Ako vymenit podsvetlenie displeja na Yamahe SY99?

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Uživatelský avatar
kru
Příspěvky: 242
Registrován: 20 kvě 2003 08:50

Příspěvek od kru » 03 úno 2006 15:16

Vymenu doporucuju delat svepomoci a folii si koupit. Ja ji kopil v Conradovi za necely tri stovky, rozmery jsou dva, oba dostatecne velky (cca 10x10cm), odstrihnete si kolik potrebujete, neni to zadna magie. Je potreba jen odpajet starou a napajet novu. Davat nekomu pres litr jen za to, ze folii obstrihl na spravny rozmer me prijde jako zbytecnost.

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Příspěvek od Tranzistor » 03 úno 2006 17:57

No zkusim to... Asi mi nic jinyho nezbyva :-( Jina disketovka se tam pry dat neda, ze ty yamahy, kor ty stary meli nejaky svoje specificky mechaniky.... :-(

aladar
Příspěvky: 49
Registrován: 09 pro 2004 01:35

Příspěvek od aladar » 03 úno 2006 20:55

Zdravím,
k podsvětlení, mám obdobný problém u Wavestation, pod jakým názvem to Conrad nabízí ? Nějak se mi to nedaří vyhrabat. Myslím že nebudu jedinej kdo by rád renovoval displej, co takhle malej tutoriálek, vešel by se sem ? Ještě jsem to nerozebral tak nevím je-li displej stejnej jako u SY-99 ale mám pocit že na 90% jo. Dík, pěknej večer všem

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 03 úno 2006 22:37

SY77 i SY99 maji stejne displeje od firmy OPTREX DMF5005N ...S rozdelavanim displeju a jejich naslednym slozenim bych byl opatrny,konkretne u SY77 jej dostat ven je rozebrat cely syntak a nasledne slozit.Kdo nema zkusenosti s elektronikou,nedoporucuju se v tom hrabat.A kdyz uz,nezapominejte ze obvody jsou haklive na statiku,NEODKLADEJTE SI DESKY NA KOBEREC,ale nejlepe na antistatckou podlozku,tu ovsem asi ma malokdo.Koberec je ale obrovske riziko,vim o cem mluvim z vlastnich zkusenosti.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 03 úno 2006 22:45

Jo a litr za vymeneni podsvetleni - to je hodne dobra cena za tu praci.Rozlozit a slozit tu kraksnu je docela casove narocne a ten kdo to dela,ten vi co ho ceka a ze je to prace skoro s vycistenim masiny na den.Vybaveni na takovou cinnost taky neco stoji.Radsi se venujte muzice a nechte to udelat nekomu kdo tomu rozumi.Kdyz to nedokazete dat zpatky dohromady muzete to vyhodit,protoze ja bych to po nikom skladat z dilu nechtel.Vim o cem mluvim,prave kvuli podsvetleni jsem mel celou SY rozebranou.Fuj.A toho bordelu v ni -))))

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 16 úno 2006 09:17

kru píše:Vymenu doporucuju delat svepomoci a folii si koupit. Ja ji kopil v Conradovi za necely tri stovky, rozmery jsou dva, oba dostatecne velky (cca 10x10cm), odstrihnete si kolik potrebujete, neni to zadna magie. Je potreba jen odpajet starou a napajet novu...
Máš na mysli tohle?
http://www.conrad.cz/detailPage.asp?DPG=45705
moc stříhatelně nevypadá (možná "ilustrační" obrázek)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 úno 2006 09:42

hej, to nie je spravny obrazok...
namiesto antistatickej podlozky staci kus alobalu pripojeny kusom drotu o radiator. ale zapajkovane dosky su pomerne odolne (i ked dobry pvc koberec zlikviduje aj dosku), nieco ine je ak vytahujete z dosky chipy (plati aj o aktivnom displeji)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 16 úno 2006 10:55

No ještě mě zarazilo, že napájecí napětí z měniče má být do 110Vac, přičemž z praxe vím, že se běžně používá kolem 300Všš (je to obdelník, takže 150Vef). Musím změřit, kolik leze z toho měniče. Ale pokud by tam bylo víc, tak ten pískající měnič vyhodím a zabuduji tam přímo tuto krásnou černou krabičku:
http://www.conrad.cz/invertor-we50+dp45584/
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 20 bře 2006 18:56

Hotovo :) :
<img src="http://ezone.techno.cz/album_pic.php?pic_id=333">
Z měniče opravdu leze 110Vef a po výměně fólie dokonce píská podstatně míň.
(aspoň mám ten dojem - psychoakustika je sviňa)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 20 bře 2006 20:42

ja jen takovej navrh k bastleni: nemohla by jako antistaticka podlozka poslouzit folie, ve ktery bejva zabalenej motherboard treba?
kexiku, kdyztak me oprav...

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 20 bře 2006 21:49

Opravim te ja - NEMOHLA...Antistaticka podlozka je z vodiveho materialu.O tom koberci - to je pravda,zlikvidoval uz jsem taky nejake veci...Proto mam tu podlozku.Da se koupit v RS elektronic a urcite i jinde.

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 20 bře 2006 23:19

potrebuji vymenit LCD u K2500R.
nevite jak na to?

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 20 bře 2006 23:23

Martin píše:potrebuji vymenit LCD u K2500R.
nevite jak na to?
Podsvětlení, nebo máš prasklý displej?
O víkendu budu měnit podsvětlení na K2000, tak dám vědět, jak to šlo :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 20 bře 2006 23:24

super
diky za kazdou radu!

vyhasly me tri sloupce. takze nekde je to blbe citelny

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 20 bře 2006 23:30

Martin píše:super
diky za kazdou radu!

vyhasly me tri sloupce. takze nekde je to blbe citelny
No, jestli nezobrazují sloupce, tak je chyba jinde. Pokud je tam displej na vodivých gumách, mělo by stačit ho rozebrat a vyčistit gumy a kontakty na tisku.
Taky je možnost, že displej skutečně tímto způsobem odešel :cry:
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Odpovědět