Formát SysEx dat Yamaha

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
dussed
Příspěvky: 5
Registrován: 03 čer 2011 10:28

Formát SysEx dat Yamaha

Příspěvek od dussed » 23 zář 2011 20:12

Dobrý den,
potřeboval bych poradit jak z externího sekvenceru (Yamaha QY700) nastavit požadovaný zvuk u Yamaha S03, myslím zvukovou banku (Voice, User, banka číslo xxx).
Nejsem schopen nastaviit SysEx tak, aby to fungovalo. Poradí někdo..?
Díval jsem se do specifikace, zkoušel kde co, ale stejně mi to nešlo.

Děkuji

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Formát SysEx dat Yamaha

Příspěvek od Pytkin » 23 zář 2011 23:41

to snad ide aj bez sysexu ..

dussed
Příspěvky: 5
Registrován: 03 čer 2011 10:28

Re: Formát SysEx dat Yamaha

Příspěvek od dussed » 24 zář 2011 05:41

Nic ve zlém, ale tyhle typy odpovědí miluju... ALE JAK...?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Formát SysEx dat Yamaha

Příspěvek od a.tom.x » 24 zář 2011 15:26

No to se nedělá pomocí sysexu, musíš dát program change a bank change a to nejsou speciální sysex data. Je to stnadardní MIDI povel.

Akorát netuším jak to QY podporuje, jestli umí do stopy přímo vložit nějaké libovolné eventy ručně nebo se to musí poslat zvenku. Jde to určitě tak, že se do sekvenceru vyšle ten bank a prg change přímo z nástroje - prostě přepneš program a při tom máš puštěné nahrávání. Problémy pak můžou být u nástrojů, které umějí zakázat příjem prg change, to pak musíš na tom S03 vypnout/přenstavit resp. na sekvenceru se můžou na vstupu některé povely filtrovat (to obvykle bývá zapnuté na ty sysex).
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Formát SysEx dat Yamaha

Příspěvek od pavlii » 24 zář 2011 19:44

dussed píše:Nic ve zlém, ale tyhle typy odpovědí miluju...
:lol: :lol: No bodejť - ono kdyby si člověk semtam přečet i manuál, tak i ty naše odpovědi budou zajímavější....

P.

dussed
Příspěvky: 5
Registrován: 03 čer 2011 10:28

Re: Formát SysEx dat Yamaha

Příspěvek od dussed » 24 zář 2011 19:59

Nakonec jsem na to přišel...QY má standardní midi příkazy implementované, takže to funguje. Akorát byl vtip v tom, že bulo nutné zadat o jedno menší číslo než je číslo zvuku na displeji S03. Pak to opticky vypadalo jako by se nic nedělo :-)
Nicméně děkuji všem.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Formát SysEx dat Yamaha

Příspěvek od a.tom.x » 26 zář 2011 17:10

To není vtip to je přece normální, že se zadává 0-127 a ne 1-128
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Formát SysEx dat Yamaha

Příspěvek od Pytkin » 27 zář 2011 01:34

nie kazdy je doma v binarnej sustave :)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Formát SysEx dat Yamaha

Příspěvek od pavlii » 27 zář 2011 08:02

No to sice ne, ale když už si s tím chce někdo hrát.... ;-)

P.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Formát SysEx dat Yamaha

Příspěvek od a.tom.x » 27 zář 2011 12:26

Pytkin píše:nie kazdy je doma v binarnej sustave :)
Ale neblázni to jsem věděl i když jsem netušil nic o binární soustavě a bastlil jsem v 17 letech s MIDI na Atari ST ... je to spíš o tom, že člověk nesmí být línej a musí se trochu učit a zkoušet.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět