MIDI pre laikov

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od Pytkin » 02 srp 2013 17:07

scott : v prvej tabulke su standardne midi controlery .. 128 a viac su tam extra RPN ..
v tabulke B mas controlery , ktore mozes ty pridelit svojim potenciometrom .. prvych 128 je v tabulke A .. ty vyssie mi pripadaju , ze proste tvoj keyboard ich nejak interpretuje .. a vysiela von ine data .. ako pitch bend napriklad ..
a tretia tabulka vysvetluje , ako ich davas na bytony a pedale .. ze ako sa interpretuju .. tam mas viacej dat .. pre stlaceny/nestlaceny/toggle .. je tam napriklad aj program (145) , kery zrejme posle program change .. to su proste interpretovane virtualne CC , ktore von poslu uplne ine midi data .. aj MMC tam vidim ..

scott030
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2013 15:08

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od scott030 » 02 srp 2013 19:36

a co tie controllery v standardnej tabulke ktore maju len cislo? tie akoze nic nerobia?

charonme
Příspěvky: 1144
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od charonme » 02 srp 2013 20:25

hubert píše:v ziadnom pripade sa neda pouzit program change ako nadstavba k vacsiemu rozsahu CC to je proste hlupost
aha sory tak potom som si to pomylil s prehadzovanim patchov, tam sa da prepinat medzi viac ako 128 patchami pomocou bank select

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od Pytkin » 02 srp 2013 21:00

Scott: no to zavisi od toho zariadenia, ktore k tomu keyboardu pripojis.. Ak budes vysielat controler 50 a ono na neho nereaguje, tak to nebude robit nic ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od Pytkin » 02 srp 2013 21:02

Charonme : a tak iso ako bank msb/lsb + program change , funguje rpn/nrpn controler .. Posles msb/lsb controlery (128*128) a potom data ..

scott030
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2013 15:08

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od scott030 » 03 srp 2013 23:17

pete ness píše:Jestli chces menit tempo behem skladby pomoci keyboardu, tak to tempo budes muset jednoduse menit na tom keyboardu (rucne koleckem nebo tlacitkama) - za podminky, ze pouzivas Midi clock (slave - Nuendo, master - keyboard)......coz je imho logicke a bezne pouzivane. Nebo si zmeny tempa predem nakreslit jako automativaci v Tempo tracku.

dakujem za radu, dnes som to skusal a skvele to funguje :P

scott030
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2013 15:08

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od scott030 » 03 srp 2013 23:29

dnes som mal cas hrat sa a skusat veci na midi keyboarde ale zial nijak slavne som nepochodil. takze tu su nasledovne otazky. virtualne nastroje ako napr. nexus,polar virus a pod. by mali mat plnu podporu GM/GM2? ak ano ako to zistim ked nikde nie je uvedene logo GM? co znamena v standardnych MIDI CC's napr. controller 12 Effect Controller 1 alebo napr. controller 16 Gen Purpose 1? skusal som to nastavit pricom ako data 3 som dal hodnotu 127 a data 2 hodnotu 1 no ziadnu zmenu som si nevsimol (nepocul). moze to byt tym, ze pouzivam virtualne nastroje a oni tieto parametre nepodporuju (skusal som viac nastrojov a nie len jeden typ)? alebo teraz ma napada ze som mohol urobit chybu pri priradovani hodnot (zadat ich opacne cize data 3=1 a data 2=127)?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od Pytkin » 03 srp 2013 23:42

datove hjodnoty sa davaju vecsinou len pri tlacitkach .. potenciometer vacsinou dava 0-127 .. cize by malo byt jedno , co das do tych parametrov .. ale nastuduj navod .. tam to bude popisane ..

Kazdy virtualny instrument je iny .. ma ine kontrolery .. mussis si nastudovat co sa da ovladat a akymi kontrolermi .. bude to v manuale k instrumentu ..

scott030
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2013 15:08

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od scott030 » 04 srp 2013 17:28

pozeral som si tie manualy a veru maju pramalo spolocneho so standardnou MIDI CC tabulkou.ak teda chcem ovladat tieto virtualne nastroje tak ak som dobre pochopil mam si priradit hodnoty z ich implementacnych tabuliek alebo ako to funguje? a pytkin, mas skusenost s MMC? hodil by som sem tabulku z Nuenda ktora sa venuje MMC no neviem ju nastavit (co vsetko sa ma nastavit a tak) preto by som s nou potreboval pomoct. dakujem :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od Pytkin » 04 srp 2013 18:44

scott : hod sem MMC tabulku z nuenda .. ale neviem .. MMC v nuende je ovladanie dalsieho zariadenia cez MMC .. ty chces asi daco ineho .. A tie kontrolery nie su ziadna veda .. proste mas instrument , kde cuttoff je CC 76 .. no tak si das CC 76 na nejaky potenciometer a ten bude ovladat cutoff toho instrumentu .. podstatne je , aby si mal tu midi implementacnu tabulku , kde su casto vsetky controleri popisane ..

scott030
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2013 15:08

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od scott030 » 04 srp 2013 19:24

tak som to myslel aj ja.je jedno co mam v tabulke ku keyboarde pisane ja ked instrument ktory chcem ovladat ma nieco ine pisane a bude sa riadit podla vlastneho preddefinovaneho parametru. aby sme sa chapali s MMC (a aby som to aj ja pochopil) z midi keyboardu chcem ovladat v Nuende prvky ako REC, PLAY, REV, STOP a pod. aby som pri zazname nemusel vzdy vsetko spustat mysou (tieto povely si viem nadefinovat na prislusne tlacidla, len je zase otazne ci na tieto povely reaguje aj Nuendo alebo ci tie povely nema na inych hodnotach ako su standardne) no ked pises ze MMC je tam urcene na ovladanie inych zariadeni tak neviem ci toto pomocou midi keyboardu dokazem. kazdopadne to sem co najskor hodim. vdaka za pomoc :)

jackies

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od jackies » 04 srp 2013 20:01

Není lepší na ten transport bar použít numerickou USB (BT) klávesnici za almužnu a položit si jí k ruce ?

Obrázek

( navíc sáhnou na myš tě bez tak sem tam při nahrávání nemine, to bys musel mít hodně za sebou pamatovat si všechny kl.zkratky )
Rozhodně bych se navíc přimlouval pro celou PC klávesnici :wink:

http://imageshack.us/photo/my-images/51 ... dpigy1.jpg

Někdy žasnu, co se dá všechno řešit a jak to vymýšlet co nejsložitěji.
O dotazu na tu změnu tempa si také myslím své.

Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od Pytkin » 04 srp 2013 20:56

scott : v nuende je to jednoduche .. vacsina funkcii sa da ovladat aj cez midi .. takze si otvoris keycommandy .. najdes si tam transport .. najdes PLAY .. vedla je tlacitko learn , alebo take daco .. stlacis .. stlacis na keyboarde tlacitko PLAY .. a nuendo sa to nauci ..

scott030
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2013 15:08

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od scott030 » 04 srp 2013 21:14

jackies píše:Není lepší na ten transport bar použít numerickou USB (BT) klávesnici za almužnu a položit si jí k ruce ?

Obrázek

( navíc sáhnou na myš tě bez tak sem tam při nahrávání nemine, to bys musel mít hodně za sebou pamatovat si všechny kl.zkratky )
Rozhodně bych se navíc přimlouval pro celou PC klávesnici :wink:

http://imageshack.us/photo/my-images/51 ... dpigy1.jpg

Někdy žasnu, co se dá všechno řešit a jak to vymýšlet co nejsložitěji.
O dotazu na tu změnu tempa si také myslím své.

Obrázek

urcite aj to je jedno z moznych rieseni :) ale ked uz mam na klavesach zmienovane tlacitka preco ich nevyuzit? a osobne preferujem klavesove skratky pred mysou cize len sa ich naucit :) k otazke o tempe len tolko ze ja to chcem menit pocas skladby ale dali mi tu na to uz dobru radu ktora funguje a takto mi to aj v pohode vyhovuje. PEACE

scott030
Příspěvky: 38
Registrován: 11 črc 2013 15:08

Re: MIDI pre laikov

Příspěvek od scott030 » 04 srp 2013 21:24

Pytkin píše:scott : v nuende je to jednoduche .. vacsina funkcii sa da ovladat aj cez midi .. takze si otvoris keycommandy .. najdes si tam transport .. najdes PLAY .. vedla je tlacitko learn , alebo take daco .. stlacis .. stlacis na keyboarde tlacitko PLAY .. a nuendo sa to nauci ..

malo by to fungovat aj z midi keyboardu? ak ano tak robim nieco asi zle lebo si najdem pozadovanu funkciu, dam ASSIGN + tlacidlo na keyboarde a nic :(

Odpovědět