Midi a PSR3000

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 20:36

Midi a PSR3000

Příspěvek od peetr1 » 24 črc 2012 21:26

Dobrý den,
Prosím majitele kláves PSR 3000 o radu v této problematice. Stáhnu si na internetu nějakou midi skladbu, tuto přenesu do kláves. Přizpůsobím si zvuky jednotlivých stop (obměnou nástrojů), nastavím si úroveň hlasitosti jednotlivých stop, vše funguje, ale nejde toto uložit. Při změně midi skladby a znovunačtení upravené midi skladby je zase vše v defaultním nastavení, tedy skladba před editací. Dokážete mě někdo pomoci, v čem dělám chybu?
Děkuji za jakýkoliv postřeh.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Midi a PSR3000

Příspěvek od Pytkin » 24 črc 2012 22:24

uloz aj natavenie psr3000 so songom ..

peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 20:36

Re: Midi a PSR3000

Příspěvek od peetr1 » 25 črc 2012 07:29

Nerozumím tomu, tak to dělám alespoň si to myslím. Midi skladbu mám uloženou přímo v PSR 3000, takže to ukládám tady.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Midi a PSR3000

Příspěvek od Pytkin » 25 črc 2012 10:08

no ale nastavenie sa neuklada do midifajlu , ale do dakeho settingu ..

peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 20:36

Re: Midi a PSR3000

Příspěvek od peetr1 » 25 črc 2012 10:50

To je pro mě novinka. Nechápu, jak se potom rozpozná, ke které midi skladbě toto nastavení patří? Nebo je nutné načítat skladbu a nastavení MIDI stopy samostatně ? To by bylo pro mě velmi nepraktické při live hraní.
Jinak při ukládání do midi souboru, mě přiřazení zvolených nástrojů zůstane (původně jsem toto chybně popsal), pouze vyvážení hlasitosti stop se neuloží a vrací do defaultního nastavení. Manuál je dlouhý, ale moc z toho nejsem chytrý:
http://www.zuskomzaka.cz/download2/navo ... 0-3000.pdf
Dříve jsem to prováděl tak, že jsem v cakewalku upravil MIDI file dle potřeby (např. poměry jednotlivých stop, změny nástrojů), uložil se změnami do tohoto MIDI a upravené soubory jsem již přehrával v PSR 3000. Je to zdlouhavá titěrná práce, přenášení dat z/do kláves. Hledám řešení jednodušší.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Midi a PSR3000

Příspěvek od Pytkin » 25 črc 2012 13:29

no bud sa to nastavenie da exportnut do sysexu a ten si vies dat na uvod midi fajlu .. alebo si ho ulozis do programu v nastroji .. a midi fajl len ten nastroj vyvola ..

ak je problem len volume na kanalov , ten moze byt sucastou midi fajlu ..

peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 20:36

Re: Midi a PSR3000

Příspěvek od peetr1 » 27 črc 2012 06:24

Vyřešeno. Chtělo to nejdříve uložit nastavení kanálů jako součást skladby, poté provést uložení celého songu. Prováděl jsem pouze první krok. Dík za nakopnutí.

Odpovědět