chci docílit MIDI spojení Korgu Electribe MX pomocí Korg Kaoss Pad 3 s počítačem ( Ableton či Fruity Loops ).
Z návodu KP3 jsem se dozvěděl že skrz USB je možno posílat MIDI noty do počítače a naopak / tedy MIDI IN a MIDI OUT skrz USB.
Ideálně bych chtěl aby EMX bylo jako MIDI Master a PC s abletonem či s FL studiem Slave. Tedy bych musel skrz KP3 posilat midi out do pc.
Pokud by s výše uvedeným zapojením byl problém přijal bych i možnost že počítač by byl master,tedy zasilal by midi pro sequencer EMX.
Tak tedy,teď jak na to? Skrz FL studio jsem zkoušel posílat MIDI do KP3 , jenže u EMX se mi již sequencer nerozjel , jako kdyby kp3 neposlalo midi skrz midi OUT ten samý problém byl když jsem zapojil zapojení opačně, a to tak že korg posílal midi do kP3 a PC přijímalo MIDI z Kp3. to se mi opět nerozjel sequencer pro změnu v PC .. Kde může být problém? Zapojení jsem měl na 100% správně ( Kabeláž ) .
Na Kp3 i Emx jsem Clock nastavoval KDYŽ - EMX-MASTER = INTERNAL SYNC (KP3-EXTERNAL SYNC,PC=MIDI INPUT ENABLE) ,když - EMX-SLAVE = EXTERNAL SYNC (KP3=EXTERNAL SYNC,PC= MIDI OUT SEND)
Problémy které předpokládám -
- Má pouze základní znalost MIDI
- Neznalost nastavení MIDI kanálů , CC ,atd...
- Nastavení midi v PC
Jinak dříve jsem zkoušel EMX synchronizovat s PC pomocí kláves a nebyl zde problém. Zapojení bylo obdobné, a to - - midi in v EMX do midi out kláves , a z kláves USB do PC . Zapojení fungovalo bez problému...
PORADÍ MI NĚKDO JAK NA TO ??? DĚKUJI