z WD disku, ale je to prostě pomalé přes ty aliasy.. když na to jdu přes procházení složek na disku, tak to švihá rychle. Tohle asi nemaj vyladěný..
2) Je nějaká možnost auto-play při procházení samplů? Např. šipkou dolů v browseru logicu procházím samply a pokaždé musím stisknout PLAY tlačítko, takže tímto způsobem bych to procházel rok.. v Cubase stačilo projet a zapnout autoplay a sample se hned přehrál a takto jsem šipkama mohl projít snadno a rychle stovky samplů.
3) Nějaká rychlá klávesová zkratka na zaloopování regionu tzn. markery zaloopujou část barů, které mám v sequenceru označené? V cubase na to byla klávesa P a ta označila markerama část barů, kterou jsem měl označenou myší.
4) Když vložím Software instrument, tak mi to tam automaticky vloží nějaký svůj instrument a pak musím jít a přehodit ho na moje AU.
Nejde nějak v defaultu nastavit, aby se to rovnou zeptalo, jaký SW instrument tam chci dát? Rovnou si ho vybrat z listu je lepší, než abych ho pak musel vyměňovat za jiný.. to je dost nepraktický a o krok navíc.
Co mě ještě překvapilo je to, že občas je to liný.. né, že by se vyloženě cukal zvuk, ale spíš grafika např. level metry v mixu.
Latency mám nanejmenší, zvukovka MOTU ultralite MK3 FW, Procesor Six-Core Xeon, Ramek dost.. SSD dost.. vytížení ukazuje třeba na 2% a magic mouse je opožděná a level metry líné.. nevím no.. magic mouse to může být tím BlueTooth, takže drátová myš to jistí.. a zbytek může být upgradem na Yosemit.
+ teda trable s načtením některých VST resp. AU, ale to budu řešit až si Logic osahám, jestli v něm budu chtít dál pracovat.
Jinak ale GUI super no.. sice jiné klávesové zkratky, ale z přechodu z cubase je to daleko plynulejší než na Ableton a grafika je vidět, že je dělaná na velké Apple displaye, takže ani není poblém se čtením hodnot na Cinema 27".
Ja bych mel take jeden dotaz.
Nejspis mi uniklo neco naprosto ocividneho, ale nedari se mi nahravat MIDI do existujici MIDI stopy, aniz bych prepsal predchozi zaznam.
Priklad: Mam stopu s NI Battery a nahraju basovy buben. Vratim se na zacatek, spustim Record a chci k basaku pridat treba hihatky, nicmene predtim nahrany basak zmizi. Nezapomnel jsem na nejaky merge switch nebo podobne?
Diky za kazdy tip.
Filip

Priklad: Mam stopu s NI Battery a nahraju basovy buben. Vratim se na zacatek, spustim Record a chci k basaku pridat treba hihatky, nicmene predtim nahrany basak zmizi. Nezapomnel jsem na nejaky merge switch nebo podobne?
Diky za kazdy tip.
Filip
Logic studio 9 ma z meho pohledu vse co potrebujes abys mohl produkovat dub na kompu, vcetne soft synthu a treba ultrabeat je taky dost funkcni..
Tom: 3) command+u nastavi locators, c zaloopuje.
Naposledy upravil(a) thovt dne 31 říj 2014 15:51, celkem upraveno 1 x.
Na podobné záseky jsem taky narazil, ale nechával jsem to až selžou všechny pokusy - na manuál. Favourite bych bral jak na samply, tak na pluginy. Autoplay mi fungovalo normálně - klikl jsem na play a na klávesnici jel šipkama nahoru-dolu a samply se přehrávaly. Vytvoření Software instrument mi taky přišlo divné - vytvořit a potom upravit. Jinak nějakého zasekávání jsem si nevšiml, ale testoval jsem spíš midi+externí HW a pár efektů - Mac Mini 2012, i7, 16 GB RAM, bez SSD.TOM-Thak píše:Tak jo pár dotazů:
...
Tom: btw proc nejedes dal na Cubase..?
Pada mi na Macu.. padal i na Macbooku asi proste nejaky plug iny nebo nevim.. az dokoupim zbytek plug inu a 32bridge tak zformatuju nacisto a dam tomu sanci... ale rikal jsem si, ze Logic bude stabilni.