FL Studio + midi podklad + Bicí VST Plugins - PROBLÉM

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
skacma
Příspěvky: 33
Registrován: 21 říj 2009 22:22

FL Studio + midi podklad + Bicí VST Plugins - PROBLÉM

Příspěvek od skacma » 10 črc 2012 14:26

Ahoj,
Mám problém s FL Studiem...
Potřebuji vzít midi soubor (pouze bicí), vložit například do FL Studia, a prohnat to přes BFD2 nebo Superior Drummer...
Ale jakmile spustím jeden z těchto programů, dojde k vytížení počítače na 100% a nejde s tím pracovat... ve většině případů, to dokonce hned napíše, že nastala chyba a program se vypne...

Nevíte čím to může být ?
Tyto programy mají podle oficiálních hardware požadavků šlapat i s 1GB Ram a i jednojádrovým procesorem Intel Pentium 4.
V počítači mám dvoujádro i5 2410m, 4GB Ram.... bohužel nemám žádnou profi zvukovku...
Takže podle všeho to není hardwarem počítače, ale zvukovkou...
Co myslíte ?
Oba programy využívají GB knihovny samplů (Superior Drummer - 18GB, BFD2 - 50GB)
Dřív jsem používal VST pluginy o pár kb, nebo mb a nikdy problémy nebyl..
Může být problém v tom, že zvukovka nestíhá brát několika MB a GB samply a proto je procesor vytíženej naplno a nefunguje to ?

Děkuji vám
Martin Skácel

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Re: FL Studio + midi podklad + Bicí VST Plugins - PROBLÉM

Příspěvek od hawkens » 11 črc 2012 10:11

Vo FL Studio mas nastaveny obycajny driver zvukovky (WDM), ASIO driver, alebo ASIO FOR ALL ?

FL Studio je na ASIO ovladacoch casto nestabilne, hlavne pri nacitavani pluginov a instrumentov, mam taku skusenost. Ale urcite to nie je tym ze by si nemal dostatocne vykonny pocitac alebo ze by bola prilis velka kniznica samplov - instrument nenatahuje celu kniznicu, ale len konkretny patch/e a prisluchajuce sample.

skacma
Příspěvky: 33
Registrován: 21 říj 2009 22:22

Re: FL Studio + midi podklad + Bicí VST Plugins - PROBLÉM

Příspěvek od skacma » 11 črc 2012 10:57

WDM mi to ani nenabízí.. mám tam ted ASIO 4 ALL 2V...
A může to bejt v té zvukovce ne ? Nic jiného mě nenapadá...

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Re: FL Studio + midi podklad + Bicí VST Plugins - PROBLÉM

Příspěvek od hawkens » 11 črc 2012 11:10

Ano, vo zvukovke ci presnejsi v ovladaci zvukovky moze byt problem. Aj orginal ASIO ovladace su roznej kvality, niektore su stabilne niektore nie su - aspon tak som cital referencie od inych.

Najprv skus v nastaveni pridat buffery a / alebo zvacsit ich velkost, cim sice zvacsis latencu ale malo by to byt stabilnejsie. A poskusaj. Vseobecne plati nizka latencia = rychlejsia odozva ale aj vacsie naroky cize vacsi potencial na problemy, a naopak.

Ak to nezaberie, skus prepnut na "Primary Sound Driver" - to by mal byt ten windowsacky WDM ovladac a poskusaj to na nom.

skacma
Příspěvky: 33
Registrován: 21 říj 2009 22:22

Re: FL Studio + midi podklad + Bicí VST Plugins - PROBLÉM

Příspěvek od skacma » 11 črc 2012 15:05

To jsme taky zkoušeli...
Jo zapoměl jsem dodat, že jedu na interní zvukovku v Notasu... obyčejnou...
A beru samply z knihovny o 50 GB a 20 GB

A nejde nám to na 2 stejně vybavených noteboocích, takže to musí bejt zvukovkou...
USB zvukovku by měla stačit ne ? Fireware je zbytečnost asi...

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Re: FL Studio + midi podklad + Bicí VST Plugins - PROBLÉM

Příspěvek od hawkens » 11 črc 2012 17:54

Ako som povedal, velkost kniznice na to nema absolutne ziadny vply.

Bug moze byt vo Fl Studio.
Bug moze byt v tych pluginoch.
Bud moze byt v ovladaci zvukovky.

Ako som pisal, skus prepnut na Primary Sound Driver, alebo na iny ovladac z kolonky DirectSound Devices. Ak ti to prestane padat, je jasne ze to je ovladacom.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: FL Studio + midi podklad + Bicí VST Plugins - PROBLÉM

Příspěvek od TOM-Thak » 12 črc 2012 07:47

Zkus to na stejnym zeleze otevrit treba v cubase,
jestli to taky spadne se stejnym hw a driverama.

skacma
Příspěvky: 33
Registrován: 21 říj 2009 22:22

Re: FL Studio + midi podklad + Bicí VST Plugins - PROBLÉM

Příspěvek od skacma » 12 črc 2012 13:05

Zkoušeli jsme to už i v Sonar X1...žádná změna

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Re: FL Studio + midi podklad + Bicí VST Plugins - PROBLÉM

Příspěvek od hawkens » 12 črc 2012 13:40

Tak potom FL Studio mozes zo zoznamu vylucit. Moj tip je ze chyba je v tych VSTi.

skacma
Příspěvky: 33
Registrován: 21 říj 2009 22:22

Re: FL Studio + midi podklad + Bicí VST Plugins - PROBLÉM

Příspěvek od skacma » 13 črc 2012 00:27

Myslíš že jsou blbě jak BFD2 tak Superior Drummer ? Ostatním to funguje... myslím tím ty soubory, které mám i já...
A ty programy samostatně fungují, bez problému.. jen když je spustím přes FL nebo Sonar tak to nefunguje jak má... bud se nenačtou samply... nebo se to začne neskutečně sekat

romi
Příspěvky: 10
Registrován: 17 lis 2012 18:13

Re: FL Studio + midi podklad + Bicí VST Plugins - PROBLÉM

Příspěvek od romi » 06 led 2013 10:10

Je to staré vlákno ,přesto odpovim.
Je třeba zajistit aby na počítači jelo jen to co má. Pokud jsou to winy, tak spustit msconfig a povypínat co se dá.Je celkem neuvěřitelné co lidi májí na počítači spuštěné za kraviny. Časem vyhodnotí " je slabý hardvare" a koupí nový počítač a situace se opakuje. Myslete na to , ža antivir je schopný zabrat 50 procent prostředků........A neuškodí čase spustit nějaký clener :).

Odpovědět