Ahoj na tritonu rack jsem odháčkoval exkluzive v cubase je sysex povolený.nahrávám do cubase ale žádnej sysex nevypadl jsem celkej už
naštvanej měl jsem rolanda XV 5050 přes usb žádnej problém.Chtěl jsem si polepšit ale zatím ne
midi
-
Ahoj vey
jistě to mám někde špatně na tritonu nastavené jediná zpráva se nahraje
v režimu Multi o to otočením kolečkem z 000 na 001 nebo 002 na 001 -
to znamená že jediná zpráva na kterou je v cubase vidět je pouze multi 001 (další čísla jako 002 vůbec nevysílají) ještě se zaznamená při přepnutí z režimu multi na režim program. Volal jsem klukům do disk multimedia a cituji je:
Někdy bývá v nástroji (podobně, jak jsme nastavovali MIDI filter v Cubase) možnost nastavení, zda se mají sysex zprávy vysílat nebo ne. Resp. nástroj je nastaven do režimu, kdy pohyby ovládacích prvků jsou převedeny na zprávy sysex. Pokud by se to dalo někde v menu dohledat, mohlo by to problém vyřešit.
Pokud by ani toto nepomohlo, je třeba sehnat MIDI Implemetation - tabulku od Tritonu a podívat se, jaká MIDI zpráva (sysex) přepínání zvuků v režimu multi obsluhuje.
Pak se sysex zpráva zadá do Cubase MIDI stopy:
Zeptám se máš triton rack klidně přijedu kamkoliv kdo mě poradí ahoj
jistě to mám někde špatně na tritonu nastavené jediná zpráva se nahraje
v režimu Multi o to otočením kolečkem z 000 na 001 nebo 002 na 001 -
to znamená že jediná zpráva na kterou je v cubase vidět je pouze multi 001 (další čísla jako 002 vůbec nevysílají) ještě se zaznamená při přepnutí z režimu multi na režim program. Volal jsem klukům do disk multimedia a cituji je:
Někdy bývá v nástroji (podobně, jak jsme nastavovali MIDI filter v Cubase) možnost nastavení, zda se mají sysex zprávy vysílat nebo ne. Resp. nástroj je nastaven do režimu, kdy pohyby ovládacích prvků jsou převedeny na zprávy sysex. Pokud by se to dalo někde v menu dohledat, mohlo by to problém vyřešit.
Pokud by ani toto nepomohlo, je třeba sehnat MIDI Implemetation - tabulku od Tritonu a podívat se, jaká MIDI zpráva (sysex) přepínání zvuků v režimu multi obsluhuje.
Pak se sysex zpráva zadá do Cubase MIDI stopy:
Zeptám se máš triton rack klidně přijedu kamkoliv kdo mě poradí ahoj
-
-
-
Právě jsem koupil Tritona a mám podobné problémy. V manuálu se píše, že multi se přepínají ne přes Prog.Change, ani SysEx, ale přes System Common Message: F3 ssZdeněk Šiška píše:všechno jsem odháčkoval sysex už vypadl a tady je:
SysEx 1.3.3.0 F0,42,30,50,4E,04,F
SysEx 1.3.4.0 F0,42,30,50,23,F7
Při tomto příkazu se ze všech režimů dostanu do multi zatím ale ne na číslo multiprogramu
F3 je stavový byte "Song select", ss je data byte - číslo Multi.
Nevím ale, jak v Cubase vložit do stopy hexadecimální číslo F3. V List editoru lze vkládat (insert type) pouze položky jako Note, Controller, ProgramChange, SysEx, atd, ale nikoliv SongSelect, ani stavové byty v číselné podobě. Neví někdo, jak tam dostat to F3?
Ještš poznámka: aby fungovalo přepínání multi, musí být nastaveno v Global režimu MIDI Clock na External.
Vyřešeno:
http://www.cubase.cz/viewtopic.php?t=454
http://www.cubase.cz/viewtopic.php?t=454