Midi propojení

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
George

Midi propojení

Příspěvek od George » 23 led 2006 21:02

Dobrý den,
Prosím zkušené uživatele o radu.Jedná se mi o zapojení MIDI do PC, tzn. kláves z MIDI IN a OUT, nebo konektorem TO HOST do gameportu PC pro obousměrný tok.Bohužel nemohu tento port najít. Zvukovou kartu mám integrovanou do základní desky. Zasílám odkaz na stránku s vyobrazením a popisem základní desky a prosím o vyjádření zda to lze nebo ne. Vím, že bych to mohl řešit přes USB a INTERFACE, ale to obnáší asi 2000,- Kč. Předem děkuji za každou radu.

Ještě odkaz: http://www.fic.cz/product_doc-139437183 ... 7B396.html

S pozdravem Jiří

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 led 2006 21:06

tohost je normalny seriovy port .. ten tam je ..

GAME tam je ale potrebujes kablik , ktory asi nedodali .. a nepisu ci ma MIDI .. to pozri v BIOSe , ci sa tam nieco okolo midi nastavuje .. ak ano , tak by to pouzitelne bolo .. to by stacilo vytiahnut len par pinov z toho konektora ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Midi propojení

Příspěvek od dano » 23 led 2006 21:06

George píše:Vím, že bych to mohl řešit přes USB a INTERFACE
presne tak... nie je to sice az take lasne, no da sa to kupit aj na inzerat... a na tvojom mieste by som to riesil tak, nie kazdy synt ma TO HOST vystup a niekedy si budes chciet pripojit nieco, co ma len klasicke MIDI a budes nahrany... podla mna to nie je zbytocna investicia

George

Příspěvek od George » 23 led 2006 22:20

Takže podle Vás je to který vstup? Ten fialový dlouhý? Tam je namalovaná tiskárna. Podle toho co jsem se dočetl na internetu, tak by to měl být nějaký patnácti kolíkový. Tady na tom je toho moc. A pokud by to opravdu mělo být ono, tak jak to upravit? Nevíte prosím o nějakém schématu na netu?Jsem laik, takže omluvte prosím mé možná naivní, ale pro Vás samozřejmé dotazy.Děkuji Jiří

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 23 led 2006 22:30

jj, to-host je naprd. Je to zastarale a nemuselo by ti to treba ani behat pod Win XP(no ikdyz neni to-host jako to-host). Notabene, kdyz rikas, ze nemas ze zakladni desky vyvedeny gameport konektor, tak bych to vzdal a koupil neco jako Midisport UNO - stoji to cca litr.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 led 2006 23:53

george : MIDI/GAME je na doske .. potrebujes k tomu takt plech s konektorom -> kabel do dosky .. asi option .. ale v prvom rade pozri v biose ci tam vobec MIDI je ..

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 24 led 2006 08:07

Děkuji, zase jsem blíž, jen prosím ještě jak se orientovat v BIOSe? Nejsem englishman, takže dostanu se při startu do BIOS, ale pod kterou odrážkou hledat, a hlavně co hledat? Ještě malinkatý problém, počítač je pod zárukou, takže pokud bych chtěl něco přidat, tak musím někam do servisního střediska. Sám a nebo někdo se v tom vrtat asi nemůže.Je na tom peče?.To ale v porovnání s hledáním v BIOS je prkotina.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 led 2006 09:17

anonymni: prestuduj cesky zakon na ochranu spotrebitela. na slovensku nie je zakazane vrtat sa v zapecatenom PC, ak to nejaky predajca tvrdi, zavadza protizakonne reklamacne podmienky. na akykolvek priemyselny tovar je zaruka rok, cize aj na rozprplane pocitacove dielce.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 led 2006 23:04

anonym : hladaj nieco ako integrated peripherials .. a tam by malo byt midi ..

George

Příspěvek od George » 24 led 2006 23:45

Díky za reakci. BIOS jsem navštívil, ale v integrated peripherials jsem nenašel ani jedno slovo z náznakem MIDI, a to jsem vždy proklepal všechny možnosti. Volal jsem dnes na servisní středisko aby taky poradili(vždy? jsou to odborníci).Dal jsem jim typ základní desky, vzali si hodinu na rozmyšlenou a pak se ozvali, že by to na tento typ desky "nemělo jít dodělat". Takže čím dál víc začínám uvažovat o výše zmiňovaném Midisportu Uno od M-audia. Jestli to znáte a máte zkušenosti, uvítám recenzi. Na několika odkazech na netu jsem četl samé superlativy.Díky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 led 2006 23:49

george : vacsina USB midi interfacov nerobi ziadne problemy .. chod do toho .. urcite to pojde .. a ak si steinbergovy , tak klucove slovo zneje IGNOREPORTFILTER ..

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 24 led 2006 23:53

George: ja ho mam, tam neni co zkazit....proste si jedno USBcko zaplacnes krabickou, ktera na jeden vstup a jeden vystup. S odstupem casu bych ted urcite koupil nejaky vetsi MIDISPORT - duo, trio, jestli se tomu tak rika, proste vice midi vstupu/vystupu.....takze to zvaz s vyhledem do budoucna.

George

Příspěvek od George » 25 led 2006 00:32

Díky pánové za názory a rady. O více vstupech nebo výstupech neuvažuji, v postatě chci jen samohrajku propojit s PC a upravovat nebo nahrávat midisoubory. Soft mám Cakewalk pro audio 9.03. Kdybych to nemohl potom rozchodit, tak se ozvu a zdvořile požádám o další rady a postrčení vpřed.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 led 2006 10:05

kup obycajnu pci zvukovku s gameportom za dve stovky a za 700 kabel gameport-midi... lacne usb-midi riesenia mavaju problemy s plavanim hodin a su pritom za rovnaku a vyssiu cenu.
alebo sa rozhodni pre robenie muziky a kup si lacnu serioznu zvukovku s midi IO (ako e-mu 0404 alebo m-audio AO2496) za cca 4000 a budes mat uz aj aku taku vybavicku na nahravanie a kvalitny odposluch, he?

...odhadovane ceny su slovenske...

Odpovědět