prosím Vás, nenašel jsem žádné informace o tom, jak namapovat pady u novation slmkii pres automap. Konkrétně bych chtěl namapovat bicí Studio drummer od Native instruments. Děkuji za rady, už jsem z toho vyřízenej
Automap je vopruz! Navíc je myslím pro mapování knobů a faderů. Pady jsou vpodstatě noty, takže si zjisti, které noty spuští které bicí (projdi si Drum mapu, která je příloho manuálu ke Studio Drummeru) a v SetUpu Novation si změň přiřazení Padů k notám. (nebo naopak zjisti, které noty vyšlou pady a to pak přeházej v Drum mapě Studio Drummeru - ale toto vřele nedoporučuju, protože rozložení bicích po klávesnici si drží nějakou logiku).
v automapserver - preferences, záložka Mixer/Plugin mappings, tam vybrat některý MIDI kanál a klik na Edit Mapping, objeví se černé okno s knoby a fadery atd. a u padů tam jsou editovatelné hodnoty not.
JInak celkem souhlas s tím, že Automap je vopruz... a nikdy nevím, jestli je polofunkční, nebo jestli jen nevím, co s ním (ale jsem líný to nějak víc studovat).
jakubt: Já jsem celkem šťoural a chci věcem přijít na kloub a pak udělat závěr. Automap je polofunkční...
Je to marketingová reakce. Zjistilo se, že většinový zákazník má respekt i s obyčejného nastavení generického kontroleru - prostě jednoduchého přiřazení CC a čísel not.
DAW na to reagují tzv. quick controlers QC ve spojení s QC Learn Modem - což je dobrý koncept
A výrobci MIDI kontrolérů vyvinulu monstra typu Automap, aby měli prodejní argument oproti konkurenci.
Jak říkám, já si prošel Automap a vrátil jsem se k tomu, že používám Novation Impulse jako generický MIDI kontroler a v DAW vždy pužiju QC Learn Mode pro namapování knobu/faderu. Prostě jen klikneš na QC Learn Mode, lehce zakroutis knobem/faderem a DAW si to okamžitě propojí. Takhle nad tím máš vědomou kontrolu.