Midi ROZDVOJKA

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Brenda Walsh
Příspěvky: 220
Registrován: 04 říj 2007 11:21

Re: Midi ROZDVOJKA

Příspěvek od Brenda Walsh » 10 lis 2011 08:41

zkus ty tři midi konektory do serie, většiou to funguje. Já to našel kdysi v knize Svět MIDI od Daniela Forro, je tam i nakres, na netu to nějak nemohu vyšťourat.

Kelley
Příspěvky: 251
Registrován: 10 bře 2009 14:09

Re: Midi ROZDVOJKA

Příspěvek od Kelley » 10 lis 2011 09:24

Ve schématu je 7414 (se schmitovým klopným obvodem) a ne 7404 (obyčejný invertor). I když to bude nejspíš fungovat s oběma, 7414 líp tvaruje signál. Dneska koupíš spíš verzi 74HCT14, za pár korun (centů).
EDIT: pro úplnost: http://www.gme.sk/sk/74hct-14-p426-008.html
Naposledy upravil(a) Kelley dne 10 lis 2011 11:26, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Midi ROZDVOJKA

Příspěvek od kexik » 10 lis 2011 10:48

Pytkin píše:Ja si pamatam, ze stal asi 4 nemecke marky.. To bolo dost penazi :)
dneska eurik :)

http://www.gme.sk/sk/pc900v-sharp-p523-062.html
http://www.gme.sk/sk/6n137a-p523-182.html

ale ako vravim, takyto dip4 bazmek sa dava do spinanych zdrojov

http://www.gme.sk/_dokumentace/dokument ... -237.1.pdf

je ich vela druhov, ale vsetky zvladaju TTL na vstupe, cize v hentom zapojeni fachaju

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Midi ROZDVOJKA

Příspěvek od Pytkin » 10 lis 2011 13:21

brenda walsh : jo asi tam som videl tu schemu zapojenia 1 in ->2 out .. v tej forroknizke .. tiez som to nevedel nikde najst na nete .. ale uz som to popisal , ako to zapojit .. len je otazne ci to bude fungovat .. ak sa chlapec kamarati s pajkovackou , tak si to pozvara za par euri ..

Brenda Walsh
Příspěvky: 220
Registrován: 04 říj 2007 11:21

Re: Midi ROZDVOJKA

Příspěvek od Brenda Walsh » 10 lis 2011 14:31

Mě to fungovalo docela dobře, akorát sem měl pocit že to má malinko latenci. Ale když už sme u toho, tak mi fungoval i natvrdo rozdvojenej midi kabel (seqvencer-sampler-synth), a nikdy sem s tim problémy neměl, o tomhle myslim psal taky Forro, že to v principu možný je, ale při nekvalitních součástkách midi in, požitých v některých přístrojích by mohlo dojít k požkození.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Midi ROZDVOJKA

Příspěvek od Pytkin » 10 lis 2011 14:33

latenciu to nemoze mat ..

Calibier
Příspěvky: 110
Registrován: 13 zář 2010 22:16

Re: Midi ROZDVOJKA

Příspěvek od Calibier » 10 lis 2011 23:15

jusuf píše:No veď to nemusíš nič špeciálne zháňať / vyrábať :

Gaia out --> in JV1080 thru --> in Virus A

Abo ?


Edit: Gaia tu funguje jak MIDI klávesnica . Alebo to potrebuješ v inom použití ?
Chci použít jinou, pětioktávovou, klaviaturu... né tu z Gaii..

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 340
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Midi ROZDVOJKA

Příspěvek od jusuf » 11 lis 2011 02:21

Podľa manuálu k Rolandu Gaia, dá sa nastaviť spomínaný parameter SOFT THRU : "If this is on, MIDI messages received at the MIDI IN connector will be re-transmitted from the MIDI OUT connector without change."
http://lib.roland.co.jp/support/en/manu ... _e03_W.pdf
Strana 53.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Midi ROZDVOJKA

Příspěvek od Pytkin » 11 lis 2011 07:37

Takze problem je vyrieseny..

Odpovědět