Stereo z mono audio vstupu - v mixu zustava mono...

Vše o sekvenceru Apple Logic
Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1615
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Stereo z mono audio vstupu - v mixu zustava mono...

Příspěvek od upman »

Caute,

mam trabl se soundem z Behringer Model D synthem. Frci pouze po 1 kanalu a nedari se mi donutit ho v mixu presvedcit do sterea. V Abletonu easy, Utility plugin a gain nahoru. V Logicu sem nasel IO plugin, ale prijde mi, ze at delam co delam, tak proste synth jede v mono.

Zajimave je, ze pri nahravani slysim krasne stereo signal, na kanalu mam nastavene “stereo”. Ovsem v mixu ne - teda tady mi vznikl celkem pekny Pan efekt, takze to necham, ale rad bych mel lead hrajici L/P stejne. Poradite mi pls?

xdudy
Příspěvky: 341
Registrován: 12 led 2003 23:50

Re: Stereo z mono audio vstupu - v mixu zustava mono...

Příspěvek od xdudy »

Ulimoog je přeci mono synth ne ???

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3551
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Stereo z mono audio vstupu - v mixu zustava mono...

Příspěvek od MDudas »

:D :palec+: 8)

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1615
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: Stereo z mono audio vstupu - v mixu zustava mono...

Příspěvek od upman »

xdudy píše:
17 říj 2020 22:17
Ulimoog je přeci mono synth ne ???
No jasne ze je — ale v mixu ho chci mit jako stereo - samo muzu zkopirovat stopu a hodit L/P na PAN, ale fakt to jinak nejde?

jammix
Příspěvky: 519
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: Stereo z mono audio vstupu - v mixu zustava mono...

Příspěvek od jammix »

Ja si mono track pošlem do stereogroup kde nahodim nejakú moduláciu , väčšinou používam auto pan.

vasek
Příspěvky: 2033
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Stereo z mono audio vstupu - v mixu zustava mono...

Příspěvek od vasek »

V Cakewalku je to tak, že když na mono stopu dám stereo efekt, tak Cakewalk ji začne brát jako stereo stopu. V Logicu to takhle nějak není?

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1615
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: Stereo z mono audio vstupu - v mixu zustava mono...

Příspěvek od upman »

Neni :( Prave tohle je nejaky divny... pravda, na netu na to nadavaji celkem dost, takze nejsem lama a je to nejaky figl. Nejhorsi je, ze na udelam taky z mono stereo nastavenim kanalu, ale hraje mi to jednoznacne jen do jednoho ucha alias to nefacha

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1878
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Stereo z mono audio vstupu - v mixu zustava mono...

Příspěvek od tony9 »

Upman:
Efekty -> Imaging -> Stereo Spread


Tím to možná půjde to co chceš.

jammix
Příspěvky: 519
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: Stereo z mono audio vstupu - v mixu zustava mono...

Příspěvek od jammix »

Na mono stope musíš mať určite možnosť nastaviť PAN nejakým ovladačom v mix , zrejme si ho omylom prestavil.
Obrázek

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1615
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: Stereo z mono audio vstupu - v mixu zustava mono...

Příspěvek od upman »

Jj to presne mam - a v mixu mi to jede jen z jedne strany - wtf nejaky zasek pocitam

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1615
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: Stereo z mono audio vstupu - v mixu zustava mono...

Příspěvek od upman »

Jupíííí tak sem to našel, v Logicu tomu říkají Gain a stačí zvolit nad mono kanalem Stereo Gain a je to tam :)

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1615
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: Stereo z mono audio vstupu - v mixu zustava mono...

Příspěvek od upman »

Tal a tady je výsledek, když už ste mi radili, tak alespoň že to k něčemu bylo :)

hzsrtnn
Příspěvky: 117
Registrován: 28 úno 2020 21:50

Re: Stereo z mono audio vstupu - v mixu zustava mono...

Příspěvek od hzsrtnn »

ak si skopirujes 2x mono stopu a jednu das do L a druhu do R, stale ti to bude zniet mono (v strede). ako mozes pocut “stereo” obraz z mono vystupu synthu nerozumiem - jedine tak ze na kazdom mono vstupe mas nastaveny iny fx alebo eq...

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1615
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: Stereo z mono audio vstupu - v mixu zustava mono...

Příspěvek od upman »

Ze syntaku mi leze mono do zvukovky, tu mam namapovanou do Logicu, kanal je nastaveny na stereo, na nej sem dal plugin Gain a zapnul na nem stereo. A jupii jede to do obou usi - samozrejme, ze je to mono, ale drive me stvalo, ze mi sel sound jen do jednoho ucha, ted chodi vyvazene, do obou. Jsem happy :)

vasek
Příspěvky: 2033
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Stereo z mono audio vstupu - v mixu zustava mono...

Příspěvek od vasek »

Jak může mono stopa hrát do jednoho ucha? Není chyba v tom, že ta stopa je nastavená jako stereo, ale přitom se krmí jen jeden kanál? Právě, že ta stopa by měla být nastavená jako mono, aby to hrálo správně, ne?

Odpovědět