Midi ROZDVOJKA

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Calibier
Příspěvky: 110
Registrován: 13 zář 2010 22:16

Midi ROZDVOJKA

Příspěvek od Calibier » 09 lis 2011 17:33

Dobrý den.

Mám dotaz...

Chci z midi kláves ovládat dva zvukové moduly najednou, ale ani jeden nemá "Thru". Pouze "In" a "Out".

Lze si normálně vyrobit (spájet) rozdvojku ze tří DIN konektorů a nebo se na to musí koupit, či vyrobit něco speciálního?

Děkuji za radu...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Midi ROZDVOJKA

Příspěvek od Pytkin » 09 lis 2011 17:41

no bud mozes kupit midi thru box .. alebo vyletujes 3 kable do serie .. ale to nemusi fungovat .. thru box je istota ..

tu je popis http://www.noise.cz/uvnitr/artech/midit ... tb_cz.html

tu si ho mozes kupit za 2227,- Kč http://www.chd-el.cz/index.php?id=39

pripadne lacnejsi http://midi.heureka.cz/midi-solutions-m ... -thru-box/

Calibier
Příspěvky: 110
Registrován: 13 zář 2010 22:16

Re: Midi ROZDVOJKA

Příspěvek od Calibier » 09 lis 2011 18:06

Dík . . . ale s takovou cenou si to raději rozmyslim :D . . . jsem myslel, že by to mohlo stát třeba 500Kč . . .
Já zkoušel tohle, ale to nefunguje....: http://kytary.cz/bespeco-slad425/HN105197/ je to normální analogová rozdvojka... škoda... za 50Kč by to bylo dobrý :D

Zkusim najít na netu návod na stavbu "Midi thru box" a třeba něco najdu...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Midi ROZDVOJKA

Příspěvek od Pytkin » 09 lis 2011 18:10

:) nie .. to skutocne nemoze fungovat .. MIDI je aktivna prudova slucka .. v tom THRUBOXE su suciastky .. ak si kamarat s letovackou , tak si to postavis lahko .. potrebujes par invertorov (7404) a optoclen (PC900, 6N137,6N138) .. par odporov .. tu je schema :

http://m.bareille.free.fr/midithrubox/midithrubox.htm
Obrázek

Calibier
Příspěvky: 110
Registrován: 13 zář 2010 22:16

Re: Midi ROZDVOJKA

Příspěvek od Calibier » 09 lis 2011 18:17

Jo... přesně tohle schéma jsem vygooglil ;))

Spájet bych to zvládnul.... zkusim zjistit, kolik stojej ty součástky... a pak to zkusim postavit . . .

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Midi ROZDVOJKA

Příspěvek od Pytkin » 09 lis 2011 18:19

ten optoclen cosi stoji .. 7404 nestoji nic .. hore tu ledku nemusis mat .. ta len indikuje , ze tam tecu dake data .. mozes ten invertor horny pouzit na dalsi vystup .. takze by si mal 5 vystupov ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Midi ROZDVOJKA

Příspěvek od EXCOM » 09 lis 2011 18:21

Pytkin píše:alebo vyletujes 3 kable do serie .. ale to nemusi fungovat .. t
funguje to, mozem potvrdit, mal som tak zapojene 2xMidi TimePiece a tam som si to porozdeloval podla midi channel 1-8 a 9-16 a posielal dalej a ovladal z jedneho klavesu, konkretne z Fantom-G
funguje to spolahlivo...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Midi ROZDVOJKA

Příspěvek od Pytkin » 09 lis 2011 18:38

excom : ale sak ty si to mal normalne cez seriovy port ne ?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Midi ROZDVOJKA

Příspěvek od EXCOM » 09 lis 2011 18:41

Pytkin píše:excom : ale sak ty si to mal normalne cez seriovy port ne ?
ja som spravil normal Y kabel z midi kabla, teda mam pocit ze to je predmetom tohoto pojednavania :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Midi ROZDVOJKA

Příspěvek od Pytkin » 09 lis 2011 19:15

excom : a ten si dal do dvoch TimePiece ? a v nich filtroval v kazdom do 8 vystupov , hej ?

caliber : neviem najst nikde tu schemu .. ale proste 3 patkoliky .. 4 z jedneho do 5 do druyheho , z toho 4 do 5 tretieho a z toho 4 do 5 prveho .. proste taka hviezda .. len moze byt maly prud na vybudenie tych optoclenov dvoch .. to sa musi vyskusat ..

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 340
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Midi ROZDVOJKA

Příspěvek od jusuf » 09 lis 2011 21:17

Prípadne ešte pozri manuály , či ani jeden modul nemá niečo, ako SOFT THRU, alebo podobné. Niektoré moduly môžu použiť MIDI OUT ako THRU , resp mix vlastných dát a MIDI IN.
O aké moduly ide ?

Calibier
Příspěvky: 110
Registrován: 13 zář 2010 22:16

Re: Midi ROZDVOJKA

Příspěvek od Calibier » 09 lis 2011 22:55

Rolanda Gaia - IN, OUT;
Roland JV 1080 - ten má thru;
Virus A - IN, OUT.

Jo... u některejch jsem viděl že byly díry dvě, ale u "out", bylo napsáno ještě "thru"

A chci právě zkusit tyhle tři stroje ovládat najednou . ..

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 340
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Midi ROZDVOJKA

Příspěvek od jusuf » 09 lis 2011 23:47

No veď to nemusíš nič špeciálne zháňať / vyrábať :

Gaia out --> in JV1080 thru --> in Virus A

Abo ?


Edit: Gaia tu funguje jak MIDI klávesnica . Alebo to potrebuješ v inom použití ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Midi ROZDVOJKA

Příspěvek od kexik » 10 lis 2011 07:05

ten optoclen nestoji tiez nic. A najdes ho v kazdom vypalenom atx zdroji (byva ok)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Midi ROZDVOJKA

Příspěvek od Pytkin » 10 lis 2011 07:45

Ja si pamatam, ze stal asi 4 nemecke marky.. To bolo dost penazi :)

Odpovědět