FL 8 + kontroler

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
masterfuture
Příspěvky: 19
Registrován: 25 bře 2010 15:25

FL 8 + kontroler

Příspěvek od masterfuture » 25 bře 2010 15:37

Ne a ne rozchodit hlavní a důležitou věc: PLAY, STOP, REC.
Naposledy upravil(a) masterfuture dne 18 úno 2011 00:35, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: FL 8 + kontroler = nefunguje :-(

Příspěvek od kexik » 25 bře 2010 16:03

musis si kontroler prekonfigurovat z generic controller na cme uf omnipotent controller (v midi settings) a potom donutit nano vysielat nasledovne CC

CC73: RTZ
CC74: REW
CC75: FF
CC72: REC
CC76: STOP
CC77: PLAY

hodnoty pod 64 su off a nad 65 on

pokial nano nejde nakonfigurovat na vysielanie CC, tak to nerozchodis, ale myslim ze ide

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: FL 8 + kontroler = nefunguje :-(

Příspěvek od kexik » 25 bře 2010 16:05

a mimochodom play stop sa ovlada medzernikom a record pomocou pismena r na normalnej klavesnici

masterfuture
Příspěvky: 19
Registrován: 25 bře 2010 15:25

Re: FL 8 + kontroler = nefunguje :-(

Příspěvek od masterfuture » 25 bře 2010 16:09

Rad bych to namapoval na kontroler komplet než jedno na klavesnici a druhý na korga...
Naposledy upravil(a) masterfuture dne 18 úno 2011 00:36, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: FL 8 + kontroler = nefunguje :-(

Příspěvek od kexik » 25 bře 2010 16:14

ableton ma midi learn aj na transportne tlacitka, kym FL standardne nie... niektore zo zabudovanych profilov pre podporovane midi kontrolery ale transport podporuju, ovsem vacsina na jeho ovladanie pouziva NRPN alebo sysex povely, kym prave to CME pouziva tie CC co som napisal

je to vychytavka, v manuali to nenajdes ale skusal som to a minimalne play a stop mi fungoval (pouzil som evolution c249, kde ide nastavit CC)

masterfuture
Příspěvky: 19
Registrován: 25 bře 2010 15:25

Re: FL 8 + kontroler = nefunguje :-(

Příspěvek od masterfuture » 25 bře 2010 16:19

Jde mi především o tuto základní funkci, protože používám notebook na koncertech a z fruity víceméně jen pouštím dva signály synchronizovaně, jeden s klikem pro bubeníka, a druhý bez kliku do lidí, do toho hraju na synth, mam ještě sampler, takže jsem potřeboval co nejsnadněji rozchodit kontroler na tuto základní funkci. Ten ableton bych k tomu pak rád využíval, ale zatím se v něm jen učím a ve fruity už dělám nějaký rok a myslím, že na to přehrání wavu ve dvou stopách mi zatím stačí než ableton pochopím na 100%. Ještě se snad zeptám kde přesně nastavím ty hodnoty? Kontroler jsem nastavil na CME.., ale vic možností zde nemám.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: FL 8 + kontroler = nefunguje :-(

Příspěvek od kexik » 25 bře 2010 16:23

kurna ja neviem CITAT!!!!!!!!!

ty mas predsa nanoCONTROL a nie nanoPAD!!!!!!!!

na nanocontrol mas rovno vo FL preset korg nanocontrol, ten navolis namiesto generic controler a hned ti behaju transportne tlacitka na nanocontrole... len na nanopade to musis rozchodit tak akopisem...

masterfuture
Příspěvky: 19
Registrován: 25 bře 2010 15:25

Re: FL 8 + kontroler = nefunguje :-(

Příspěvek od masterfuture » 25 bře 2010 16:26

No právě že v tomto nastavení jsem našel jen microkontrol, což je trochu jiná záležitost, nanokontrol tam není bohužel.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: FL 8 + kontroler = nefunguje :-(

Příspěvek od kexik » 25 bře 2010 16:27

tie CC nastavis pomocou editoru pre nanopad (irelevantne, mas nanocontrol)
btw ja tiez koncertujem z FL a no problem... dokonca cezen efektim spevy a syntak

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: FL 8 + kontroler = nefunguje :-(

Příspěvek od kexik » 25 bře 2010 16:27

nanokontrol tam JE
alebo nemas verziu 9.0.3. co si neviem vysvetlit preco, ked mas zadarmo upgrade

masterfuture
Příspěvky: 19
Registrován: 25 bře 2010 15:25

Re: FL 8 + kontroler = nefunguje :-(

Příspěvek od masterfuture » 25 bře 2010 16:45

Když tedy udělám upgrade, tak se vyvaruju veškerýmu nastavování atd. a prostě to pomaká?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: FL 8 + kontroler = nefunguje :-(

Příspěvek od kexik » 25 bře 2010 16:51

upgrade z 8 na 9 je de facto nova instalacia a nastavenia sa neprenesu (leda by si prekopiroval adresare s nastaveniami ale nikdy som to neskusal a neverim ze to bude celkom bez problemov). upgrade z 9.0.x na 9.0.3 je so zachovanim nastaveni. projekty vytvorene v 8 ide samozrejme otvorit v 9

ono hodne nastaveni sa uklada rovno do projektu, sam program moc tych nastaveni nema... co najviac skrie je ze stratis favorities a osobne foldre v browseri

kazdopadne 9 lepsie pracuje s multicore procakmi, ma lepsi vst wrapper a je celkovo rychlejsia a stabilnejsia ako 8, vobec nevahaj to urobit. plus je tam spusta novych podporovanych midi divajsov a funguju aj transportne tlacitka na multimedialnych pc klavesniciach (logitech atd)

masterfuture
Příspěvky: 19
Registrován: 25 bře 2010 15:25

Re: FL 8 + kontroler = nefunguje :-(

Příspěvek od masterfuture » 25 bře 2010 16:54

Ja bych k tomuhle mojemu pouštění podkladů rád používal pak ten ableton, koupil jsem si verzi intro, ale je to pro mě zatím španělská vesnice a na koncertě bych nerad něco pokazil, když to ještě nemám najetý. Jdu ted uprageovat to FLko a uvidim jak to tam je. Hned napíšu.

masterfuture
Příspěvky: 19
Registrován: 25 bře 2010 15:25

Re: FL 8 + kontroler = nefunguje :-(

Příspěvek od masterfuture » 25 bře 2010 17:16

Tak perfektní, upgradoval jsem a nastavil přímo nano kontrol a můj problém je vyřešen. Strašně moc děkuju za radu, protože mi to nesmírně moc pomohlo, jelikož to nastavování nano kontrolu v tom editoru je pro mě taky uplná novinka, protože s kontrolerem jsem doposud nepracoval. Pecka! :)

Odpovědět