MIDI pre laikov

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12698
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od dendy » 06 bře 2014 12:14

podla toho ako to nastavis v cubase .. ked proste stope nastavis ze ma nahravat, bude nahravat co do nej lezie .. ak zapnes nahravanie aj na midi aj na audio stope nahra sa ti naraz midi aj audio ..

obvyklym postupom ale je najprv nahrat LEN midi .. to ti umozni pripadne rucne doladit ak nieco netrafis, poposuvat noty, poopravoat chyby.. potom vypbes nahravanie midi, zapnes nahravanie audia, das v cupase play+record .. a onot o bude prehravat midi stopu, midi data bude teda posielat do syntaku a audio bude nahravat do audio stopy ..

potom nasledne vypnes midi stopu, a uz ti bude hrat len nahrate audio v Cubase :-) a mozes pripadne nahravat dalsiu s topu s inym nastrojom / melodiou .. takto postupne nahravas dalsie a dalsie stopy, vrstvis to, a vzdnika kompletna skladba :)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od biscuit » 06 bře 2014 12:50

jsem si vybavil tohle:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VcfTdUzud0g#t=63s[/youtube]

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12698
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od dendy » 06 bře 2014 13:29

ale no tak, ja myslim ze tu ide skorej o otcovske pudy vzhladom na vek :-)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od biscuit » 06 bře 2014 17:41

ja ani nenaznacil, ze by slo o neco jinyho, ale je hezky videt, jak dedkove hned pookrejou :mrgreen: ( i me se to tyka :-) )

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od hubert » 06 bře 2014 18:43

Inak clovece biscuit...Ty si na to kapol :) az teraz mi doslo ze vzhladom k tomu ze mi na pozadi zostalo, ze otazky kladie baba...resp. aspon sa tak tvari, tak som nemal ziaden "tik" nechat ju preluskat najprv forum lebo toto ako aj milion inych "prkotin" sa tu uz riesilo. Treba sa nad tym zamysliet....Mozno ze by uroven fora a kvalitu a zmysluplnost prispevkov zdvihla proste pritomnost vacsieho poctu "bab".....sorry za OT

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od peteness » 06 bře 2014 20:22

Nikoleta píše:Peteness : To co linkuji je dobře :) mám na to ten větši jack do kláves
ten universální asio ovladač myslíš Asio4all ? jestli ano tak ten už taky mám
Biscuit : Když budu nahrávat audio stopu a budu mít zapojené jak audio kabel tak i Midi kabel bude se to nahrávat oboje ? nebo jak to je ? už sem z toho docela mimo :D
to právě záleží všechno, jak to máš připravený v Cubase. Vytvoříš si projekt, ten je prázdný (pokud to není šablona), a do něj přidáváš ručně audiostopy a/nebo midistopy. Na vstupu na těch stopách si zvolíš z kterého zdroje to má brát signál a pak už jen Record a nahráváš. Nebo si jich tam vytvoříš třeba 10, 20, ale budeš mít aktivní jen jednu, kterou zrovna potřebuješ. To si zase rychle můžeš nastavit v mixeru. Na to všechno Cubase pamatuje.
Jinak jak psal Dendy, že je dobrý nejdřív si nahrát midi - třeba MIDI nemusíš nahrát celou skladbu, pokud se to opakuje. Stačí nějaká smyčka a tu pak můžeš posílat jako midi dokola zpátky do Yamahy, zatímco audio se bude nahrávat kontinuálně.

daflik
Příspěvky: 37
Registrován: 27 úno 2012 19:25

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od daflik » 31 říj 2014 17:52

MDudas píše:Chcem sa spytat menej znalych citatelov - ma vyznam zaradit sem prispevok na temu "Zaciname novu skladbu / upravujeme importovanu skladbu" ?
- prve uzitocne kroky pri novej skladbe - co, kde a ako standardne nastavit
- uzitocne kroky pri modifikacii cudzej skladby - co zmazat, co zmenit, co ponechat, aby to fungovalo
JO,JO......Začínáme, díky.....

daflik
Příspěvky: 37
Registrován: 27 úno 2012 19:25

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od daflik » 07 črc 2015 19:58

Dotaz: MIDI se dájí ovládat i jiné věci, světla, kouře a jiné blbiny. Vo co go? jsem řezbář a napadlo mě když jsem přečetl v chytré knize že MIDI může ovládat i jiné věci, na 220 V mohl bych to použít na ovládání pohybu figurek na Betlému. / Začne hrát p획alka a začne se mrcasit šohaj s píšťalkou./ No ale na mě je to ořech.:)

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od MDudas » 07 črc 2015 22:10

daflik, MIDI je digitalny signal - sled cisel. Vzdy potrebujes nejaky "procesor", ktory to vie citat. Keby si niekde dokazal zohnat zariadenie (prevodnik), ktory precita/rozkoduje MIDI a podla toho Ti meni nejake analogove signaly, tak by to slo. Problem je, ze Ty potrebujes zariadenie, ktore by takto dokazalo obsluzit aspon 40-50 kontrolerov, ne li vic...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od Pytkin » 07 črc 2015 23:22

no sak hocijaky mali jednocipak to zvladne lavou zadnou .. aj vela kanalov von maju .. staci sa len trosku pokukat .. dnes je vsetko na trhu ..

charonme
Příspěvky: 1144
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od charonme » 09 črc 2015 00:11

z ciny si objednaj taketo podobne za ~3 eura (ale budes cakat mesiac)
https://www.alza.sk/arduino-micro-d569055.htm
k par pinom pripojis midi in (mozes aj out) a su tam aj vystupy na riadenie driverov k motorcekom
a ak vies multiplexovat tak aj vela motorcekov

daflik
Příspěvky: 37
Registrován: 27 úno 2012 19:25

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od daflik » 09 črc 2015 16:13

http://www.heureka.cz/?h[fraze]=Elation ... roller+DMX
Zatím toto a
http://dj-midi-kontrolery.heureka.cz/eu ... ntroler-2/
Uněkterých píšou ovládání mikrofonem. Takže možná jednodušší než se trápit s MIDI kanálama. Uvidím mám co študovat.
Charonme nevíš do kolika voltů by to bylo? Zatím to mám vymyšleno 12v motorky z kopírek, a někdo mi radil z CD mechanik. Jde mi o to že za 2 roky na to budu chtít i osvětlovat,..... no 220V je asi i zbytečných, dalo by se to udělat i ledkama.




Arduino asi pořídím vnukovi.......:)

charonme
Příspěvky: 1144
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od charonme » 11 črc 2015 17:57

to je na 5v, ale na motorcek tak ci tak potrebujes driver, priamo atmega cip by ho neutiahol. Aj 220V mozes spinat napr. cez rele modul k arduinu

daflik
Příspěvky: 37
Registrován: 27 úno 2012 19:25

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od daflik » 20 črc 2015 22:08

charonme píše:z ciny si objednaj taketo podobne za ~3 eura (ale budes cakat mesiac)
https://www.alza.sk/arduino-micro-d569055.htm
k par pinom pripojis midi in (mozes aj out) a su tam aj vystupy na riadenie driverov k motorcekom
a ak vies multiplexovat tak aj vela motorcekov

Mohl by's mi pučit nějakou tu čínskou adresu? Díky
Kolik jde elektriky z DMX? Kdyby na to dal relátko? stačilo by něco takového:
http://kytary.cz/soh-dmx-pipe/HN117059/

charonme
Příspěvky: 1144
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od charonme » 22 črc 2015 19:35

chod trebars na ebay.ie, daj hladat napr. arduino micro a prepni si vlavo na "Worldwide" a "Buy it now" a mozes kludne aj "Free P&P" (cinania dost casto ponukaju free shipping)

s DMX ti neviem pomoct, urcite sa to da nastudovat z nejakej specifikacie

Odpovědět