Prechod na logic

Vše o sekvenceru Apple Logic
Aztor
Příspěvky: 33
Registrován: 15 dub 2012 17:34

Prechod na logic

Příspěvek od Aztor » 03 led 2013 16:43

Ahoj, som cerstvy prirastok do rodiny apple a chcel by som vas poprosit a radu... Doteraz som robil na pc v cubase, najnovsie som skusal aj ableton ale pre mna trosku tazko si zvyknut na jeho prostredie (mozno ani nechcem), a teraz pri prechode na mac by som chcel vyskusat logic... najde sa tu niekto kto je podobny pripad? je tazke zvyknut si?
dalej by som chcel vediet jak je na tom logic s vybavou / ci bude vobec vhodny na moj styl muziky... podla toho co som precital za posledne dni som zistil ze zrusil krabicove verzie logic studio a predava uz len cez app store verziu logic pro za 150€ ktora ale neviem jak je vybavena... moj styl je dub (nemylit si s dubstep) - co je subzaner reggae, je to vlasne take elektronicke reggae, je tam vela zivych nastrojov (piano, e.gitara, trubky...) ale aj vela elektroniky (basy, sem tam syntaky), bicie su tiez tak pol na pol, ale HLAVNE je tam mnozstvo roznych reverbou, delayov a aj inych efektov...
Diky vopred za odpovede
Naposledy upravil(a) Aztor dne 03 led 2013 18:12, celkem upraveno 1 x.

wire
Příspěvky: 367
Registrován: 30 čer 2007 17:41

Re: Prechod na logic

Příspěvek od wire » 03 led 2013 17:32

Ja prechazel asi pred rokem po deseti letech z Fruity na Logic a nemel jsem s tim zadny vetsi problem od chvile, co jsem zjistil, ze nekdy je rozdil, kdyz kliknes a kdyz na necem podrzis stisknuty tlacitko mysi :D

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Prechod na logic

Příspěvek od TOM-Thak » 03 led 2013 18:05

2wire: fakt? takze konecne nejaky reseni pro lepsi ovladani tools?

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Re: Prechod na logic

Příspěvek od COBOLT » 03 led 2013 18:11

Nedavno jsem presel a v pohodě nic co by se člověk nenaučil. Vybavu logicu povazuji za dostatecnou :) ovšem logic studio 9! ne express

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Prechod na logic

Příspěvek od Fractal » 03 led 2013 18:16

Jako dlouholetý cubasista jsem prešel na logic, tak 8 měsíců zpátky, něma žadnego probléma, ty programy jsou v podstatě stejné

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Prechod na logic

Příspěvek od Pytkin » 03 led 2013 18:18

Aztor : Logic nestoji 150 ale 180 uz .. Vsetko v apple store zdrazelo .. A vybava nastrojov je najlepsia zo vsetkych softwarov na trhu .. Nemusis sa bat .. Vsetko sa ti postahuje z internetu .. vyse 1GB dat ..

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Re: Prechod na logic

Příspěvek od Vey » 03 led 2013 18:35

Logic ma svym rozvrzenim a stylem prace ke Cubase urcite bliz nez Ableton .. ten je tez super, ale trva o neco dyl nez si clovek zvykne (alespon v mym pripade to tak bylo). To s Logicem muzes pri prechodu pracovat okamzite temer naplno. Me osobne mnohem vic vyhovuje prehlednost a kompaktnost Logicu nez Cubase. Jak uz bylo receno, vybava je slusna ... ackoliv dnes se vsichni snazej _) Vyzkousej .. cena je prijemna.

Aztor
Příspěvky: 33
Registrován: 15 dub 2012 17:34

Re: Prechod na logic

Příspěvek od Aztor » 03 led 2013 18:46

okej diky ze ste ma takto povzbudili, inac najlepsia by samozrejme bola nejaky trial verzia ale na ziadnu som nenarazil, existuje take nieco? a cim sa teda lisi (resp. lisil) ten logic studio za 5 kil a tento lacnejsi pro???

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Prechod na logic

Příspěvek od Pytkin » 03 led 2013 19:13

ten za 500 uz neexistuje ..

Aztor
Příspěvky: 33
Registrován: 15 dub 2012 17:34

Re: Prechod na logic

Příspěvek od Aztor » 03 led 2013 19:46


Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1365
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Prechod na logic

Příspěvek od tony9 » 03 led 2013 19:55

Zkus si napsat sem. Měli by o tom něco vědět protože mají Logica pořád v nabídce.
http://shop.mediaport.cz/product_info.p ... d=52172948

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Prechod na logic

Příspěvek od Ondra P. » 03 led 2013 20:08

Aztor píše: a cim sa teda lisi (resp. lisil) ten logic studio za 5 kil a tento lacnejsi pro???
Logic Studio obsahuje Mainstage (též dostupný v appstore) + Soundtracks Pro (to je zdechlina bez další podpory, takže nemá cenu se tím zabývat) + Aplle loop a další samply

Logic Pro z appstore neobsahuje Mainstage + Sountracks Pro , appleloops samply se dají stáhnout dodatečně.

Z tocho vychází , že jasná volba jde Logic Pro z appstore, tedy pokud nechceš vyhodit peníze oknem.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Prechod na logic

Příspěvek od dendy » 03 led 2013 20:22

problem mozes mat jedine ak sa ti raz stane to co mne - ak budes chciet ten logic predat, v pripade ze ho budes mat kupeny cez appstore tak budes mt smolu - nejde to

Uživatelský avatar
RuSh
Příspěvky: 54
Registrován: 15 led 2012 15:14

Re: Prechod na logic

Příspěvek od RuSh » 03 led 2013 20:30

Podporujem prechod k Logicu, je to skvelý SW a súhlasím s tým že to asi najlepšie vybavený DAW aký je. I keď Logic Pro 9 je o kúsok ochudobnený oproti Logic Studio, ale to je vlastne aj nepodstatné...

Aztor
Příspěvky: 33
Registrován: 15 dub 2012 17:34

Re: Prechod na logic

Příspěvek od Aztor » 03 led 2013 20:50

jj, ten logic pro bude dobra volba uz som s tym viac-menej stotozneny, akurat ma tak napadlo - s kamaradom uz dlhsie rozmyslame ze kupime napoly native instruments komplete a za tie usetrene prachy (oproti logic studio) by to celkom slo, otazka ale je jednak ci to rozbehame na dvoch kompoch a jednak ci je ta instalacka jednotna pre mac a pc alebo ci treba kupit pre konkretnu platformu, lebo kamos planuje ostat pod pc... ??

Odpovědět