FL 9 + Virus C --- automatizace filtru

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Calibier
Příspěvky: 110
Registrován: 13 zář 2010 22:16

FL 9 + Virus C --- automatizace filtru

Příspěvek od Calibier » 18 úno 2012 22:25

Dobrý den.
Mám dotaz...

Jde si vytvořit ve Fruit Loops automatizaci kteréhokoliv potenciometru?
Hlavně mi jde o filtr... že bych si pomocí viruse, jako midi kontroleru, nahrál automatizaci a potom bych křivku otevérání filtru upravil v FLku...

Děkuji za odpověď.

(Odpověď typu "ty seš de*iiiiil...to nejdeeee" si nechte... ale jestli to jde, nebo nejde, nevím...)

Sane
Příspěvky: 277
Registrován: 30 kvě 2009 12:21

Re: FL 9 + Virus C --- automatizace filtru

Příspěvek od Sane » 18 úno 2012 22:45

del
Naposledy upravil(a) Sane dne 14 bře 2012 21:00, celkem upraveno 1 x.

Calibier
Příspěvky: 110
Registrován: 13 zář 2010 22:16

Re: FL 9 + Virus C --- automatizace filtru

Příspěvek od Calibier » 19 úno 2012 13:04

Díky, ale dělám to jak říkáš, ale když rozablim to "Last tweaked", tak je všechno šedý... na nic, kromě toho posledního, nejde kliknout . .

Sane
Příspěvky: 277
Registrován: 30 kvě 2009 12:21

Re: FL 9 + Virus C --- automatizace filtru

Příspěvek od Sane » 19 úno 2012 14:51

del
Naposledy upravil(a) Sane dne 14 bře 2012 21:00, celkem upraveno 1 x.

Calibier
Příspěvky: 110
Registrován: 13 zář 2010 22:16

Re: FL 9 + Virus C --- automatizace filtru

Příspěvek od Calibier » 19 úno 2012 18:00

Furt je to "šedé" .. . Když točim filtrem na virusovi, tak se vedle "master volume" rozsvěcí zelená ikonka... takže to spolu komunikuje... ale políčka jsou tam, kde říkáš, furt šedá...

Sane
Příspěvky: 277
Registrován: 30 kvě 2009 12:21

Re: FL 9 + Virus C --- automatizace filtru

Příspěvek od Sane » 19 úno 2012 19:45

del
Naposledy upravil(a) Sane dne 14 bře 2012 21:00, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: FL 9 + Virus C --- automatizace filtru

Příspěvek od MonkeyFighter » 19 úno 2012 19:49

Sane píše:Výše zmíněný postup funguje (teda spíš fungoval) vždy dokonale u jakéhokoli VST ať už nativního FL či třetí strany.
Virus C neni VST ale HW synth.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: FL 9 + Virus C --- automatizace filtru

Příspěvek od pavlii » 20 úno 2012 01:31

Jo, zrovna jsem to chtěl taky podotknout, Sane šlápnul celkem vedle :lol: jednak by vše mohlo být popsané v MIDI omplementaci nástroje (Virus), ale obávám se, že když jsme si s "B" onehdá hrál, tak mi v MIDI monitoru běhaly jen samé SysEx zprávy (když jsem pracoval s HW čudly na Virusovi). Což sice neznamená, že "to" nejde automatizovat, ale je to malinko složitější na naprogramování.

P.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: FL 9 + Virus C --- automatizace filtru

Příspěvek od kexik » 20 úno 2012 07:30

a virus c nema vst editor? Ak nie, je to zrejme marne, fruity nepodporuje sysex. Treba zistit z manualu vira, aky midi povel ovlada filter. Ak nejaky binarny sysex string, tak to nepoje. Ak nejaky ascii povel tak pojde vo fl pouzit dashboard

Sane
Příspěvky: 277
Registrován: 30 kvě 2009 12:21

Re: FL 9 + Virus C --- automatizace filtru

Příspěvek od Sane » 20 úno 2012 08:00

del
Naposledy upravil(a) Sane dne 14 bře 2012 21:01, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: FL 9 + Virus C --- automatizace filtru

Příspěvek od Pytkin » 20 úno 2012 08:39

Este by snad nebolo zle podotknut, ze existuje Virus na powercore, co sa samozrejme tvari ako plugin..

http://www.tcelectronic.com/accessvirus.asp

Obrázek

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Re: FL 9 + Virus C --- automatizace filtru

Příspěvek od Symphonic » 20 úno 2012 09:51

MIDI implementace Virusu C je v manuálu na konci:
http://virus.info/api/download/dlid/218 ... %20English

Při zběžném prohlédnutí mám pocit že by měl Filtr 1 cutoff reagovat na controler 40 a resonance na 42.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: FL 9 + Virus C --- automatizace filtru

Příspěvek od bassline » 20 úno 2012 10:50

Jak pise symphonic...

Neviem ako vo FL, ale v inych DAW je moznost editovat akekolvek MIDI CC.

Kazdy VA HW synth ma k urcitym paramametrom priradene MIDI CC. Staci si v manuale konkretneho synthu najst zoznam parametrov s priradenymi CC, aby si vedel akym CC mas ovladat pozadovany parameter.

U virusu ten zoznam najdes v tom odkaze co dal Symphonic, na strane 166, PAGE A. Cislo v prvej kolonke (bez toho A) je CC, ktore potrebujes editovat v DAW, cize napr.:

A 40 a Cutoff 0..127
A 41 a Cutoff2 0..127 -64..+63


Ale pokial ti ide iba o tak bezny parameter ako je cutoff, tak si ho kludne mozes na viruse priradit cez Modwheel a nasledne pohyb MW nahrajes do DAW - cez midi kontroler ak nejaky mas. V midi klipe niekde pod piano rollom by sa ti potom mal objavit ten zaznam s krivkou pre ModWheel. Tam by sa niekde prave malo dat aj nastavit konkretne CC pre editaciu krivky - neviem ako to ma FL poriesene.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: FL 9 + Virus C --- automatizace filtru

Příspěvek od kexik » 20 úno 2012 11:04

tak potom to pojde a musi fungovat aj last tweaked parameter. takisto je tam ponuka browse parameters (v nastaveniach vsti v lavom hornom rohu vst okna) a tam musi byt parameter midiCC 40 a najskor aj bude pomenovany...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: FL 9 + Virus C --- automatizace filtru

Příspěvek od biscuit » 20 úno 2012 11:48

no ale kdyz existuje editor/plugin od rekonu, tak proc ho nepouzivat? resi to sto veci naraz..

Odpovědět