MIDI controller, nastavení kláves a modulů

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
drobnohled
Příspěvky: 1
Registrován: 02 dub 2014 09:23

MIDI controller, nastavení kláves a modulů

Příspěvek od drobnohled »

Zdravím,
potřebuji poradit - nevíte někdo jestli existuje MIDI controller který umí nastavit více MIDI zařízení současně (jedná se o 2 - 3 klávesy). Potřebuji při živém hraní nějakým jednoduchým způsobem změnit nastavení všech keyboardů - zejména banku, program, transpozice.
Nevíte někdo o takovém zařízení které by bylo spolehlivé, kompaktní, s displayem (aby to ukazovalo název setupu) a mělo jednoduché ovládání ?

Díky

Uživatelský avatar
charonme
Příspěvky: 1270
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: MIDI controller, nastavení kláves a modulů

Příspěvek od charonme »

asi myslis midi sekvencer?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22398
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI controller, nastavení kláves a modulů

Příspěvek od Pytkin »

skor masterkeyboard .. alebo na taketo sa pouziva ipad s nejakym softom , co dokaze na vsetky gerety poslat midi eventy .. dedko to tusim pouziva ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3568
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: MIDI controller, nastavení kláves a modulů

Příspěvek od pavlii »

No - když to bude zapojené do MIDI okruhu, tak se MIDI event ze začátku řetězce dostane až na jeho konec tak jako tak, na to nemusí být na začátku masterkeyboard. Druhou variantou je MIDI splitter, takže zařízení budou připojená "do vějíře", ale pokud na úrovni toho splitteru nebude nastaveno nějaké filtrování, tak to bude fungovat úplně stejně.

Spíš tu půjde o nastavení na straně těch cílových zařízení, takže třeba (střílím od boku) každé bude nastaveno na reagování na MIDI eventy přijímané z jiného MIDI kanálu, takže pro tři klávesy to znamená, že první budou reagovat pouze na Ch. 1, druhé na Ch. 2 a třetí na Ch. 3. Na začátku (sekvencer, masterkeyboard, cokoli jiného) se akorát požadované informace musí posílat ven do potřebných MIDI kanálů.

P.

Odpovědět