Korg Triton + Cubase SX

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Korg Triton + Cubase SX

Příspěvek od Johnny_Tiss » 05 bře 2007 19:45

zdar ... potřebuju, aby mi MIDI stopy nahraný v Cubaseu ovládaly Tritona. Ale když v Cubasu zadám, že na channelu 1 bude hrát Film Brass, v Tritonu (v režimu Combi) mi to hodí úplně jinej zvuk ... prosím poraďte, už jsem z toho zoufalej ... díky

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 05 bře 2007 19:56

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=5354

není to ten stejný problém ?

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 05 bře 2007 20:06

nn ... není ...

1) nemám Triton rack, ale Classic (nemám režim Multi)
2) potřebuju to mít tak, aby mi Cubase řídil podklad skladby a já mohl zároveň hrát live bez ohledu na to, jaké rejstříky jsou nastaveny v podkladu ...
3) jediný režim Combi mi umožňuje odesílat MIDI data do Cubase, ale mám tam k dispozici jen 8 zvuků (přitom je k dispozici 16 MIDI kanálů), a já jich potřebuju víc ... těch 16 by bylo super
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 bře 2007 22:43

ja byt tebou by som si prestudoval navod od tritonu .. tam je istotne odpoved na vsetky tvoje otazky .. nikdy som nemal triton v rukach .. neviem viac poradit ..

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 06 bře 2007 00:16

Pytkin: já bych moc rád, ale bohužel jsem ho koupil od týpka co ho kupoval v Německu, takže návod v němčině, takže na ho*no ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 bře 2007 00:31

johny : zakladne mody a ich limity sa musia dat pochopit aj v nemcine .. pripadne dakde z internetu sa neda stiahnut navod v anglictine ? daky dobrak tu neni co ma triton a zapozicia navod ?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 06 bře 2007 10:26

2johny: Sorry, nic mi do toho není...

http://www.tritonhaven.com/faq/index.html
http://www.tritonhaven.com/downloads/Documentation.html

Jestli ani jeden z těch linků není to, co potřebuješ, tak se omlouvám za vměšování se do tohohle topicu (TRITON jsem v životě neviděl, možná tak někde v časáku nebo na netu). Jen jsem si chtěl ze zajímavosti zkusit, jak je to se sehnáním dokumentace a podobných info přímo u zdroje...... trvalo mi to tak asi 3 minutky - tři slova zadaná do Google...

Ach jo.

P.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 06 bře 2007 10:54

Nejako som sa v tom stratil....ale nerozumiem tvrdeniu ze KORG TRITON Classic nema multi rezim..........co to je za volovina.....samozrejme ze ma...proste v rezime Sequenceru....tam normálne prijíma po 16tich kanáloch a vysiela po tom kanáli ktorý sa nastaví......ja v tom nevidím žiaden problém. Dokonca pri ulozeni songu hoci prázdneho sa uloží celé nastavenie 16tich kanálov ako performance. S Tritonom som v minulosti už robil aj s verziou Classic ktorá bola 62 hlasá aj s verziou Studio....a vzdy som ho pouzival v Multi rezime v prepojeni s Cubase-om resp. Nuendom.

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 18 bře 2007 19:59

2hubert: ok ... multi = seq ... ale stále to neřeší můj problém - jde mi o to, abych zapnul SEQ režim a tím cvakání na Tritonu končí ... zbytek aby ovládal Cubase, tzn. MIDI + nastavení zvuku pro tu určitou stopu ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1365
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Příspěvek od tony9 » 18 bře 2007 22:14

No mě by to zajímalo taky jak nastavím v soft sekvenceru zvuky pro synťák jí mám konkrétně Korga TR - 61 , myslím ale, že to bude stejné jako u Tritona.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 19 bře 2007 10:14

Samozrejme konkretny zvuk si volis potom z Cubase pomocou program change v kombinacii s volbou banky. Zial nemam po ruke Tritona takze cisla bank musis vycitat z navodu......ale ist to musi. Pozri do MIDI implementation chart......alebo do zoznamu zvukov mala by tam byt info o cislach jednotlivych bank. Dokonca mam ten pocit ze KORG na volbu banku pouziva len jeden parameter.....len si nieso isty ci MSB alebo LSB. Je to uz nejaku dobu co som s tym nerobil,takze si to nepamatam presne.....treba hladat v dokumentacii

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 19 bře 2007 15:03

2hubert: no když to měnim v Cubase, je tam rozdíl asi 1 - tzn. když dám zvuk A000 v Tritonu to je A001 ... ale jde to jen u některých bank ... u dalších je to rozhozený úplně ... musim teda někde nastavit nějakou synchronizaci či co?
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 19 bře 2007 15:09

Samozrejme zalezi od toho ci sa cisluje PGM od 0 do 127 alebo od 1 do 128 to je rozdiel toho jedneho cisla......ale preco by to malo byt v inych bankach rozhodnene uplne tomu nerozumiem......to mi nedava logiku.......neviem aku mas verziu Cubase.....mohl by si skusit si z netu stiahnut mix map priamo pre Triton ...to by Ti vyriesilo vsetky problemy. Alebo si svoju vlastnu mapu vyrobit.....ale to uz je zlozitejsia vec a musis poznat tochu CUbase aj parametre Tritonu......cisla bank.....AKo som Ti uz napisal....pozri si navod alebo zoznam zvukov...bez toho tu uplne zbytocne teoretizujeme.....

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 19 bře 2007 15:11

a kde bych takovou mix map sehnal?
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 19 bře 2007 18:46

tak už to fachá ... stačilo nastavit synchronizaci s ext. seq. a banku Korg ... ale mám tu jiný problém - co když potřebuju složit 2 zvuky do jednoho v případě, že ten zvuk nemá MIDI stopu a hraje se jen na klávesách? když zvolím v Cubase stejný MIDI kanál, mění se zvuk stejně a já tam potřebuju 2 různý zvuky... co s tím???
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Odpovědět