MIDI pre laikov

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
daflik
Příspěvky: 37
Registrován: 27 úno 2012 19:25

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od daflik » 04 srp 2015 19:37

Objednáno, tedy koupeno.....

daflik
Příspěvky: 37
Registrován: 27 úno 2012 19:25

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od daflik » 23 srp 2015 08:30

Pochopitelně problémy.
Stáhl jsem program arduino 1.6.5.r2- windows, ale v něm v driverech nenajdu složku arduino UNO inf. Uff,,..:(


https://forum.arduino.cc/index.php?topic=329989.0
tady něco řeší ale na mě je to moc.

charonme
Příspěvky: 1144
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od charonme » 04 zář 2015 14:35

admin by toto mohol presunut do nejakej "arduino" temy, nie?

skus si pozriet aku verziu atmega / atmel cipu tam mas a skus vyguglit k tomu pasujucu verziu arduino IDE. Napr. niekedy sa mi stalo ze nejaky cip nefungoval s novsim IDEckom ale ked som si stiahol starsiu verziu tak mi to uz islo

casto je tam najdolezitejsia ta cast ktora komunikuje s tym cipom kvoli uploadu binarky

Miky23752
Příspěvky: 3
Registrován: 07 zář 2016 22:07

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od Miky23752 » 07 zář 2016 22:19

Zdravím. Potreboval by som poradiť. Chcem prepojiť zvukový modul Ketron SD 1000 zo sequencerom a zároveň potrebujem hrať zvuky z modulu na master klávesnici. Ketron má midi IN THRU, klávesnica IN OUT, sequencer IN OUT. Aký potrebujem Thru box alebo merge box. Ďakujem.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od MDudas » 07 zář 2016 22:37

Thru sa pouziva vtedy, ak na zaciatku "retaze" je sekvencer, ktory posiela instrukcie viacerym nastrojom za sebou.
Prepojenie In-Thru iba precita opto-clenom instrukcie na MIDI-In a na MIDI-Thru ich presne zopakuje (cize len akysi "repeater").
...
Zisti, ci sekvencer vie spajat instrukcie (merge) z MIDI-In a svoje instrukcie. Ak ano, zapojis klaviatura-sekvencer-Ketron.
Ak nie, potrebujes zakupit nejaky mergebox alebo zvukovku s dvomi MIDI portami.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od Pytkin » 07 zář 2016 23:48

klavesnica OUT > IN SEQ ... OUT SEQ -> IN KETRON .. v SEQ zapnes SOFT THRU

Miky23752
Příspěvky: 3
Registrován: 07 zář 2016 22:07

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od Miky23752 » 10 zář 2016 02:01

MDudas píše:Thru sa pouziva vtedy, ak na zaciatku "retaze" je sekvencer, ktory posiela instrukcie viacerym nastrojom za sebou.
Prepojenie In-Thru iba precita opto-clenom instrukcie na MIDI-In a na MIDI-Thru ich presne zopakuje (cize len akysi "repeater").
...
Zisti, ci sekvencer vie spajat instrukcie (merge) z MIDI-In a svoje instrukcie. Ak ano, zapojis klaviatura-sekvencer-Ketron.
Ak nie, potrebujes zakupit nejaky mergebox alebo zvukovku s dvomi MIDI portami.

Ďakujem vyskúšam.

Miky23752
Příspěvky: 3
Registrován: 07 zář 2016 22:07

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od Miky23752 » 10 zář 2016 02:02

Pytkin píše:klavesnica OUT > IN SEQ ... OUT SEQ -> IN KETRON .. v SEQ zapnes SOFT THRU
Ďakujem vyskúšam. Seq je Yamaha Tyros5.

Skúšal som nastavenie ale Tyros5 nemá SOFT THRU. Ani master keyboard (Novation Impulse 61) nemá túto funkciu. Mal som Roland A 70 a tam sa to dalo zmiešať. Chem sa ťa ešte opýtať či môžem použiť tento Merge box. https://www.thomann.de/gb/midi_solution ... u_183968_2
https://thumbs5.static-thomann.de/thumb ... 39_800.jpg

Odpovědět