Problem s logicom alebo kontaktom???

Vše o sekvenceru Apple Logic
Odpovědět
Aztor
Příspěvky: 33
Registrován: 15 dub 2012 17:34

Problem s logicom alebo kontaktom???

Příspěvek od Aztor » 08 kvě 2013 20:28

Nazdar, som cerstvy vlastnik logicu a native instruments komplete 9 a dufal som ze konecne nastala doba kedy pri tvoreni hudby zavladne pokoj v mojej duši, ale hned na uvod ma postihol problem, ktory ma velmy vytaca... jedna sa o toto: robim skladbu kde hra piano, vytvorim si teda midi track pre kontakt 5 a navolim si v nom nejake piano... nahram noty, a ked pustim play, prva nota hra vzdy uplne na hovno, nejak tak zhltnuto!!! na konci pripajam video ktore som natocil, pre lepsiu predstavu... zaujmave je, ze pri opakovanom prehrani ked mam zapnuty loop to uz hra normalne, a tiez je jedno odkial skladbu pustim, ci od zaciatku, ci od druheho alebo tretieho baru, proste vzdy prva nota hra zle! dalej, ked si otvorim piano z logic library, tak ten ide normalne (vid video). a ine nastroje v kontakte to nerobia, iba vsetky piana! dufam ze som neni jediny tu na fore kto pracuje s logicom v spolupraci s NI a dufam ze mi tu bude vediet niekto pomoct... cital som o tom volaco aj na forach po anglicky, ale vsetci sa len stazovali a odpoved nedostali... dakujem vopred


Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Problem s logicom alebo kontaktom???

Příspěvek od MDudas » 08 kvě 2013 22:12

To je bezny jav. Soft (ani hard) sa nestihnu tak rychlo nainicializovat, aby hned v prvej milisekunde pesnicky vedeli korektne zahrat zvuk nastrojov.
Pokoj tvojej dusi prida informacia, ze sa to bezne robi predradenim prazdneho taktu na zaciatok skladby, pricom vsetky uvodne instrukcie, Bank Select, Program Change, Volume, Pan, Expression, Reset atd sa posielaju na zaciatku pred tou pauzou. Teda spustas od zaciatku, ale noty idu az po 4 dobach.

Edit: Inak malo by sa to dat niekde nastavit (Cubase to ma tusim ako count-in alebo pre-count - neviem, nie som doma) Keby si nahraval nazivo, tak Ti to pride samozrejme, lebo kazdy hrac aj spevak potrebuju chytit tempo - takze sa tam dava na kazdu stvrtku uder metronomu.

Aztor
Příspěvky: 33
Registrován: 15 dub 2012 17:34

Re: Problem s logicom alebo kontaktom???

Příspěvek od Aztor » 10 kvě 2013 14:41

Ked je to bezny jav, preco to ale robia iba tie piana?? Vcera som o tom este cital a ludia pisu, ze ableton tymto problemom netrpi, takze bezne by to podla mna nemalo byt... No ale co uz, budem to asi musiet riesit tak ako si napisal...

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1901
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Problem s logicom alebo kontaktom???

Příspěvek od Stan » 11 kvě 2013 02:27

Mám logic několik let a takový problém nemám ani s Kontaktem 4-5 či Omnisphere.

1-podívej jestli nota začíná opravdu na začátku 1.1.1.1 (list/event)

2-menu File/Project settings/MIDI (záložka Chase) označ ¨Note¨ nahoře a v dolní části tabulky ¨Chase on cycle jump¨ také ¨Note¨
V tomto módu bude hrát i MIDI nota která přesahuje začátek Eventu.
Když nepomůže ani to (i když by mělo) pak zkus možnost 3 .

3- zavři logic a v User/Library /Preferences najdi com.apple.logic.pro.plist a vymaž ho (či si ho jen hoď na desktop) Jakmile otevřeš Logic znova, tak si vytvoří tento soubor automaticky znova.

Já osobně by jsem se přikláněl k možnosti 3 zkusit jako první a když nepomůže tak možnost 2.
A to z toho důvodu, že já nemám systém nastavený podle možnosti 2 a problémy žádné nemám.

Doufám že ti to pomůže

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Problem s logicom alebo kontaktom???

Příspěvek od MDudas » 11 kvě 2013 22:11

Aztor píše:Ked je to bezny jav, preco to ale robia iba tie piana??
No napriklad tie piana mozu mat vela megabajtov....

Aztor
Příspěvky: 33
Registrován: 15 dub 2012 17:34

Re: Problem s logicom alebo kontaktom???

Příspěvek od Aztor » 11 kvě 2013 22:23

To Stan:
1-naozaj zacina
2-bohuzial toto riesenie nepomaha
3-taky subor tam ja ani nemam...

neviem teda ako je mozne ze tebe to neblbne... skusal si naozaj nejake piano v tom kontakte - berlin, new york, vienna? lebo ako som spominal, ostatne nastroje (ako napr. session string, mm-bass, vintage organs...) mi funguju uplne normalne...

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1901
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Problem s logicom alebo kontaktom???

Příspěvek od Stan » 11 kvě 2013 23:42

Ten soubor musíš mít bez toho by logic ani neběžel, vytváří si ho AUTOMATICKY :)
Nehledej to v library na HD ale v library pod tvým jménem /User/
Piana jsem nezkoušel. Jdu nato. :)

Update. Tak jsem vyzkoušel všechny piana i ostatní nástroje a jediné kde se mi vyskytuje ten samý problém je Akoustik a New York.
Ostatní jsou v poho Viena, Berlin Upright, Giant, Organs a el. piana.
Zkoušel jsem změnu v načítání DFD a Sampler. Bez úspěchu. Podle mě je to ani ne v kontaktu jako v pianech samotných.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1901
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Problem s logicom alebo kontaktom???

Příspěvek od Stan » 12 kvě 2013 01:01

Update :tak jsem by na NI foru a ten problém je opravdu jen s pianama(nejsi sám) :). Dočetl jsem se, že po přeinstalování piana na verzi 1.0 problém není vyskytne se až po update na 1.2. Tohle je informace z listopadu. Jak vidím tak má poslední verze u těch co šlapou je 1.4 u NY 1.3.

Výsledek: ani Logic ani Kontakt ale piana samotná. Od 1.4 by to mělo šlapat

Aztor
Příspěvky: 33
Registrován: 15 dub 2012 17:34

Re: Problem s logicom alebo kontaktom???

Příspěvek od Aztor » 12 kvě 2013 21:32

Diky moc za odpoved, ten update 1.4 ale neviem najst, na strankach NI v supporte vidim len 5.1.0... vies poradit?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1901
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Problem s logicom alebo kontaktom???

Příspěvek od Stan » 12 kvě 2013 21:37

Ne upade K5 ale piana samotného. Přihlaš se pomocí Service Center a uvidíš všechny updaty

Aztor
Příspěvky: 33
Registrován: 15 dub 2012 17:34

Re: Problem s logicom alebo kontaktom???

Příspěvek od Aztor » 13 kvě 2013 00:21

Ty si skutočný borec, diky tebe vo mne znovu zavládol klud!!! peace

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Problem s logicom alebo kontaktom???

Příspěvek od MDudas » 13 kvě 2013 19:21

Ak ked uz vies pricinu, tak to aj zacalo fungovat ? :wink:
Az nato prides, tak daj nejaku info, ako si to vyriesil (pre dalsich citatelov fora)

Aztor
Příspěvky: 33
Registrován: 15 dub 2012 17:34

Re: Problem s logicom alebo kontaktom???

Příspěvek od Aztor » 14 kvě 2013 16:36

No ano, ta predosla sprava mala znamenat ze to fakt funguje, vyriesilo sa to tym updatom kazdeho piana...

Odpovědět