Korg M1 a Cubase

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
Anezit
Příspěvky: 7
Registrován: 01 led 2012 22:12

Korg M1 a Cubase

Příspěvek od Anezit » 01 led 2012 22:25

Zdravím, je to už delší dobu co tady byla diskuze k M1. Nevíte někdo, co se musí nastavit v Korgu respektive v Cubasi, aby spolu ty dva spolupracovali? Local v Korgu jsem hodil na OFF a pořád nic. A ještě jeden dotaz. Neválí se někomu zbůdarma karta do M1 v šuplíku? :D Dík.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Korg M1 a Cubase

Příspěvek od pavlii » 02 led 2012 01:22

Jak "spolupracovali"?? Co ti nefunguje a co chceš s kombinací M1 a Cubase dělat?

P.

Anezit
Příspěvky: 7
Registrován: 01 led 2012 22:12

Re: Korg M1 a Cubase

Příspěvek od Anezit » 05 led 2012 17:03

No, nejde mi přehrát přes Cubasi (midi track) hudba z M1. Respektive, midi data se zdá jdou do MIDI převodníku, ale M1 zvuky nehraje.

Anezit
Příspěvky: 7
Registrován: 01 led 2012 22:12

Re: Korg M1 a Cubase

Příspěvek od Anezit » 05 led 2012 17:11

Vlastně chci jak nahrávat z M1 do Cubase tak naopak. Tudíž používat Cubasi jako sequencer.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Korg M1 a Cubase

Příspěvek od hubert » 05 led 2012 17:16

Mas spravne v cubase nastaveny MIDI vystup na ten prevodnik?
Mas spravne nastaveny MIDI kanal na konkretnom tracku/trackoch v cubase?
Ktory rezim na M1 mas nastaveny...COMBI ci SEQ?
Mas nastavene hlasitosti na jednotlivych partoch M1? alebo mas CC07 priamo v jednotlivych stopach?

Anezit
Příspěvky: 7
Registrován: 01 led 2012 22:12

Re: Korg M1 a Cubase

Příspěvek od Anezit » 05 led 2012 17:20

Uz to zjistuju. Dik.

Anezit
Příspěvky: 7
Registrován: 01 led 2012 22:12

Re: Korg M1 a Cubase

Příspěvek od Anezit » 05 led 2012 17:22

Jen co musim mit prosim te nastaveno v M1. Predpokladam sequencer, local off, ...

Anezit
Příspěvky: 7
Registrován: 01 led 2012 22:12

Re: Korg M1 a Cubase

Příspěvek od Anezit » 05 led 2012 17:26

respektive u MIDI GLOBAL CH = 1, CLK=EXT, LOCAL=OFF, u MIDI FILTERS vse ENABLE, pak se vratim z GLOBALU na SEQ a u kanalu na prvni strane nastavim chanel na MLT?

Anezit
Příspěvky: 7
Registrován: 01 led 2012 22:12

Re: Korg M1 a Cubase

Příspěvek od Anezit » 05 led 2012 17:46

Vse se zda nastaveno spravne. Jeste je tam jedna vec, a to TRACK STATUS u kazdeho moznosti ON, OFF, EXT, INT.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Korg M1 a Cubase

Příspěvek od hubert » 06 led 2012 20:26

Takze ti nefunguje komunikacia ani jednym smerom? Local off je samozrejme fajn mat nastaveny a MIDI okruh uzavrety cez Cubase aby si pocul zvuk z M1 aj ked budes nahravat do cubase....ale najprv pozri ci ti Ukazuje nejaku MIDI aktivitu cubase ked hras na klaviature M1....co sa tyka rezimu M1,tak je asi lepsie vychadzat z rezimu SEQ nakolko tam ma kazdy part sequenceru nastaveny svoj MIDI kanal...u COMBI to tak vzdy nemusi byt a pokial v tom nie si zbehnuty,toto by ti mohlo sposobovat komplikacie....najprv sa sustred na to MIDI v cubase....lebo ak nefunguje komunikacia ani jednym smerom tak bude problem v tom prevodniku alebo v jeho instalacii,resp nastaveni pod Cubase....

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1365
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Korg M1 a Cubase

Příspěvek od tony9 » 06 led 2012 21:23

Jenom pro jistotu, samostaně ti Cubase i M1 hrají , že jo?

Odpovědět