Midi display vst plugin

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
AndyW
Příspěvky: 56
Registrován: 09 srp 2003 00:09

Midi display vst plugin

Příspěvek od AndyW » 14 zář 2009 10:01

Ahoj
Pořád hledám vst plugin, který by vypadal jako display, na kterém by se daly zobrazovat různé informace. Tyto by se zobrazovaly na základě midi inputu a byly by nějakým způsobem konfigurovatelné (mě by třeba konkrétně stačilo, kdybych si na základě příchozího program change mohl zobrazit jaký mi hraje synťák, co za preset na tom synťáku mám a co mám za preset na výstupním efektu)
Využití v různých modulárních systémech jako plogue bidule se přímo nabízí. Například já mám několik vst pluginů synthů nakonfigurováno tak, aby po příchozím program change hrál jenom jeden z nich, dalším program change měním výstupní efekt, a jediné co mi chybí ke štěstí je právě nějaký chytrý display, co by mi zobrazoval co mám vlastně nastaveno na jeden pohled, a nemusel bych to složitě lovit. Bohužel jsem takový plugin nenašel a najít nemohu, i když hledám už měsíc minimálně. Dokonce sem uvažoval, že si jej sám naprogramuji, ale knihovny pro tvorbu vst pod C# mi generují nevalidní pluginy a v synth makeru mi to nejde vytvořit už vůbec.
Pokud jste něco podobného zahlídli, budu vděčný za jakékoliv info.
Live magic flute

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Midi display vst plugin

Příspěvek od Pytkin » 14 zář 2009 10:24

dohodni sa s luphtrackom .. on by ti to mohol naprogramovat ..

AndyW
Příspěvky: 56
Registrován: 09 srp 2003 00:09

Re: Midi display vst plugin

Příspěvek od AndyW » 14 zář 2009 10:55

diky, zkusim mu napsat
Live magic flute

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Re: Midi display vst plugin

Příspěvek od Cyril » 14 zář 2009 11:27

A neslo by to v Usine? To bych se dost divil, kdyby to tam nejak neslo vykoumat. Pripadne napis na jejich forum http://www.sensomusic.com/forums/index.php
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

AndyW
Příspěvky: 56
Registrován: 09 srp 2003 00:09

Re: Midi display vst plugin

Příspěvek od AndyW » 14 zář 2009 11:38

muzu se na to mrknou, pouzivam ted plogue bidule, ale rad zkusim jinej soft, a usine vypada, ze to bude taky mocnej nastroj pro me.
Live magic flute

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Re: Midi display vst plugin

Příspěvek od Cyril » 14 zář 2009 11:41

Andy W: hodne mocnej :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

AndyW
Příspěvky: 56
Registrován: 09 srp 2003 00:09

Re: Midi display vst plugin

Příspěvek od AndyW » 14 zář 2009 11:54

ja trochu popisu svoje potreby, aby to bylo jasnejsi.
mam celkem 3 midi controlery.
1 korg nano control s tlacitkama, takovejma kontrolama a potakama
2 dechovej midi kontroler akai ewi usb
3,maudio axiom 25, kterej ma krome klaves nejaky pady, potaky a transportni tlacitka

korg chci pouzivat pro nastavovani hlasitosti jednotlivych kanalu, a horni radu tlacitek na prepinani software synthu, druhou radu na prepinani efetku na filterbance co pouzivam jako vystupni efekt. pri prepnuti do jine "scene" ty horni budou slouzit stejne a ta dolni rada na prepinani presetu konkretniho zvoleneho synthu (na to potrebuju mapovat cc na program change a jeste filtrovat on a of toho cc, aby to vzalo jenom on, a jeste mapovat na spravny program change v tom synthu nebo efektu)
dechovej kontroler stejne jako klavesy pouzivam pro hrani melodie, transportni tlacitka na axiomu chci pouzivat pro nahrani nejake smycky a jeji zalupovani abych s ni mohl pracovat, pady na pridani nejakeho beatu,a pak taky zalupovat
potaky na korgu zas pouzivat na krouceni zvuku na sytnhech (ty na axiomu sou nepouzitelne, protoze maji aretaci, ty necham na jemne doladovani nejakych parametru, ale na klasicke krouceni se nehodi)
no a jeste nejak inteligentne potrebuju zobrazit co mi hraje za syntak, jakej preset (tedy program) a jakej preset je na ty filterbance

vsecho co sem popsal mi plogue bidule umoznuje, sou tam veci ktery mi umoznujou dobre kovertovat ruzne typy midi sprav a kdyz si nastavim dobre kontroelry tak to funguje jak ma, jenom to zobrazovani nemuzu docilit, zatim jsem na to neprisel.

pouzivam asi 8 synthu
protoze ten axiom mam kratce, tak sem teprve ted zacal uvazovat nad jinou variantou ovladani a to ze budu pouzivat ten axiom na program change a budu mit v kazdem program change uz nastaveny syntak + prislusny preset, efetk na filtrbance necham na tlacitka na korgu, ale rozsirim to i na dolni radu abych tech efektu mohl pouzit vic, ale problem zobrazeni bude zustavat,preci jenom mit nejaky papirek s cca 80 presetama je dost neprakticke

jinak pro predstavu, co vlastne delam, tak hrajeme dva a mame psytrance projekt, kamos pousti podklady a hraje na klavesy ja doposavad na ten dechovej kontroler ale chci k tomu pridat ty klavesy taky a zacit delat i nejaky smycky abychom to mohli trochu ozivit.
Live magic flute

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Re: Midi display vst plugin

Příspěvek od luphtrack » 14 zář 2009 22:36

zajímavej nápad. do toho bych šel.
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Midi display vst plugin

Příspěvek od kexik » 14 zář 2009 22:51

to by ste zasa vynaliezali kuadzifko, mladenci...
http://www.bluecataudio.com/Products/Pr ... teControl/
tymto ide poriesit imo vsetky poziadavky. otvori sa to ako jedno vst, nastavi sa tomu gui podla potreby, namapuju sa na to vsetky fyzicke midi kontrolery (vie to midi learn, takze aj ked host midi learn nema, nastavis to ajncvaj) a vznikne kvazi jeden virtualny megakontroler ktorym sa bude ovladat daw. cena je mierna...

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Re: Midi display vst plugin

Příspěvek od luphtrack » 14 zář 2009 22:54

no je na něm, ať si vybere, co chce... já to klidně nabastlim
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Re: Midi display vst plugin

Příspěvek od luphtrack » 15 zář 2009 12:09

jak si tak pročítám ty požadavky, tak se mi zdá, že ten kexíkem navrhovaný soft tak všemocný není. a nepřijde mi, že programování tohoto by bylo o vynalezání něčeho.
Obrázek
live free or die!

AndyW
Příspěvky: 56
Registrován: 09 srp 2003 00:09

Re: Midi display vst plugin

Příspěvek od AndyW » 15 zář 2009 12:47

kekxik, tohle sem zkousel, ale neni to bohuzel ono. nejde tam nastavit nijak to co potrebuji...
navic mapingy ruznejch midi na ruzny midi jiny mi plogue zvlada, mam tam vsechno napsany, jenom to zobrazovani ne...
Live magic flute

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Re: Midi display vst plugin

Příspěvek od luphtrack » 15 zář 2009 13:22

dočetl jsem se, žeten tvůj soft podporuje OSC. to mi přijde jako lepší řešení než VST plugin.
Obrázek
live free or die!

AndyW
Příspěvky: 56
Registrován: 09 srp 2003 00:09

Re: Midi display vst plugin

Příspěvek od AndyW » 15 zář 2009 13:28

problem ale nastane kdyz budu pouzivat jiny soft, coz se stat muze.
Live magic flute

Uživatelský avatar
izzi
Příspěvky: 2
Registrován: 24 říj 2007 18:13

dva midi kontrolery

Příspěvek od izzi » 29 srp 2010 09:20

ahoy.
doufam ze se tady muzu zeptat, snad to nebude OT

je mozne pouzivat axiom 25 a korg nano kontrol v programu FL 9 soucasne?
vsiml sem si ze se tady mluvilo o vst: Blue Cat's Remote Control
jestli by to slo, muzu se zeptat jak to vsechno nastavit? o programovani midi toho moc nevim :(
dik
"Make some fuckin' noise!"

Odpovědět