Transfer Skladeb z Cubase SX3 do Logic 9

Vše o sekvenceru Apple Logic
Prvotsky

Transfer Skladeb z Cubase SX3 do Logic 9

Příspěvek od Prvotsky »

Zdar!

Chystam se par "zajimavych" skladeb co sem udelal v Cubase SX3 do logicu abych je mohl dodelat v mem novem setupu..
Nemam s tim zadne zkusenosti, tak me napadla zatim jen varianta vyexportovat kazdou jednotlivou stopu do waw a na zacatku vlozit 4 takty s pipancema
podle kterejch je prichitim v logicu..

Existuje nejaky sofistikovanejsi reseni? :shock:

Díky.
P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Re: Transfer Skladeb z Cubase SX3 do Logic 9

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

jestli umi logic open media format, tak muzes zkusit ten.

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

OMF files by mohla byt cesta- nic o tom nevim ale nasel sem nejaky fora o tom..

Dikes!
8)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

SX3 vie export do OMF ? OMF je jednoducha vec .. projekt sa ti prenesie tak ako ho vidis .. samozrejme len audio , bez efektov ..

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

jojo z toho co sem zatim vygoogli tak umi
nemuzu to ted zkusit ale dam vedet
kdyztak to udelam tak jak sem zamyslel vyse.

dik
P.

martinrx
Vybavení

Příspěvek od martinrx »

kdysi jsem prováděl export z Cubase 3 do Digital performeru a po několika pokusech kdy se mi nedařilo přes OMF jsem s úspěchem použil formát AAF - takže kdyby byl problém zkus vyzkoušet i tohle.
Myslím že něco zabere.

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

Díky! Logic umi import jak OMF tak AFF, tak by to melo klapnout!

Tesim se az to pretahnu!!

P.

Prvotsky

Příspěvek od Prvotsky »

Tak sem se k tomu na chvíly dostal a nasel sem export do omf..
peclive vse vyexportoval do wav do separe souboru udelal k tomu omf file a pri importu do logicu sem naloadoval omf file a pak to chce folders s media
tak sem zadal ten s tema vyexpotovanejma wavkama a hazi to chybu file not found...

takze zati zadnej uspech

export do aff sem v cubase nenasel.

Nejspis neco delam blbe pac s timhle nejsem moc zkusenej..

Nekdo nejaky napad?

Dik
P.

Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Nevím, jak je na tom Cubase, ale osobně mám zkušenost s přenosem z Nuenda do Logicu pomocí OpenTL a funguje to naprosto luxusně.
Logic to nažere i s regiony. Pokud to umí i Cubase, tak je vyhráno :wink:

Pavel Vantuch

Nebudu dělat chytrýho, protože jsem to využil zatím jednou, ale mohu potvrdit, že to zafungovalo.
Takže tady je definice z helpu k Logicu :wink:

OpenTL Abbreviation for Open Track List. This file format, typically used for data exchange with Tascam hard disk recorders, such as the MX 2424, can be imported and exported by Logic Pro. The OpenTL file format only supports the exchange of audio data (audio regions, inclusive of track position information). MIDI and automation data are ignored when using the Logic Pro OpenTL export function.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

díkes, nemoh sem to nějak najít

každopádně kombo cubase/logic je docela dobra masaz, v logicu si nastrelim par instrumentu, udelam zaklad tracku, rozefektu apod..
v cubase pak uz jenom micham stopy, dohravam a mastruju, porad me prijde o chlupinek lepsi celkovy zvuk cubase mixu, nadruhou stranu logicovske efekty a instrumenty maji navrch

jinak zkusil sem cvicne jednu cizi skladbu po stopach vymichat v logicu a pak od znova zase v cubase (daval jsme si pozor na urovne, panning, celkove RMS (defacto jsem pouzival pouze EQ, kompressory a verb) jenom internimi efekty - ta logicovska mela sladsi, hutnejsi a pevnejsi basy, ale uz horsi, roztrepenejsi vysky, takove popove neboco, ten cubasovsky mix mel basy takove umerenejsi a plossi ale muj dojem byl ze vysky jsou prisnejsi a takove ledovejsi (vice se mi libily) :shock:

je fakt ze tohle srovnani neni o nicem vypovidajici... mel jsem zkusit proste jenom sum mixu z logicu a pak z cubase... no jenomze ono to lakalo zprakticnit to a hlavne dobrat se pouzitelnemu vysledku (btw. skladba vyjde na jedne kompilaci, jenom se nemuzu rozhodnout, ktery mix tam poslu) :)

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Fractal: stejnej pocit mám i já , už nějakou dobu... cubase je čistčí. Dle mne je to , že Logic jede 32 bit summ a C 64 bit, ale nevim no je to prostě haluz, ale ten pocit mám už dlouho.

Každopádně ja bych chtěl jet combo Reaper - rewire - Logic, ale nějak to nejde zprovoznit.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

jojo, podle me je základ uspechu = kombinovat - stejne je to napriklad u bankovnich spolecnosti, jedna je dobra na zahranicni platby, jina na inkasa :)

jedu reaper, cubase, logic, ableton a mam i moznost vyrabet v protoolech, doufam ze uz zadny dobry program nidko nevymysli :)

kazdy program ma neco do sebe, kazdy je trosku jiny, nektere jsou uplne jine (ableto, nebo i zcasti reason)

Pavel Vantuch

Ty jo, tohle se dá všechno zvládat? Můj názor je, že buďto umím pořádně Cubase nebo umím pořádně Logic nebo umím ... nebo děláš v mrtě softů a umíš z každýho jen něco

Odpovědět