midi

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Zdeněk Šiška
Příspěvky: 13
Registrován: 11 úno 2007 15:08

Příspěvek od Zdeněk Šiška » 13 úno 2007 16:06

Ahoj na tritonu rack jsem odháčkoval exkluzive v cubase je sysex povolený.nahrávám do cubase ale žádnej sysex nevypadl jsem celkej už
naštvanej měl jsem rolanda XV 5050 přes usb žádnej problém.Chtěl jsem si polepšit ale zatím ne

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 13 úno 2007 18:37

Mě z Tritona SysEx ven šli, takže netuším, kde může bejt problém. Už jedině na vstupu Cubase ...

Zdeněk Šiška
Příspěvky: 13
Registrován: 11 úno 2007 15:08

Příspěvek od Zdeněk Šiška » 14 úno 2007 13:13

Ahoj vey
jistě to mám někde špatně na tritonu nastavené jediná zpráva se nahraje
v režimu Multi o to otočením kolečkem z 000 na 001 nebo 002 na 001 -
to znamená že jediná zpráva na kterou je v cubase vidět je pouze multi 001 (další čísla jako 002 vůbec nevysílají) ještě se zaznamená při přepnutí z režimu multi na režim program. Volal jsem klukům do disk multimedia a cituji je:
Někdy bývá v nástroji (podobně, jak jsme nastavovali MIDI filter v Cubase) možnost nastavení, zda se mají sysex zprávy vysílat nebo ne. Resp. nástroj je nastaven do režimu, kdy pohyby ovládacích prvků jsou převedeny na zprávy sysex. Pokud by se to dalo někde v menu dohledat, mohlo by to problém vyřešit.
Pokud by ani toto nepomohlo, je třeba sehnat MIDI Implemetation - tabulku od Tritonu a podívat se, jaká MIDI zpráva (sysex) přepínání zvuků v režimu multi obsluhuje.
Pak se sysex zpráva zadá do Cubase MIDI stopy:
Zeptám se máš triton rack klidně přijedu kamkoliv kdo mě poradí ahoj

Zdeněk Šiška
Příspěvky: 13
Registrován: 11 úno 2007 15:08

Příspěvek od Zdeněk Šiška » 14 úno 2007 14:24

ahoj.
zapoměl jsem dodat - zpráva která se ukazuje v cubase není sysex ale program change včetně dalších 5 parametrů a to na všech 16 midi kanálech je to skoro v cubase na dvou listech (16midi kanálů x 5 parametrů) dík.

Zdeněk Šiška
Příspěvky: 13
Registrován: 11 úno 2007 15:08

Příspěvek od Zdeněk Šiška » 14 úno 2007 16:30

ahoj ještě jednu připomínku prý se špatně vyjadřuji o programu v multi tak znovu chci přepnout multi a vněm program (multiprogram) sysexem dík

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 14 úno 2007 16:58

Bohužel už TR (ProX) nemám, takže ti neřeknu co kde zafajfkovat, aby SysEx vysílal ... měl by pomoct pohled do manuálu. Takhle na dálku se obdobný problémy těžko řeší, sorry.

Zdeněk Šiška
Příspěvky: 13
Registrován: 11 úno 2007 15:08

Příspěvek od Zdeněk Šiška » 14 úno 2007 20:19

všechno jsem odháčkoval sysex už vypadl a tady je:
SysEx 1.3.3.0 F0,42,30,50,4E,04,F
SysEx 1.3.4.0 F0,42,30,50,23,F7

Při tomto příkazu se ze všech režimů dostanu do multi zatím ale ne na číslo multiprogramu

cuse
Příspěvky: 6
Registrován: 30 bře 2006 20:41

Příspěvek od cuse » 07 říj 2008 18:19

Zdeněk Šiška píše:všechno jsem odháčkoval sysex už vypadl a tady je:
SysEx 1.3.3.0 F0,42,30,50,4E,04,F
SysEx 1.3.4.0 F0,42,30,50,23,F7

Při tomto příkazu se ze všech režimů dostanu do multi zatím ale ne na číslo multiprogramu
Právě jsem koupil Tritona a mám podobné problémy. V manuálu se píše, že multi se přepínají ne přes Prog.Change, ani SysEx, ale přes System Common Message: F3 ss
F3 je stavový byte "Song select", ss je data byte - číslo Multi.

Nevím ale, jak v Cubase vložit do stopy hexadecimální číslo F3. V List editoru lze vkládat (insert type) pouze položky jako Note, Controller, ProgramChange, SysEx, atd, ale nikoliv SongSelect, ani stavové byty v číselné podobě. Neví někdo, jak tam dostat to F3?

Ještš poznámka: aby fungovalo přepínání multi, musí být nastaveno v Global režimu MIDI Clock na External.

cuse
Příspěvky: 6
Registrován: 30 bře 2006 20:41

Příspěvek od cuse » 19 říj 2008 15:14


Odpovědět