KARAOKE- kvalitní GM Soft synth

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
choze.most
Příspěvky: 9
Registrován: 27 čer 2004 23:07

KARAOKE- kvalitní GM Soft synth

Příspěvek od choze.most » 06 dub 2008 21:02

Dobrej, chtel bych se zeptat zda někdo nezna nějaký program, který umí nahradit klavesy (general midi) nebo špatnou midi kartu v pc (notebuk)....
Popis: jde mi o to že hraju z noteboku karaoke písničky (general midi) a musim všude jezdit s velkýma klavesama (dobry zvuk) jen kvuli tomu že v notobuku je interni shit zvukovka ze ktery vsechny midi pisničky zni hrozne (nekvalitne).....Tak schánim nějaky soft na nahrašku (který nahradi interní zvukovku a experní klavesy)

Dekuji moc (myslím si že to ocení spousta lidiček, který tento problem mají

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Re: KARAOKE- kvalitní GM Soft synth

Příspěvek od Poshook » 06 dub 2008 23:07

choze.most píše:Dobrej, chtel bych se zeptat zda někdo nezna nějaký program, který umí nahradit klavesy (general midi) nebo špatnou midi kartu v pc (notebuk)....
Popis: jde mi o to že hraju z noteboku karaoke písničky (general midi) a musim všude jezdit s velkýma klavesama (dobry zvuk) jen kvuli tomu že v notobuku je interni shit zvukovka ze ktery vsechny midi pisničky zni hrozne (nekvalitne).....Tak schánim nějaky soft na nahrašku (který nahradi interní zvukovku a experní klavesy)

Dekuji moc (myslím si že to ocení spousta lidiček, který tento problem mají
Hypersonic
BandStand

oba su zvukovo priemer (hypersonic bude lepsi), bandstand zase lepsie reaguje na midi automatizaciu v beznych GM MIDI skladbach

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 07 dub 2008 00:24

Hypersonic určitě, nebo VIone http://www.vir2.com/vir2/products/vione/index.html poslechni si tam ukázky, má to supr zvuk

choze.most
Příspěvky: 9
Registrován: 27 čer 2004 23:07

Příspěvek od choze.most » 07 dub 2008 08:26

hypersonic je dobry, ale funguje jen pod nejakym seqencnim programem (cubase, sonar ...) potreboval bych nejaky, ktery je nezavislý. Tak abych si ho mohl dat jako výchozí nastavení - přehrávaní hudby midi - a nebo ho nějakým způsobem nasměrovat. (Bandstand nemám odzkoušený (tahám demo verzičku), no a VIone (po poslechu demo mp3, ma pekny zvuk ale zabyra neco kolem 10 GB - a to nevim zda by to fungovalo jako primar bez seq (nezavisle)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 07 dub 2008 08:57

choze: mam takovej dojem, ze nechces-li pouzivat host sequencer, bude jedina cesta pouziti nejakyho gm soundfontu a soundfont playeru. nevim jestli tu o tom vi nekdo vic nez kexik ;)
nebadal jsem to, ale co treba tohle? http://www.papelmedia.de/english/requirement.htm
na strance papelmedia je i link na nejakej midi player, kterej pracuje se soundfontama...

a nebo tady jsou i nejaky free gm soundfonty: http://www.hammersound.net/cgi-bin/soun ... tLength=15

choze.most
Příspěvky: 9
Registrován: 27 čer 2004 23:07

Příspěvek od choze.most » 08 dub 2008 08:41

Dobrej, tak jsem potahal player se soundFontama, ale neni to to co bych potřeboval, to už by byl lepší Cubase s Hypersonic. Ctělo by to něco co se spustí a tváří se to jako zvuková karta, tak že bych to nastavil ...ve winampu, bs playeru a nebo v tom čem přehravam karaoke (vanBasco´s). :-) vím že je to takový oříšek - kdo dnes dělá do GM zvuku :-)

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 08 dub 2008 08:59

Ale jináč su Moravák

choze.most
Příspěvky: 9
Registrován: 27 čer 2004 23:07

Příspěvek od choze.most » 08 dub 2008 09:03

jj, dik

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 08 dub 2008 09:08

já bych tyhle karaoke verze dělal jinak, asi složitěji...vzal bych si prostě midi soubor a ty nástroje v něm v DAW ručně vyměnil za pořádné nástroje a synthy a udělal z toho wav se vším všudy...

choze.most
Příspěvky: 9
Registrován: 27 čer 2004 23:07

Příspěvek od choze.most » 08 dub 2008 15:51

jde o to že ja mam cca 700 cz písniček v midi a přehravám jej ve vanBasco's Karaoke Playeru u kterého jsou zesynchronovaný texty s hudbou. inteligentní playList atd... ta věcička přes usb midi vypadá hodně dobře....v budoucnu si ji asi koupím, pokud to nepůjde vyřešit přes nějaky soft midi :-)

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 08 dub 2008 16:51

Cena za Prodipe VE nevypadá věru zle

http://www.thomann.de/de/prodipe_ve_pro ... pander.htm
Ale jináč su Moravák

choze.most
Příspěvky: 9
Registrován: 27 čer 2004 23:07

Příspěvek od choze.most » 08 dub 2008 16:55

jj, necelých dva tisice v Německu, tady u nás vyjde na 3400,-

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 dub 2008 17:00

ten prodipe je shitacka usb zvukovecka, vsetko ostatne robi soft... ale ked sa to pojme tak, ze je to dobry GM player, za 3000 sa to da prezit...

choze.most
Příspěvky: 9
Registrován: 27 čer 2004 23:07

Příspěvek od choze.most » 08 dub 2008 17:09

Kexiku, prí se v tom dobře vyznáš.... midi a tak.... nevíš o nějakym prográmku který by nahradil externí klávesy či usb GM zvukovku.... (určitě musí existovat nějaký prográmek ve kterym jsou zvuky GM a chová se jako primár v ovladacích panelech PC -Audio-midi)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 dub 2008 17:25

vsak hocaky vst host... do neho das nejaky soundfont player s GM soundfontom, alebo sampletank, alebo hocico... nainstalujes si midi yoke (GOOGLE), co je virtualny midi kabel, cez midi yoke prepojis svoj karaoke soft s vst hostom... v principe ti staci aj vst host od hermana seiba...to je polmegovy programek, co sa ani neinstaluje http://www.hermannseib.com/vsthost.htm
GM soundfonty stiahnes z sf2midi.com (treba sa zaregistrovat)
dobry vst soundfont player je sfz player
http://www.project5.com/products/instru ... efault.asp

Odpovědět