Prechod na logic

Vše o sekvenceru Apple Logic
dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: Prechod na logic

Příspěvek od dusanmsk » 04 led 2014 00:48

OK, uberem sa touto cestou. Diky.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Prechod na logic

Příspěvek od dendy » 04 led 2014 00:53

okrem pluginov a zvukov ti Logic nic z toho zoznamu co si pytal neponukne... automatizaciu ma podla mna Logic poriesenu uplne dementne oproti Reaperovi :-) Tiez sa rozluc s tym ze mas len 1 univerzalny typ stopy v ktorej mozes mat aj midi aj audio naraz, podla chuti, aj s tym ze mozes hociak stopy routovat medzi sebou, ze ked si zmyslis tak zo stopy na ktorej ti hra plugin zaroven mzoes spravit groupu pre ine stopy, atd atd - v routovani stop je Reaper namile pre logicom a vlastne pred akymkolvek DAW podla mna - Logic tak ako vacsina inych DAW stale drzi tej sprostej filozofie ze audio stopa, midi stopa, fx stopa - kazde odlisny typ stopy, ked uz ju raz vlozis doprojektu uz ju nezmenis a routovanie medzi nimi limitovane...

dusanmsk píše: Bud je to priliz velka volnost dana moznostou si nastavit uplne vsetko, alebo je to jeho DoDo efekt vdaka reascript-u a jesus-u. Kazdopadne som s nim extremne nemuzikalny, furt len hladam cesticky, ako nieco vylepsit, nascriptovat, ojebat a za posledny rok prakticky len programujem a netvorim. Alebo len proste potrebujem zmenu (co Ty asi pochopis najlepsie).
toto NAPROSTO chapem... presne z toho dovodu ma na iPade bavi muzika tak ako uz ROKY v ziadnom vymakanom DAW s tonou pluginov a funkcionalit :-)) ALe takuto formu obmezeni ktore zaroven podporia kreativitu sa obavam sa ze ti Logic neda.. Tusim ze budes sklamany...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Prechod na logic

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2014 01:17

prave naopak .. mne pripada na logicu genialne ze nic neriesis .. vyberies nastroj .. a hras .. proste chces klavir , tak si kliknes na klavire ..a je jedno aky plugin dany klavir zahra .. mas tam X klavirov .. a ty len na neho klines a prida sa ti stopa s intrumentom a s efektami .. proste hotova vec .. toto je podla mna uplne popici .. nic neriesis , len hras .. toto podla mna nema ziaden DAW a Logic je uplne najdalej v tomto .. kto chce klikat mysov a editovat parametre , tak to asi neni uplne idealne .. Kto chce hrat a komponovat , tak snad ani neni nic lepsie ako logic ..

inak to co popisujes ako vyhodu u reaperu s tym rutovanim a vsetko na jednej stope .. to je pre mna zasadna nevyhoda , ktora reaper pre mna robi nepouzitelnym ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Prechod na logic

Příspěvek od dendy » 04 led 2014 01:31

Pytkin píše:inak to co popisujes ako vyhodu u reaperu s tym rutovanim a vsetko na jednej stope .. to je pre mna zasadna nevyhoda , ktora reaper pre mna robi nepouzitelnym ..
sak nikto ti nebrati dat si na zvast stopu midi a zvlast stopu instrument s audiom... v tom je ta vyhoda prave, ze mozes aj tak aj tak..

ale s tou jednoduchostou mas asi pravsu, nieco na tom je... no ved ... dusan vyskusa.. uvidi... budem len rad ak sa mylim a Logic ho bude inapirovat k tvorbe... to je dolezite najst si prostredie a sposob prace co cloveka nebrzdi ale naopak nakopava

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Prechod na logic

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2014 01:41

dendy : jo sak ja viem .. len mne to rutovanie pripada take neintuitivne .. cely reaper mi pripada taky neintuitivny .. proste kopa vselijakych klikatiek a roletiet a nic neni tak ako som zvyknuty :) .. proste ma to nebavi :)

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Prechod na logic

Příspěvek od Fractal » 09 čer 2014 09:40

jenom malá odbočka, ač je logic perfektní, má pár drobných ne-logičností... ještě pořád mi skřípou zuby z víkendu, kdy jsem nemohl přijít na to, proč mi nejde vyexportovat group bus:
odpověď č. 7. http://support.apple.com/kb/HT3650 no nerozbili byste něco?

nevím jak je to v posledním logicu

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Prechod na logic

Příspěvek od TOM-Thak » 30 říj 2014 23:51

Měl by někdo z uživatelů chuť mi odpovědět na pár dotazů ohledně Logic Pro X?
Hledám vhodný DAW pro přechodu na MAC a zkouším teď Logic Pro X, ale pár věcí jsem zatím nevyřešil..
Jde hlavně spíš o takové praktičtější věci s ovládáním.

xxman
Příspěvky: 112
Registrován: 24 črc 2009 09:54

Re: Prechod na logic

Příspěvek od xxman » 31 říj 2014 09:46

Klidně polož dotazy veřejně, rád se také něco dozvím - zrovna včera jsem migroval z Reaperu :-) ... a po prvních hodinách jsem nadšen, v Reaperu jsem se ztrácel a pořád něco řešil a vymýšlel, u Logicu mě baví ta jednoduchost, přímočarost a celkem intuitivní ovládání.

Mám také dotaz na uživatele Logicu - jak se řeší posílání SysEx patchu pro externí synth? Je nutné dát tento povel do timeline a přehrát, nebo lze uložit "jinam"? V Reaperu používám plugin ReaControlMIDI, kam si pošlu patch ze synthu a při další otevření projektu ho znovu pošlu zpět do synthu.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Prechod na logic

Příspěvek od TOM-Thak » 31 říj 2014 10:56

Tak jo pár dotazů:

1) Je nějaká možnost rozumně používat nějaké favourite složky? Představa je taková, že si někam do toho jejich browseru naházím všechny svoje složky se samplama a potom v nich budu hledat atd. Zkoušel jsem do Media vytvořit aliasy, jak to radí na webu tzn. z finderu drag n drop přesunout jenže to je nehorázně pomalé a pořád se logic s tím zasekává a loaduje. Mam Mac Pro 2010 s 24GB ram, SATA3 SSD Intel 520 disk a k tomu Western Digital rychle disky 7200 ot. ne greeny. Appy jedou z SSD a samply jedou z WD disku, ale je to prostě pomalé přes ty aliasy.. když na to jdu přes procházení složek na disku, tak to švihá rychle. Tohle asi nemaj vyladěný..

2) Je nějaká možnost auto-play při procházení samplů? Např. šipkou dolů v browseru logicu procházím samply a pokaždé musím stisknout PLAY tlačítko, takže tímto způsobem bych to procházel rok.. v Cubase stačilo projet a zapnout autoplay a sample se hned přehrál a takto jsem šipkama mohl projít snadno a rychle stovky samplů.

3) Nějaká rychlá klávesová zkratka na zaloopování regionu tzn. markery zaloopujou část barů, které mám v sequenceru označené? V cubase na to byla klávesa P a ta označila markerama část barů, kterou jsem měl označenou myší.

4) Když vložím Software instrument, tak mi to tam automaticky vloží nějaký svůj instrument a pak musím jít a přehodit ho na moje AU.
Nejde nějak v defaultu nastavit, aby se to rovnou zeptalo, jaký SW instrument tam chci dát? Rovnou si ho vybrat z listu je lepší, než abych ho pak musel vyměňovat za jiný.. to je dost nepraktický a o krok navíc.

Co mě ještě překvapilo je to, že občas je to liný.. né, že by se vyloženě cukal zvuk, ale spíš grafika např. level metry v mixu.
Latency mám nanejmenší, zvukovka MOTU ultralite MK3 FW, Procesor Six-Core Xeon, Ramek dost.. SSD dost.. vytížení ukazuje třeba na 2% a magic mouse je opožděná a level metry líné.. nevím no.. magic mouse to může být tím BlueTooth, takže drátová myš to jistí.. a zbytek může být upgradem na Yosemit.

+ teda trable s načtením některých VST resp. AU, ale to budu řešit až si Logic osahám, jestli v něm budu chtít dál pracovat.

Jinak ale GUI super no.. sice jiné klávesové zkratky, ale z přechodu z cubase je to daleko plynulejší než na Ableton a grafika je vidět, že je dělaná na velké Apple displaye, takže ani není poblém se čtením hodnot na Cinema 27".

Uživatelský avatar
Fencer
Příspěvky: 43
Registrován: 13 kvě 2014 13:55

Re: Prechod na logic

Příspěvek od Fencer » 31 říj 2014 11:17

Ja bych mel take jeden dotaz. 8) Nejspis mi uniklo neco naprosto ocividneho, ale nedari se mi nahravat MIDI do existujici MIDI stopy, aniz bych prepsal predchozi zaznam.

Priklad: Mam stopu s NI Battery a nahraju basovy buben. Vratim se na zacatek, spustim Record a chci k basaku pridat treba hihatky, nicmene predtim nahrany basak zmizi. Nezapomnel jsem na nejaky merge switch nebo podobne?

Diky za kazdy tip.

Filip

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Prechod na logic

Příspěvek od Prvotsky » 31 říj 2014 11:40

Logic studio 9 ma z meho pohledu vse co potrebujes abys mohl produkovat dub na kompu, vcetne soft synthu a treba ultrabeat je taky dost funkcni..

thovt
Příspěvky: 126
Registrován: 01 srp 2007 15:27

Re: Prechod na logic

Příspěvek od thovt » 31 říj 2014 12:08

Tom: 3) command+u nastavi locators, c zaloopuje.
Naposledy upravil(a) thovt dne 31 říj 2014 15:51, celkem upraveno 1 x.

xxman
Příspěvky: 112
Registrován: 24 črc 2009 09:54

Re: Prechod na logic

Příspěvek od xxman » 31 říj 2014 14:06

TOM-Thak píše:Tak jo pár dotazů:
...
Na podobné záseky jsem taky narazil, ale nechával jsem to až selžou všechny pokusy - na manuál. Favourite bych bral jak na samply, tak na pluginy. Autoplay mi fungovalo normálně - klikl jsem na play a na klávesnici jel šipkama nahoru-dolu a samply se přehrávaly. Vytvoření Software instrument mi taky přišlo divné - vytvořit a potom upravit. Jinak nějakého zasekávání jsem si nevšiml, ale testoval jsem spíš midi+externí HW a pár efektů - Mac Mini 2012, i7, 16 GB RAM, bez SSD.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Prechod na logic

Příspěvek od Kermitak » 31 říj 2014 14:12

Tom: btw proc nejedes dal na Cubase..?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Prechod na logic

Příspěvek od TOM-Thak » 31 říj 2014 16:00

Pada mi na Macu.. padal i na Macbooku asi proste nejaky plug iny nebo nevim.. az dokoupim zbytek plug inu a 32bridge tak zformatuju nacisto a dam tomu sanci... ale rikal jsem si, ze Logic bude stabilni.

Odpovědět