Spectral analyzer

Vše o sekvenceru Apple Logic
Odpovědět
Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1410
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Spectral analyzer

Příspěvek od tony9 » 06 led 2018 20:26

Existuje v Logicu něco jako Spectral analyzer?
Nemůžu ho najít. Mám LPX - aktualizovaný.
Dík za odpověď.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12882
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Spectral analyzer

Příspěvek od dendy » 06 led 2018 20:35

Ano Tony.. bud ako sucast EQ (screenshot 1) kde si mozes meriat ci ti analyzuje vstup alebo vystup (ak nechas vsetky pasma vypnute defakto je to jedno ktore merias) alebo potom samostatny plugin "Multimeter"
Přílohy
Screenshot 2018-01-06 20.33.02.png
Screenshot 2018-01-06 20.33.02.png (309.52 KiB) Zobrazeno 191 x
Screenshot 2018-01-06 20.33.51.png
Screenshot 2018-01-06 20.33.51.png (208.53 KiB) Zobrazeno 191 x

Uživatelský avatar
€X•74
Příspěvky: 183
Registrován: 07 srp 2015 23:02
Vybavení

Re: Spectral analyzer

Příspěvek od €X•74 » 06 led 2018 20:40

dendy, ale tony sa pyta na spectral analyzer, nie na default rta o ktorom mam taky pocit ze vie ze sa tam nachadza :) ale spectral analyzer neviem ci je v logicu

ak teda pod nazvom Spectral mysli spectrogram

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1410
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Spectral analyzer

Příspěvek od tony9 » 06 led 2018 20:55

Tak názvy můžou být různé, jde mně o to podívat se kde, v jakém čase a v kolika Db mám jaké frekvence. Jak na stopách tak i na na busech a i na masteru.
Chci to kvůli pročišťováni mixu.
Chystám se teď v lednu na nějaké akustické nahrávky. Klasická kytara - zpěv, housle atd.
No a chci mixy čisté, ale aby hřály. Nebo jak to říct.
No a myslím si, že by k tomu mohlo pomoct mrknout se do frekvenčního spektra, abych věděl kde ekvalizovat

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1410
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Spectral analyzer

Příspěvek od tony9 » 06 led 2018 21:28

Vypadat by to mohlo nějak takto. Tenhle je od Voxenga.
Co všechno umí nevím.


screenshot.jpg
screenshot.jpg (60.41 KiB) Zobrazeno 179 x

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12882
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Spectral analyzer

Příspěvek od dendy » 06 led 2018 22:46

jo ty chces snapshoty v urcitych casoch.. tak to neviem, to asi nejde ani v tom analyzeri co je v EQ ani v tom Multimetri.. len ukazuju aktualny stav, nevies si asi v nich tak pekne porovnat stavy v roznych casoch ako v spane

ale tak ved pozri, teraz nie som pri kompe, mozno to tam ide

a preco si tam nehodis rovno Span ? bed ten je AU a je zadarmo :)
Naposledy upravil(a) dendy dne 06 led 2018 22:54, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1410
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Spectral analyzer

Příspěvek od tony9 » 06 led 2018 22:49

Díky chlapi, omrknu to.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12882
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Spectral analyzer

Příspěvek od dendy » 06 led 2018 22:53

vid edit mojho prispevku, az potom mi doslo co presne hladas :)

tento je tiez zadarmo https://www.bluecataudio.com/Products/P ... eqAnalyst/
Naposledy upravil(a) dendy dne 06 led 2018 22:57, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1410
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Spectral analyzer

Příspěvek od tony9 » 06 led 2018 22:56

On je zadarmo? Tak to ho ještě omrknu.
Na druhou stranu, máme taky uši.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12882
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Spectral analyzer

Příspěvek od dendy » 06 led 2018 22:57

na usi by som sa v tomto pripade az tak nespoliehal, analyzer je velky pomocnik :) ucho oklames, oko nie :)

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1410
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Spectral analyzer

Příspěvek od tony9 » 06 led 2018 23:10

Já ten Span neumím nainstalovat. Spustím dmg a nevím co s tím. To se mně eště snad nestalo. Nebo už su dnes utahaný.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12882
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Spectral analyzer

Příspěvek od dendy » 06 led 2018 23:29

hm tak som to skusil.. ta instalacia spociva len v tom ze ked kliknes na DMG, v tom okne co ti vybehne treba Span.component presunut do adresara "Components" co tam je tiez zobrazeny

problem je, ze ono to nejde lebo ten Span je zrejme 32bitovy.. logic ukazuje len 64bitove pluginy.. cize LogicX tento Span nevidi ..

skusam aj ten Blue Cat a ani ten nejde.. hm.. sranda .. kto by to bol povedal ze taka elementarna vec ako kvalitnejsi spektral analyzer pre Logic bude problem zohnat ..

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1410
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Spectral analyzer

Příspěvek od tony9 » 06 led 2018 23:43

Jo, asi to bude tak. Ani plug in manager ho nevidí.
Dendy díky a dobrou noc. Já jdu spát.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 660
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Spectral analyzer

Příspěvek od markuc » 07 led 2018 02:26

dendy píše:
06 led 2018 22:57
na usi by som sa v tomto pripade az tak nespoliehal, analyzer je velky pomocnik :) ucho oklames, oko nie :)
Tady bych nesouhlasil, mám přesně opačné zkušenosti - oko oklameš, ucho ne.
Naposledy jsem si to ověřil před dvěma dny, snažili jsme se obejít Meyer Sound Galileo speaker management processor tím, že jsme nastavili naprosto stejné křivky pomocí pultu Digico D1 - měřeno programem Smaart Live. Výsledek byl na oko naprosto identický a na ucho to bylo k poblití. Nedoporučuji ! :mrgreen:

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12882
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Spectral analyzer

Příspěvek od dendy » 07 led 2018 12:47

tak pri ekvalizacii stop v tracku sa mi tento postu zatial vzdy osvedcil... este ma nikdy nesklamal...

Odpovědět